Bedste bagemaskine test - 1

Bedste bagemaskine test guide (2024) – Brødmaskine bedst i test til køkkenet

Med den bedste bagemaskine kan du bage lækkert brød på en nem måde. Du skal blot hælde ingredienserne i maskinen om aftenen, indstille maskinen til at køre om natten, og så vil du vågne op til duften af nybagt brød – hvad kunne være bedre?

Du kan naturligvis også bage brød i maskinen om dagen. Læs med i denne brødmaskine test guide, hvor vi har taget et kig på de bedste bagemaskiner på markedet.

Hvilke produkter er med i bedste bagemaskine bedst i test

 1. OBH Bagemaskine, stål
 2. Russell Hobbs Classics Bagemaskine
 3. Steba BM2 Bagemaskine
 4. Princess 152006 bagemaskine Hvid 600 W
 5. Steba BM3 Bagemaskine
 6. Tristar BM-4586 bagemaskine 19 bageprogrammer 550W
 7. Princess Bagemaskine Inox 750gram 19 prog

#1 OBH Bagemaskine, stål

OBH Bagemaskine, stål

Fremhævede egenskaber

 1. Udtagelig non-stick bageform
 2. 12 programmer og 2 størrelser
 3. 13 timers timer og 60 minutters hold-varm funktion

Produktdetaljer

Her får du en fuldautomatisk bagemaskine fra OBH Nordica, der gør, at du kan vågne op til friskbagt brød om morgenen. Mums! Maskinen ælter dejen, hæver dejen og bager brødet, mens du sover (eller er på arbejde afhængigt af, hvornår maskinen er i gang). Bagemaskinen har en nonstick bageform med håndtag, der er nem at gøre ren.

Denne bagemaskine har to størrelser: 750 og 900 gram, så du har mulighed for både at bage små og store brød. Du har også mulighed for at følge med i bageprocessen igennem lågets vindue.

Denne bagemaskine har hele 12 bageprogrammer, inklusive både fuldkorn og quick-bake. Det er også muligt at forprogrammere maskinen med den smarte 13 timers timer. Så kan du simpelthen få nybagt brød, lige når du gerne vil have det. Du har også mulighed for at holde brødet varmt i op til 60 minutter takket være maskinens hold-varm funktion.

Det har vitterligt aldrig været nemmere at bage brød!

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en god bagemaskine med masser af forskellige bageprogrammer, så du kan lave forskellige brødtyper, så er denne bagemaskine lige noget for dig.

#2 Russell Hobbs Classics Bagemaskine

Russell Hobbs Classics Bagemaskine

Fremhævede egenskaber

 1. Kan bage 450, 700 og 1000 grams deje
 2. 12 programmer
 3. kagebage funktion

Produktdetaljer

Her får du en lækker og brugervenlig bagemaskine i et flot, hvidt design. Bagemaskinen kommer med 12 forudindstillede programmer, som du nemt kan vælge mellem med det store display. Så hvad enten du gerne vil stå op til nybagt brød eller komme hjem til friskbagt brød, kan du det med denne bagemaskine.

Som nævnt har bagemaskinen 12 forudindstillede programmer, og den kan både bage brød og bage kage. Du har også mulighed for at vælge, hvor sprød skorpen på brødet skal være. Hvis du er nysgerrig, kan du også nemt holde øje med dit brød eller din kage igennem det lille vindue.

Bagemaskinen har en 13 timers timer, hvilket betyder, at du kan indstille maskinen til en forsinket start. Det betyder altså, at du kan gøre dejen klar om aftenen og indstille maskinen til at bage brød, der er klar, når du står op.

Sidst, men ikke mindst, har bagemaskinen justerbar temperatur, så du kan indstille temperaturen, alt afhængig af hvad du skal bage.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne bagemaskine, hvis du gerne vil have en bagemaskine med masser af funktioner, der samtidig ikke sprænger budgettet fuldstændigt. Det er præcis, hvad du går med denne bagemaskine fra Russel Hobbs.

#3 Steba BM2 Bagemaskine

Steba BM2 Bagemaskine

Fremhævede egenskaber

 1. 17 forudindstillede programmer
 2. Vælg mellem tre størrelser brød
 3. Udtagelig bageskål med keramisk belægning

Produktdetaljer

Hvis du elsker hjemmebagt brød og kage, så vil du elske denne bagemaskine fra Steba. Denne maskine gør det supernemt at bage, og du får stadig lækre resultater, der vil imponere dine gæster.

Denne bagemaskine har intet mindre end 17 forudindstillede programmer til f.eks. glutenfrit brød, yoghurt, kage og meget, meget mere. Du skal blot vælge dit program på displayet, der har touch knapper. Så bliver det vist ikke meget nemmere!

Du kan også manuelt indstille tiden og temperaturen, og du har mulighed for at gemme dette på maskinen. Du har mulighed for at lave brød på tre forskellige størrelser: 500, 700 og 1000 gram. Derudover har du mulighed for at vælge mellem tre skorper: lys, medium og mørk.

Bagemaskinen kommer med en bageskål med en keramisk belægning, der gør det nemt at få brødet ud. Hvis du gerne vil holde øje med bagningen, kan du kigge i det lille vindue i lågen.

Sidst, men ikke mindst, har denne bagemaskine en forskudt startfunktion på op til 15 timer, og den holder brødet varmt med sin hold-varm funktion.

Med til bagemaskinen følger et målebæger, en måleske og opskrifter.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ønsker en bagemaskine med virkelig mange programmer, så er denne bagemaskine det helt perfekte valg til dig.

#4 Princess 152006 bagemaskine Hvid 600 W

Princess 152006 bagemaskine Hvid 600 W

Fremhævede egenskaber

 1. 600 watt motor
 2. Brødvægt på op til 900 gram
 3. Budgetvenlig

Produktdetaljer

Her får du en brødmaskine med en motor med 600 watt, der kan bage brød derhjemme på op til 900 gram. Bagemaskinen har flere proframmer, og den kan også bage kage og glutenfri brød.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en budgetvenlig bagemaskine, så er denne fra maskine fra Princess et oplagt valg.

#5 Steba BM3 Bagemaskine

Steba BM3 Bagemaskine

Fremhævede egenskaber

 1. 12 forudindstillede programmer
 2. Smart touch display
 3. 13 timers timer

Produktdetaljer

Med denne bagemaskine kan du bage perfekt hjemmelavet brød hver eneste gang, og det har aldrig været nemmere. Maskinen kan lave brød, kager, marmelader og hvad du ellers kan finde på! Du skal blot tilføje ingredienserne til maskine, og så klarer maskinen resten af arbejdet.

Bagemaskinen kan klare brødstørrelser á 500 og 750 gram, og du har mulighed for at vælge mellem tre skorpeintervaller: lys, medium og mørk. Denne bagemaskine har 12 forudindstillede programmer, og du kan nemt betjene maskinen via et touch-display.

Derudover har maskinen en forskudt startfunktion på 13 timer. Det betyder, at du kan vågne op til friskbagt brød eller komme hjem til duften af friskbagt brød. Maskinen kan desuden holde brødet varmt i op til en time, efter det er færdigbagt.

Bageskålen har en non-stick belægning, der er nem at rengøre. Hvis du er nysgerrig, kan du holde øje med bageprocessen gennem det lille vindue i låget. Der medfølger desuden et målebæger, en måleske og opskrifter.

Derfor skal du købe produktet

Denne bagemaskine er perfekt til dig, der gerne vil have en god bagemaskine med flere forskellige funktioner, men som samtidig ikke er alt for dyr.

#6 Tristar BM-4586 bagemaskine

Tristar BM-4586 bagemaskine 19 bageprogrammer 550W

Fremhævede egenskaber

 1. 19 bageprogrammer
 2. Kapacitet på 1000 gram
 3. Kan holde brødet varm i én time

Produktdetaljer

Med denne bagemaskine fra Tristar kan du nyde friskbagt brød på en nem måde. Du kan bage alverdens typer brød, og du kan selv bestemme, om skorpen skal være lys, medium eller mørk. Du skal blot komme ingredienser i maskinen, og så sørger maskinen for, at dejen æltes, hæves og bages. Og maskinen holder også det frisktbagte brød varm i en time takket være den smarte hold varm funktion.

Bagemaskinen har hele 19 forudindstillede bageprogrammer, og du har mulighed for at lave brød, marmelade, yoghurt, ris og meget mere. Maskinen har et smart LCD-display med en digital timer og et kontrolpanel. Så kan du nemt indstille maskinen til dine egne præferencer. Maskinen har desuden et fleksibelt låg, der giver sig, hvis dejen skulle hæve for meget. Og er du nysgerrig, kan du holde øje med indholdet gennem det lille vindue i låget.

Denne bagemaskine fra Tristar har en maksimal kapacitet på 1000 gram. Maskinen er nem at rengøre takket være den aftagelige bageplade med non-stick belægning, der ganske praktisk kan komme i opvaskemaskinen.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en bagemaskine, der har utroligt mange bageprogrammer og funktioner, og som samtidig er budgetvenlig, så er denne bagemaskine fra Tristar det helt perfekte valg.

#7 Princess Bagemaskine Inox

Princess Bagemaskine Inox 750gram 19 prog

Fremhævede egenskaber

 1. 19 bageprogrammer
 2. Kapacitet på 750 gram
 3. Budgetvenlig

Produktdetaljer

Her får du en budgetvenlig bagemaskine med hele 19 bageprogrammer, så du har mulighed for at bage forskellige typer brød. Maskinen har en maksimal kapacitet på 750 gram.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en allround god bagemaskine til fornuftige penge, så er denne bagemaskine fra Princess et godt valg.

Sådan vælger du den rigtige bagemaskine

En bagemaskine er en god investering til alle, der elsker friskt brød – og lad os være ærlige, hvem elsker ikke friskbagt brød? Men der findes rigtig mange bagemaskiner på markedet, og det kan være lidt af en jungle af finde rundt i. Derfor har vi lavet denne guide, så det forhåbentligt er nemmere for dig at vælge den rigtige bagemaskine.

Du skal gøre dig disse overvejelser, inden du investerer i en bagemaskine:

 • Antal programmer: De fleste bagemaskiner har minimum 12 forudindstillede programmer, men du kan få bagemaskiner med helt op til 19 bageprogrammer. De fleste bagemaskiner kan bage hvidt brød, franskbrød, glutenfri brød, fuldkornsbrød og lignende – altså de almindelige typer brød. Men du kan også få modeller, der kan bage boller, kage, yoghurt, ris og marmelade. Desto flere programmer, desto flere muligheder, men hvis du kun har planer om at skulle bage brød, behøver du givet vis ikke alverdens programmer.
 • Brugvenlig: Det er vigtigt at vælge en maskine, der er brugervenlig, så du ikke skal bruge flere timer på at finde ud af, hvordan maskinen fungerer. For mange er det en fordel, hvis der er et digitalt display med en touch funktion, da det gør det nemt at betjene maskinen.
 • Kapacitet: Det er lidt forskellige, hvor stor kapacitet de forskellige bagemaskiner har. Nogle kan kun bage mindre brød, mens andre kan bage store brød. Typisk finder du en max kapacitet på 1000 gram, hvilket er et forholdsvis stort brød. Men hvis du kun skal bage mindre brød, kan du sikkert klare dig med en max kapacitet på 750 gram.
 • Timer: Du kan i dag få masser af bagemaskiner, der ganske praktisk har en timer/forsinket start. Mange har helt op til 15 timer. Det betyder altså, at du f.eks. kan komme ingredienserne i maskinen om aftenen, men udskyde start så du vågner op til frisk brød. For mange er det en god ting, at de kan udskyde start, så brødet f.eks. er klar til at spise med aftensmaden, men de kan sætte det over inden arbejde.
 • Brødskorpeindstillinger: Du kan få flere bagemaskiner, der tilbyder dig tre forskellige skorper: lys, medium og mørk. Nogle elsker en mørk skorpe, mens andre synes, det er lidt for hårdt og foretrækker en lysere. Så overvej, om du gerne vil have en bagemaskine, hvor du har mulighed for at justere skorpen.
 • Hold varm funktion: Du kan få bagemaskiner, der kan holde det færdigbagte brød varm i helt op til én time. Dette er en supersmart funktion, der er værd at overveje, om du gerne vil have.
 • Størrelse: Bagemaskiner kommer naturligvis i forskellige størrelser. Nogle store, nogle mindre. Hvis du ikke har så meget plads i køkkenet, kan du med fordel vælge en lidt mere kompakt model, der ikke fylder så meget. Har du derimod masser af plads, og du gerne vil bage brød til hele familien, kan du vælge en større model.
 • Non-stick belægning: De fleste foretrækker en bageskål med en non-stick belægning, så det er nemt at tage brødet ud af formen, og det er nemt at rengøre bageskålen.
 • Mærke: Der findes selvfølgelig mange forskellige mærker, der laver bagemaskiner. Nogle mærker er mere budgetvenlige, mens andre er kendte for deres høje kvalitet. Hvis du planlægger at bruge din bagemaskine flittigt, er det en idé at vælge en lidt dyrere model af høj kvalitet, der kan holde til at blive brugt jævnligt, og som kan holde i lang tid. Skal du kun bruge din bagemaskine i ny og næ, kan du sikkert godt klare dig med en lidt mere budgetvenlig udgave.
 • Pris: Du skal naturligvis overveje, hvor meget du er villig til at betale for din bagemaskine. De kommer i flere forskellige prisklasser. De mere budgetvenlige modeller ligger på 500-600 kroner, mens de dyrere modeller ligger på omkring 2000 kroner.

Derfor skal du investere i en bagemaskine

Der er rigtig mange gode grunde til at investere i en bagemaskine. Er du lidt skeptisk, så læs med her:

 • Du kan få friskbagt når som helst. Hvad enten du gerne vil komme hjem fra arbejde til duften af nybagt brød, eller du gerne vil vågne op til friskbagt brød, kan det lade sig gøre med en bagemaskine. Du behøver ikke selv at skulle bage brødet eller slå vejen forbi bageren – bagemaskinen tager sig af det hele.
 • Du kan spare masser af tid med en bagemaskine. Du behøver ikke at ælte dejen eller bage brødet. Brødmaskinen tager sig vitterligt af det hele. Du skal blot komme ingredienserne i maskinen, og så er dit arbejde slut. Det gør altså dit arbejde betydeligt nemmere og hurtigere. Det gør virkelig bagemaskinen guld værd for travle personer.
 • Du har selv 100% kontrol over ingredienser. Vil du have nødder, kerner eller tørret frugt i brødet? Intet problem. Er du ikke så vild med solsikkekerne? De behøver ikke at komme i. Du bestemmer fuldstændigt selv, hvad der kommer i brødet.
 • Hvis du er vant til at købe brød hos bageren, vil en bagemaskinen også spare dig penge på længere sigt. Det er nemlig billigere at bage sit eget brød fremfor at købe det fra bageren.
 • Sidst, men ikke mindst, er det sjovt! Du kan eksperimentere med forskellige opskrifter og ingredienser, og hvis du har børn, vil de med garanti også synes, at det er sjovt at hjælpe dig med at komme ingredienser i maskinen.

Hvad kan man bage i en bagemaskine?

Du kan bage alverdens brød i din nye bagemaskine. Lad os tage et kig på nogle af de mange ting, du kan bage:

 • Franskbrød
 • Glutenfri brød
 • Rugbrød
 • Fuldkornsbrød
 • Kager

I virkeligheden kan du bage alle slags brød i en bagemaskine. Hvad enten du har lyst til at bage glutenfrit brød eller et luftigt franskbrød eller et lækkert rugbrød, kan det lade sig gøre. Du bestemmer helt selv, hvilke ingredienser der kommer i brødet, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Og ja, du kan også bage kage i din bagemaskine! Fra chokoladekage til banankage til drømmekage. Du kan bage lige, hvad dit hjerte måtte begære. Derudover kan du med nogle bagemaskiner lave yoghurt, marmelade og ris.

Hvis du er lidt i tvivl om, hvad du skal bage, så kan du finde masser af opskrifter online. Nogle bagemaskiner kommer også med opskriftshæfter. Men vær ikke bange for at eksperimentere med forskellige typer mel, kerner, nødder, tørret frugt, revne gulerødder og andet.

Er der nogle ulemper ved en bagemaskine?

Som med så meget andet er der også et par ulemper ved en bagemaskine, selvom fordelene for de fleste opvejer ulemperne:

 • Den kræver en del plads. Uanset om du har den stående fremme på køkkenbordet, eller har den opbevaret i køkkenskabet.
 • En bagemaskine har som regel en max kapacitet, og den kan ikke bage flere brød ad gangen.
 • Du har ikke altid mulighed for at justere temperaturen undervejs i bageprocessen.
 • Du kan heller ikke bage pizza, stege og lignende i en bagemaskine. Den er primært til brød, men det er den til gengæld rigtig god til.

FAQ

Hvad er fordelene ved en bagemaskine fremfor traditionel bagning i ovn?

Det er langt nemmere med en bagemaskine. Du skal ikke ælte, hæve og bage dejen, og du skal ikke holde øje med brødet. Bagemaskinen tager sig af det hele – og du behøver ikke engang at være hjemme.

Kan jeg bage glutenfri brød i en bagemaskine?

Ja, det kan du sagtens. Faktisk er det nemmere i en bagemaskine end i “hånden”, da dejen bliver mere jævn.

Hvordan gør jeg min bagemaskine ren?

Typisk har en bagemaskine aftagelige dele, der enten skal rengøres i hånden, eller kan komme i opvaskemaskinen. De andre dele kan som regel rengøres med en fugtig klud, men følg naturligvis altid vejledningen for din bagemaskine.

Om forfatteren

Hvilke produkter tester vi?

Kasper er en erfaren del af teamer hos Testbutler.dk, hvor han specialiserer sig i at skabe indhold, der er både informativt og letforståeligt.

Kasper har en passion for at hjælpe forbrugerne med at træffe velinformerede beslutninger, og det skinner igennem i hans dybdegående produktanmeldelser og guides.

Fra køkkenudstyr til personlig pleje, Kasper sørger for, at læserne får de mest præcise og nyttige oplysninger for at forbedre deres dagligdag.