Bedste olie sprayflaske test guide

Bedste olie sprayflaske guide (2024) – Bedst i test oliespray til madlavning

Hvis du elsker at lave mad og er et rigtigt madøre, så ved du også, at det er en stor fordel at have en sprayflaske til olie, når der skal kokkereres. På den måde undgår du at bruge mere olie end nødvendigt, når du laver mad, da olien er langt nemmere at styre.

Derudover ser en oliespray flaske pæn ud, så du kan sagtens have den stående fremme i køkkenet, og den kan bruges til alle madolier. Læs med i denne test af bedste oliesprays, og find den bedste oliespray til dine behov.

Hvilke produkter er med i bedste olie sprayflaske bedst i test

 1. Cosori Oliesprayflaske
 2. ONYX COOKWARE™ OLIE SPRAY SÆT
 3. Küchenprofi Trattoria oliesprayflaske
 4. Dorre Orna olie-/ og eddikeflaske m. sprayfunktion
 5. Westmark Sprayflaske til olie/eddike, 2-pak
 6. Steel-Function Steel-function oliespray
 7. LE CREUSET OLIESPRAY 0,2L
 8. Broil King Sprayflaske til olie
 9. Bitz Gastro Oliespray

#1 Cosori Oliesprayflaske

Oliesprayflaske – Cosori Airfryer

Fremhævede egenskaber

 1. Genopfyldelig flaske
 2. Nemt at styre dosering
 3. Multifunktionel oliespray

Produktdetaljer

Med denne oliespray flaske i rustfrit stål får du en lækker flaske, der er udviklet til madlavning. Sprayflasken er fremstillet af 304 højkvalitets rustfrit stål og har en brugervenlig knap. Det er supernemt at styre doseringen og “bruseren” af olien ved at justere trykkets styrke.

Denne sprayflaske er perfekt til daglig brug i køkkenet, og den er velegnet til at bruge til madlavning i air fryeren. Du kan fylde flasken med solsikkeolie, eddike, sojasauce, citron- eller limejuice eller en hvilken som helst anden olie, du gerne vil bruge til madlavning.

Flasken er også ideel at bruge, hvis du gerne vil have lidt olie på din salat eller til bagning og stegning. Mulighederne er uendelige.

Sprayflasken har et stilrent design, der er nemt at bruge. Når du bruger olien i flasken, er det nemmest, hvis du holder den lodret, da dette sikrer et optimalt flow ud af dyssen. Tasken kan genbruges, så du kan købe lige præcis du olie, du bedste kan lide og fylde på gentagne gange.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne flaske, hvis du gerne vil have en god oliespray flaske, der samtidig er æstetisk flot med sit design i rustfrit stål.

#2 ONYX COOKWARE™ OLIE SPRAY SÆT

Onyx Cookware™ Olie Spray

Fremhævede egenskaber

 1. Ekstrem let at rengøre
 2. Multifunktionel flaske
 3. Nem og sjov dosering

Produktdetaljer

Vi kender det alle. Vi kommer mere olie på panden end nødvendigt. Det er simpelthen så irriterende og frustrerende at prøve at få den helt rette mængde olie på panden eller i gryden. Med ONYX COOKWARE™ OLIE SPRAY kan du godt vinke farvel til disse problemer. Her vil olie og eddike ikke længere sprøjte overalt og løbe ud af flasken. Slut er dagene, hvor du står med en gryde med for meget olie, eller en salat, der er gennemblødt of olie og eddike.

Denne specielt designet oliespray er udviklet for, at dette ikke skal ske igen. Faktisk har det aldrig været nemmere og sjovere at skulle dosere den helt perfekte mængde olie eller eddike, når du laver mad.

Uanset om du skal lave mad, bage, lave en dressing eller noget helt fjerde, kan du bruge denne oliespray flaske. ONYX COOKWARE™ OLIE SPRAY er et perfekt valg, uanset hvilken olie du foretrækker, eller hvad du skal lave.

Flaskerne er ekstremt lette at rengøre. Du skal blot give dem en hurtig skylning under varmt vand i et par sekunder, og så er flasken ren og klar til at blive brugt igen.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil havde den en af de bedste oliespray flasker på markedet. Disse flasker er supergode, og du får to, så du eksempelvis kunne komme olie i den ene og eddike i den anden.

#3 Küchenprofi Trattoria oliesprayflaske

Küchenprofi Trattoria oliesprayflaske

Fremhævede egenskaber

 1. Nemt at dosere olie
 2. Smart til salater, marinering, stegning og mere
 3. Flot design

Produktdetaljer

Med denne sprayflaske fra Trattoria har det aldrig været nemmere at dosere olie. Flasken er genial til salater, marinering, stegning og meget mere. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Flasken har en kapacitet på 200 ml og er et must-have i køkkenet hos alle, der elsker at lave mad.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne sprayflaske, hvis du gerne vil have et lækkert produkt, der gør et godt stykke arbejde. Derudover er dette produkt ideelt til dig, der gerne vil have en flot sprayflaske, der er pæn at have stående fremme.

#4 Dorre Orna olie-/ og eddikeflaske m. sprayfunktion

Dorre Orna olie - og eddikeflaske m. sprayfunktion

Fremhævede egenskaber

 1. Praktisk sprayfunktion
 2. Let påfyldning
 3. Budgetvenlig

Produktdetaljer

Orna olie- og eddikeflaske fra Dorre har en praktisk sprayfunktion, hvilket gør det muligt nemt og hurtigt at sprøjte olie på bradepanden, salaten, panden, pastaen og andet. Denne sprøjteflaske er fremstillet af gennemsigtigt glas, så du nemt kan se, hvornår det er tid til at fylde ny olie på. Når det er tid til at gøre flasken ren, kan du blot give den en tur i opvaskemaskinen.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en budgetvenlig sprøjteflaske, er denne flaske lige noget for dig. Flasken er desuden ideel til dig, der gerne vil have en sprayflaske, der kan komme i opvaskemaskinen.

#5 Westmark Sprayflaske til olie/eddike, 2-pak

Westmark Sprayflaske til olie/eddike, 2-pak

Fremhævede egenskaber

 1. Sprayflasker til olie og eddike
 2. Til stegning, bagning og salat
 3. Nem justering mellem spray/tåge

Produktdetaljer

Du får her et sæt med to sprayflasker til olie og eddike fra Westmark. Disse sprayflasker gør det langt nemmere og hurtigere at fordele den rette mængde olie eller eddike, når du steger, bager eller laver en lækker salat. Det er supernemt at justere flaskerne mellem stråle eller tåge, så du nemt kan justere flaskerne til dine behov og anvendelse. Det anbefales at håndvaske flaskerne.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette sæt, hvis du gerne vil have et sæt med to flasker, der er forholdsvis budgetvenlige. Derudover er disse flasker til dig, der gerne vil kunne justere mellem sprøjt og tåge.

#6 Steel-Function oliespray

Steel-Function Steel-function oliespray

Fremhævede egenskaber

 1. Tåler opvaskemaskine
 2. Flot og stilrent design
 3. Forstøver funktion

Produktdetaljer

Med denne sprøjteflaske får du en flot og stilren sprayflaske med forstøverfunktion. Dette gør flasken nem at bruge, uanset hvad du skal kokkene i køkkenet. Du får her en enkel oliespray flaske, der er nemt at rengøre – den skal blot en tur i opvaskeren.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en enkelt oliespray flaske i et stilrent design, så er denne flaske lige noget for dig.

#7 LE CREUSET OLIESPRAY 0,2L

Le Creuset Oliespray

Fremhævede egenskaber

 1. Fremstillet i rustfrit stål
 2. Stilrent design
 3. Nem at anvende

Produktdetaljer

Le Creusets oliespray er en praktisk, stilren og anvendelig madlavningsspray til olie og eddike. Oliesprayen gør det nemt at dosere, så du kan få den helt rigtige mængde olie i din madlavning, uanset om det er i forbindelse med stegning på pande eller på salater, eller du skal lægge sidste hånd på pasta- eller grøntsagsretter inden servering.

Du kan nemt gøre sprayflasken rent med varmt vand.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have toppen af poppen, så er denne oliespray i rustfrit stål fra Le Creuset lige noget for dig. Det må siges at være en af den måske bedste oliesprayflaske på markedet.

#8 Broil King Sprayflaske til olie

Broil King Sprayflaske til olie

Fremhævede egenskaber

 1. Multifunktionel sprayflaske
 2. Nemt at anvende
 3. Kan bruges til alle typer olie

Produktdetaljer

Med denne sprayflaske får du en multifunktionel sprayflaske, der er nem at bruge. Det er en enkel oliespray, der kan bruges med alle madlavningsolier, såsom olivenolie, vindruekerneolie, rapsolie og andre olier. Du kan nemt spraye olie på kød, pander, salater, airfryer madlavning og hvad du eller lige kan finde på.

Et god tip er i øvrigt ikke at bruge olivenolie til direkte stegning, da olien bliver harsk ved høje temperaturer. Det er bedre at bruge solsikkeolie, rapsolie eller vindruekerneolie, da det har en neutral smag selv ved høj varme.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er ude efter en smart sprayflaske, er dette en god flaske til vegetabilske olier.

#9 Bitz Gastro Oliespray

Bitz Gastro Oliespray

Fremhævede egenskaber

 1. Flot design
 2. Kan bruges til vegetabilske olier og flydende væsker
 3. Handy oliespray flaske

Produktdetaljer

Du har her en flot og handy oliespray flaske fra Bitz. Du kan nemt og hurtigt fylde din yndlingsolie på denne stilrene oliespray. Flasken passer desuden til resten af stentøjsserien. Den er nem at anvende og dosere og kommer i flere farver.

Derfor skal du købe produktet

Dette er måske den bedste oliesprayflaske på markedet – eller i hvert fald én af dem – med sit flotte og brugervenlige design og er perfekt til dig, der går op i design.

Hvad er fordelene ved en olie sprayflaske?

En oliespray har en række fordele, såsom:

 • Det er langt nemmere at dosere mængden, så du ikke kommer til at bruge for meget
 • Det er nemmere at fordele olien jævnt udover retten, så al olien ikke samler sig ét sted på salaten
 • Oliesprays ser flotte ud at have stående fremme i køkkenet
 • Du kan bruge oliesprays til bagning, stegning, air fryers, på salater, på pastaretter og meget andet
 • Du kan reducere kalorierne i din madlavning ved at bruge en oliespray

Der er altså mange gode grunde til at investere i en oliespray. For os er den bedste ting ved oliesprays, at de gør madlavningen langt nemmere, og det er slut med at bruge for meget olie og have et griseri i hele køkkenet.

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber en olie sprayflaske?

Når du skal købe en sprayflaske, er der nogle ting, der er gode at have med i dine overvejelser. Lad os tage et kig på nogle af de overvejelser, så du kan bruge vegetabilske olier nemt og hurtigt fremover.

 • Overvej først og fremmest, hvad dine behov egentlig er. Skal du eksempelvis bruge din oliespray på daglig basis eller blot en gang i mellem?
 • Hvad skal du primært bruge din spray til? Pasta, stegning, bagning, salater, mad i airfryeren…? Mulighederne er rigtigt mange, og du kan bruge en oliespray til rigtig mange formål i køkkenet.
 • Hvilket materiale foretrækker du? Du finder oliesprays i rustfrit stål, glas, keramik og mange andre materialer. Vi er personlig ret glade for en kombination af rustfrit stål og glas. Rustfrit stål giver et minimalistisk og stilrent udtryk, mens glas gør det nemt at se, hvornår du er ved at løbe tør for olie. Rustfrit stål er desuden nemt at rengøre, og det ser ikke så nemt beskidt ud.
 • Har du behov for et sæt, eller har du blot behov for én oliespray? Hvis du eksempelvis gerne vil have flere forskellige olier eller måske en flaske med eddike, kan det være en god idé at investere i et sæt, hvor du får to flasker.
 • Skal din oliespray have flere funktioner? Skal den eksempelvis også kunne forstøve eller skabe mere tågeagtig spray udover blot en stråle? Tåge er eksempelvis fantastisk udover salater, hvor det gælder om at få olien fordelt godt ud over hele salaten. Der er nemlig ingen, der har lyst til at sætte tænderne i en sprød salat fyldt med olie eller eddike.
 • Er mærket vigtigt for dig, eller samler du allerede på ét bestemt mærke? I så fald kan du tage et kig på, om det brand måske har en oliespray, så det hele passer sammen.
 • Skal din oliespray være dekorativ og have et flot design, du kan have stående fremme i køkkenet?
 • Hvad er dit budget? Generelt er oliesprays ikke den allerdyreste investering, så du behøver ikke at skulle have den helt store pengepung frem. Dog kan du finde både helt budgetvenlige sprøjteflasker til under 100 kroner og flasker til små 400 kroner, så det er en god idé lige at gøre op med dig selv, hvad du egentlig vil give.

Derfor bør du anvende en olie sprayflaske til din air fryer

Hvis du bruger en air fryer, skal du kun bruge meget lidt fedtstof, når du laver mad. Faktisk kan du nogle gange slippe af sted med slet ikke at skulle bruge fedtstof. Hvis du eksempelvis skal ‘stege’ en hakkebøf, tofu eller lignende, behøver du som udgangspunkt ikke fedtstof. Det samme gør sig gældende med pommes frites.

Men har du lidt broccoli eller andre grøntsager, du gerne vil give en tur i air fryeren, er det lækkert med en anelse fedtstof. Grøntsager kan nemlig godt blive lidt tørre, da de i sig selv intet fedtstof indeholder.

Men du skal på ingen måde pladre grøntsagerne til i solsikkeolie. Du skal blot bruge en lille smule. Og her er en oliespray helt genial, idet du ikke kommer til at bruge for meget. Generelt med air fryers skal du kun bruge meget lidt fedtstof eller slet intet, hvilket gør en oliespray helt ideel.

Sådan kan en olie sprayflaske reducere kalorier i madlavning

En oliespray kan faktisk hjælpe med at reducere kalorierne i din madlavning. Med en oliespray vil du nemlig helt automatisk bruge mindre olie end ellers. Når du hælder fra flasken, som olien kommer i, er det meget nemt at bruge rigelige mængder af produktet, selvom det slet ikke er nødvendigt. Dette gælder både på panden, på pastaretter, på salater, på grøntsagsretter, i air fryeren og al anden madlavning.

Med en sprayflaske kan du blot give salaten ét enkelt spray for lige at give salaten en smule smag og kant. Du vil altså bruge langt mindre af olien end normalt. Det samme gør sig gældende med alle andre retter.

Jovist, er olie som regel sundt fedt, men det indeholder mange kalorier, og alt med måde er nøglen. Derfor kan en sprayflaske faktisk hjælpe dig med at spare lidt på kalorierne – uden at gå på kompromis med smagen.

Du behøver ikke gå på kompromis med smagen med en olie sprayflaske

Du går på ingen måde på kompromis med smagen med en oliespray. Mange tror fejlagtigt, at mere fedtstof er lig med mere smag i maden, men det er altså ikke rigtigt. Man kan nemt få for meget af det gode. Det er lidt som med salt. Salt fremhæver smagen, men ingen har lyst til at spise oversaltet mad!

Med en oliespray sikrer du, at du ikke får mere fedtstof end nødvendigt på din mad. Det er langt nemmere at dosere mængden og få den fordelt jævnt udover retten. Med en normal flaske er det nemt at få for meget og komme til at pladre maden i olie – det problem har du ikke med en oliespray.

Så faktisk vil vi vove den påstand, at en oliespray kan give en bedre smag, idet du får doseret den rigtige mængde, og du ikke ved en fejltagelse kommer til at dynge maden i olivenolie. Så ikke blot går du ikke på kompromis med smagen – du gør den endnu bedre!

FAQ

Er en olie sprayflaske nem at rengøre?

Ja, den bedste oliespray er nem at rengøre. Selv hvis du har brugt den til krydrede olier. De fleste sprays skal blot vaskes i varmt vand. Nogle flasker kan tåle opvaskemaskine.

Hvorfor bør man købe en olie sprayflaske?

Hvis du gerne vil gøre gøre det nemmere at dosere olie, når du laver mad, og du gerne vil have den mere jævnt fordel, er en sprayflaske genial. Med en dekorativ sprayflaske er den desuden pæn at have stående fremme i køkkenet.

Om forfatteren

Hvilke produkter tester vi?

Kasper er en erfaren del af teamer hos Testbutler.dk, hvor han specialiserer sig i at skabe indhold, der er både informativt og letforståeligt.

Kasper har en passion for at hjælpe forbrugerne med at træffe velinformerede beslutninger, og det skinner igennem i hans dybdegående produktanmeldelser og guides.

Fra køkkenudstyr til personlig pleje, Kasper sørger for, at læserne får de mest præcise og nyttige oplysninger for at forbedre deres dagligdag.