Bedste infrarøde termometer test

Bedste infrarød termometer guide 2024 – 10 gode termometre til madlavning i hjemmet

Med det bedste infrarøde termometer kan du hurtigt måle temperaturen på overfladen. Et infrarødt termometer er perfekt til at måle overfladetemperaturen på pizzastenen i din pizzaovn, på et bagestål eller på en bagesten. Det er særligt et uundværligt værktøj, når du skal bage pizza, da du altid bør bage din pizza ved højest mulige varme.

Læs med i denne infrarøde termometre bedst i test guide, og find din favorit.

Hvilke produkter er med i bedste infrarød termometer bedst i test

 1. Blomsterbergs Infrarød termometer grå
 2. Ooni Infrarødt termometer
 3. Geofennel Infrarødt termometer FIRT 550-Pocket til temperaturmålinger
 4. Thermapen RayTemp 3 Lasertermometer
 5. Laserliner ThermoSpot Laser infrarødt termometer
 6. Ryobi Infrarød Termometer – temperaturmåler
 7. Elma Instruments Termometer infrarødt
 8. NENO – Thermometer IR Medic T05 White
 9. cozze ® infrarødt termometer med pistolgreb 530°C
 10. Bosch UniversalTemp infrarød lasermåler til temperatur

#1 Blomsterbergs Infrarød termometer grå

Blomsterbergs Infrarød termometer grå

Fremhævede egenskaber

 1. Overflademåling på under ét sekund
 2. Med målespyd og hukommelse
 3. Høj kvalitet og lækkert design

Produktdetaljer

Dette Blomsterbergs infrarøde termometer er en sand gave til din madlavning og bagning. Dette termometer leverer en præcis måling af overfladetemperaturen på under ét sekund, og det kan registere temperaturer i intervallet fra -50 til 250 grader.

Dette termometer kommer desuden med et målespyd og en ledning. Det betyder, at du også har mulighed for at måle temperaturen i kernen. Det kan eksempelvis være, når du steger kød.

Termometeret har et flot design og er naturligvis i den samme høje kvalitet, som de andre produkter fra Blomsterbergs. Dette termometer har et smart display med baggrundslys og en metalclips, så du nemt og hurtigt kan sætte målespydet fast på grydekanten.

Der er hukommelse for den laveste og højeste temperatur. Dette termometer kører på et 9V batteri, der ikke medfølger.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have et infrarødt termometer af utrolig høj kvalitet, der bare fungerer rigtig godt, så er dette det helt rigtige infrarøde termometer til dig. Her får du masser af funktioner og høj kvalitet.

#2 Ooni Infrarødt termometer

Ooni Infrarødt termometer

Fremhævede egenskaber

 1. Mål temperaturen i din pizzaovn
 2. Præcis måling helt op til 600°C
 3. Batterier medfølger

Produktdetaljer

Hvis du spørger Ooni, så skal den helt perfekte pizza bages ved cirka 400 grader. Men det kan være svært at ramme den præcise temperatur, og det er ikke rigtigt noget, man bare lige kan gøre udefra sin mavefornemmelse. Heldigvis er dette praktiske infrarøde termometer designet til at hjælpe dig med denne opgave.

Termometeret måler temperaturen inde i ovnen på sikker afstand, og det kan måle temperaturer helt op til 600 grader. Du kan se temperaturen på det store, oplyste display, og du kan selv bestemme, om du gerne vil have den i celcius eller fahrenheit.

Med dette termometeret får du et 9V batteri.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du står og mangler et termometer, der kan hjælpe dig med at måle temperaturen, når du bager pizza, så behøver du ikke at kigge længere. Det er nemlig lige her. Og så er det tilmed i en prisklasse, hvor de fleste kan være med.

#3 Geofennel Infrarødt termometer FIRT 550-Pocket til temperaturmålinger

Geofennel Infrarødt termometer FIRT 550-Pocket til temperaturmålinger

Fremhævede egenskaber

 1. Temperaturområde: -50°C – +550°C
 2. Måleafstanden er 12:1
 3. Responstid på under 1 sekund

Produktdetaljer

Her får du i den grad et lækkert termometer, der er lille og handy. Du kan måle temperaturen på svært tilgængelige overflader eller ting, der er i bevægelse eller er elektroniske – helt uden at du behøver at skulle komme i direkte kontakt med materialet. Så risikerer du ikke at komme til at brænde dig.

Måleafstanden er 12:1, og der er en responstid på under 1 sekund. Termometeret kan måle temperaturer fra -50°C – +550°C, og det leveres med et 9V batteri og en taske.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have et af de bedste infrarøde termometer på markedet, så må dette siges at være et af dem. Termometeret er ikke helt billigt, men du får til gengæld masser af kvalitet for dine penge, og det vil hurtigt blive en uundværlig del af din hverdag, når du skal bage eller lave mad.

#4 Thermapen RayTemp 3 Lasertermometer

Thermapen RayTemp 3 Lasertermometer

Fremhævede egenskaber

 1. Måleområde fra -60 til 500° C
 2. 140 timers batterilevetid
 3. Tydeligt display med auto-off

Produktdetaljer

Her får du et infrarødt termometer fra britiske Thermapen, der har et måleområde fra -60 til 500° C. Dette termometer er helt perfekt til at måle overfladens kulde og varme takket være den infrarøde stråle. Dog er det vigtigt at sige, at dette termometer ikke er egnet til at måle kernetemperaturen. Til dette formål skal du bruge et andet termometer.

Dette termometer er ideelt til eksempelvis at måle elektroniske eller mekaniske redskabers temperaturer og til måling af din ovns temperatur. Dette termometer har et tydeligt display, der automatisk slukker. Derudover har termometeret et laserpunkt, så man nemt kan se området, der skal måles.

Dette termometer har 140 timer batterilevetid og kommer i et tidløst design i hvid og blå.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har brug for at måle overfladetemperaturer, og du er ude efter et infrarødt termometer i høj kvalitet, så er dette termometer lige noget for dig.

#5 Laserliner ThermoSpot Laser infrarødt termometer

Laserliner ThermoSpot Laser infrarødt termometer

Fremhævede egenskaber

 1. Berøringsfri måling
 2. 8-punkts laserkreds
 3. 2 x AAA batterier medfølger

Produktdetaljer

Her får du et infrarødt termometer, der kan måle temperaturen fra -38°C – 365°C. Thermospot Laser er ideel til en berøringsfri temperaturmåling takket være den indbyggede laser, der viser punktet, hvor temperaturen måles. Dette infrarøde termometer har en 9-punkts laserkreds. Der medfølger 2 x AAA batterier.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have et godt termometer til at måle temperaturen på overfladen i mellemprisklassen, så er dette termometer et godt bud.

#6 Ryobi Infrarød Termometer – temperaturmåler

Ryobi Infrarød Termometer - temperaturmåler

Fremhævede egenskaber

 1. Infrarød alkaline temperaturmåler
 2. 8:1(kan måle et område på 1 m fra 8 meters afstand)
 3. Temperaturområde: -50°C til 550°C

Produktdetaljer

Du får her et ganske fint infrarødt termometer, der ikke sprænger budgettet fuldstændigt. Termometeret kan måle temperaturen på et område på 1 meter fra 8 meters afstand, så du behøver på ingen måde at være nervøs for at komme til at brænde dig med dette termometer.

Termometeret måler temperaturen fra -50°C til 550°C, og den måler gennemsnittet. Termometeret har en simpel styring, hvilket sikrer let og hurtig temperaturmåling.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne termometer, hvis du gerne vil have et brugervenligt termometer, der hurtigt og effektivt kan måle temperaturen.

#7 Elma Instruments Termometer infrarød

 Elma Instruments Termometer infrarød

Fremhævede egenskaber

 1. Ingen berøring med måleobjektet
 2. Reaktionstid på 0,15 sekunder
 3. Belyst display

Produktdetaljer

Her får du et infrarødt termometer, hvor du ikke behøver at komme i berøring med dit måleobjekt. Termometeret måler temperaturen på ca. 0,15 sekunder, hvilket gør dette termometer velegnet til hurtig temperaturmåling. Det kan eksempelvis være måling at temperaturen i køleskabe eller frysere. Det kan også være at måle temperaturen i din pizzaovn.

Elma har et belyst display og har en teknik, hvor en dobbelt lasermarkør indikerer størrelsen af måleområdet. På den måde ved du, hvor der måles henne. Termometeret kan måle temperaturer mellem -50 til 600 grader.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en meget nøjagtig temperaturmåling, så er dette termometer et rigtig godt bud. Her får du meget for pengene, og det er et effektivt infrarødt termometer.

#8 NENO – Thermometer IR Medic T05 White

Neno - Thermometer IR Medic T05 White

Fremhævede egenskaber

 1. Hukommelse på op til 34 målinger
 2. Infrarød teknologi
 3. Måler også temperaturen på badevand eller væsker

Produktdetaljer

Neno Medic T05 er faktisk et medicinsk udstyr, der også kan bruges af læger på hospitaler og lignende. Det er meget nemt at bruge dette termometer. Du skal blot trykke på en knap for at tænde enheden og måle.

Termometerets håndtag har en ergonomisk form, der gør det både nemt og behageligt at bruge dette termometer. Du kan også måle temperatur på et barn med dette termometer. Du skal blot pege sensoren mod barnets pande og trykke på knappen, og så vises målingen på skærmen.

Dette termometer husker op til 34 temperaturmålinger, så du kan overvåge din sygehistorik og sammenligne målinger. Termometeret modtager infrarøde bølger, som den bruger til at måle patientens temperatur uden at røre ved dem. Termometeret vil med det samme advare dig, hvis personen har feber – skærmen bliver nemlig gul ved feber og rød ved høj feber.

Du kan også bruge termometeret til at sikre, at temperaturen på dit barns badevand er sikkert, eller temperaturen på den tilberedte sutteflaske. Mulighederne er mange.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter et infrarødt termometer, der kan bruges til at måle kropstemperaturer, så er dette termometer helt perfekt. Det er også ideelt til dig, der er er læge, sygeplejerske eller lignende og har brug for et professionelt infrarødt termometer.

#9 cozze ® infrarødt termometer med pistolgreb 530°C

cozze ® infrarødt termometer med pistolgreb 530°C

Fremhævede egenskaber

 1. Termometer med pistolgreb
 2. Infrarød måling af temperaturen op til 530 °C
 3. Kan måle i Celsius og Fahrenheit

Produktdetaljer

En af de bedste ting ved dette infrarøde termometer er, at du ikke påvirker temperaturmålingen overhovedet. Det er fordi termometeret er digitalt og trådløst. Termometeret giver en hurtig indikation af temperaturen, og den kan også aflæse temperaturen på ujævne overflader, som madvarer jo ofte godt kan have. Dette termometer er godt, hvis du skal bage pizza, og det kan aflæse temperaturen op til 530 °C.

Du kan selv vælge, om du vil se temperaturen i Celsius eller Fahrenheit.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have et budgetvenlig infrarødt termometer, så er dette termometer et rigtig godt valg. Her får du meget for få penge. Det er også godt til dig, der skal måle ujævne overflader, men stadig har brug for en præcis måling af temperaturen.

#10 Bosch UniversalTemp infrarød lasermåler til temperatur

Bosch UniversalTemp infrarød lasermåler til temperatur

Fremhævede egenskaber

 1. Måleområde: -30 °C til +500 °C
 2. Tre målefunktioner
 3. Ergonomisk design

Produktdetaljer

Her får du et infrarødt termometer, hvor det er nemt at måle temperaturen på overflader. Den infrarøde laserteknologi har et måleinterval på -30 °C til +500 °C, så du får en præcis måling.

Du kan vælge mellem tre målefunktioner og få mere præcise resultater afhængig af materiale. Du kan også skifte mellem enkeltmålinger og kontinuerlig måling.

Dette termometer har et ergonomisk design med inverteret segmentdisplay og bagbelysning. Dette øger synligheden, så du nemmere af aflæse temperaturen. Du kan både se den forrige og den aktuelle måling, når du bruger termometret.

Du kan bruge dette termometer til at måle temperaturen i køleskabet, fryseren, ovnen, på en pizzasten eller til at kontrollere vinduernes isoleringsevne. Dette termometer har mange anvendelsesmuligheder!

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have et godt infrarødt termometer, der nemt og hurtigt kan tage temperaturen og med et tydeligt display, så er dette et af de mere populære infrarøde termometre. Derudover er dette termometer forholdsvis budgetvenligt.

De forskellige måder man kan anvende et infrarødt termometer på

Du kan bruge et infrarødt termometer til mange forskellige formål:

 • Bagning af pizza
 • Måling af temperaturen i bageovnen
 • Måling af overfladetemperaturen på stege, kyllinger, kager og lignende
 • Måling af temperaturen på chokolade
 • Måling af temperaturen på cremer
 • Måling af temperaturen på saucer
 • Måling af temperaturen i køleskabet eller fryseren

Hvis du skal kunne måle kernetemperaturen på din mad, skal du sørge for at vælge et infrarødt termometer, der har et indbygget målespyd, da det ellers ikke er muligt at måle overfladetemperaturen.

Hvordan fungerer et infrarødt termometer?

Vi forstår godt, hvis du ikke er helt med på, hvordan et infrarødt termometer egentligt virker. Et infrarødt termometer kan bruges til at måle overfladetemperaturen ved hjælpe af elektromagnetisk energi, og du behøver ikke at være i kontakt med objektet. Det vil altså sige, at du ikke behøver at være bange for at brænde dig. Derudover er de digitale termometre, hvilket betyder, at du kan aflæse den pågældende temperatur på et display.

Den infrarøde stråling kan måle overfladens både kulde og varme via et elektrisk signal. På den måde kan den fortælle dig temperaturen på din bagesten, pizzaovn, chokolade, brød og så videre. Nogle infrarøde termometre har også et målespyd, som gør, at du kan måle kernetemperaturen i maden – ellers kan du normalt kun måle overfladetemperaturen med et infrarødt termometer.

Med infrarøde termometre kan du også måle temperaturer på ujævne overflader. Det er smart, hvis du eksempelvis har mad, der ikke har samme tykkelse. Ofte er fødevarer faktisk lidt ujævne. Det gør, at du ikke ved en fejl kommer til at overstege den ene side, mens den anden side understeges.

Et infrarødt termometer er også ideelt til at bruge, når du skal bage pizza. Her er det nemlig enormt vigtigt, at du får pizzastenen op på en meget varm temperatur, før du begynder at bage din pizza. Det giver helt klart det bedste resultat.

Fordelene ved et infrarødt termometer fremfor et traditionelt termometer

Med et traditionelt termometer kan du ikke særlig godt måle overfladetemperaturen. Det er altså en anelse svært! Det gør også, at et traditionelt termometer eksempelvis ikke er særlig velegnet til pizzabagning, hvorimod et infrarødt termometer er fantastisk til at hjælpe dig med at bage pizza.

Derudover har du fordelen, at du ikke kan komme til at brænde dig med et infrarødt termometer. Her behøver du nemlig på ingen måde at komme i kontakt med objektet, når du skal tage temperaturen. Med de bedste infrarøde termometre burde det ganske ikke være muligt at brænde sig, fordi du kan måle temperaturer på længere afstand takket være den infrarøde stråle.

Dette gør altså, at det infrarøde termometer er sikkert, præcist og brugervenligt, og hvis du er et rigtigt madøre, så er et infrarødt termometer helt klart et must-have i køkkenet.

Hvordan vælger jeg de bedste infrarøde termometre?

Hvis du tænker, at du skal have et infrarødt termometer, forstår vi dig godt. Der er dog et par ting, der er værd at overveje, inden du køber dig et infrarødt termometer, så du er sikker på, at du kommer hjem med det rigtige infrarøde termometer, der passer bedst til dine behov:

 • Hvad skal du bruge et infrarødt termometer til? Skal du primært bruge dit infrarøde termometer til pizzabagning, har du behov for et infrarødt termometer, der går op til 600 grader. Skal du primært bruge det til at tjekke temperaturen på chokolade og saucer, behøver du ikke et infrarødt termometer, der kan gå op til 600 grader.
 • Hvor meget regner du med at skulle bruge dit infrarøde termometer? Hvis du skal bruge et infrarødt termometer ofte, så vælg et af høj kvalitet, og tjek også, at det har et holdbart batteri.
 • Hvad er dit budget? Som med alt andet fås infrarøde termometre i mange forskellige prisklasser, så gør op med dig selv, hvor meget du er villig til at bruge. Dette vil også afhænge af, hvor meget du regner med at skulle bruge dit infrarøde termometer.

FAQ

Er det sikkert at bruge et infrarødt termometer?

Ja, det er det. Infrarød stråling fra infrarøde termometre er på ingen måde farlige. Nogle infrarøde termometre kan endda bruges til at måle temperaturen på børn.

Kan et infrarødt termometer måle temperaturer helt nøjagtigt?

Ja, det kan måle den gennemsnitlige overfladetemperatur af et givet område meget præcist.

Er der nogen ulemper ved et infrarødt termometer?

Du kan ikke måle kernetemperaturen med en infrarød temperaturmåler. Selv de bedste infrarøde termometre er ikke ret gode til det, fordi de bruger infrarøde stråler til at måle med.

Om forfatteren

Hvilke produkter tester vi?

Kasper er en erfaren del af teamer hos Testbutler.dk, hvor han specialiserer sig i at skabe indhold, der er både informativt og letforståeligt.

Kasper har en passion for at hjælpe forbrugerne med at træffe velinformerede beslutninger, og det skinner igennem i hans dybdegående produktanmeldelser og guides.

Fra køkkenudstyr til personlig pleje, Kasper sørger for, at læserne får de mest præcise og nyttige oplysninger for at forbedre deres dagligdag.