Bedste eltandbørste test

Bedste eltandbørste test 2024

Vi børster alle vores tænder én til to gange dagligt for at bibeholde en god mundhygiejne og så tandkødet forbliver sundt. Du sidder måske og tænker lige nu, at det er tid til at skifte din gamle tandbørste ud, fordi dens hår stritter ud til alle sider – hvis ja, hvorfor så ikke skifte den ud med en elektrisk tandbørste?

Men hvilken, spørger du så? Og du tænker sikkert, at en elektrisk tandbørste bare er en elektrisk tandbørste og at de alle sammen er fuldstændig ens. Men i denne bedst i test guide vil vi gerne vise dig det modsatte.

Og der er jo en generel accept om, at de er mere effektive end en almindelig tandbørste.

Der er nemlig store forskelle på hver enkelt af de elektriske tandbørster, der findes på markedet i dag. Selv inden for de forskellige mærker, kan du opleve tydelige forskelle.

Vi giver dig her den ultimative bedst i test guide over de bedste elektriske tandbørster, der findes på markedet i dag.

Hvilke produkter er med i vores eltandbørste bedst i test guide?

 1. Oral-B Genius 10000N Orchid Purple Eltandbørste
 2. Oral-B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK
 3. Philips HX6800/04 Eltandbørste
 4. Oral-B Genius 8000N Eltandbørste
 5. Oral-B Genius 8200W Eltandbørste
 6. Oral-B Genius X 20100S Midnight Black Eltandbørste
 7. Oral-B – Genius X 20200S Eltandbørste

Læs testen og vælg din nye tandbørste her.

#1 Oral-B Genius 10000N Orchid Purple Eltandbørste

Oral-B Eltandbørste Genius 10000N Orchid Purple

Fremhævede egenskaber

 1. 6 børstefunktioner
 2. Trykkontrol
 3. Position detection

Produktdetaljer

 • Trykkontrol
 • 360 SmartRing
 • Kan holde strøm op til 14 dage på én fuld opladning

Derfor skal du købe Oral-B Genius 10000N Orchid Purple

Braun er en af de (hvis ikke DEN) førende inden for elektriske tandbørster og tandpleje, og det er på ingen måde arrogant ellers en marketing scam, at Braun har kaldt denne eltandbørste “Genius”. Én af de mange fordele ved netop denne er blandt andet, at Oral-B Genius 10000N indeholder det første intelligente børstesystem, der hjælper dig med at børste tænder korrekt, så du beskytter dem efter tandlægernes anbefalinger.

Imodsætning til en almindelig tandbørste har den en unik Position Detection-teknologi og et rundt børstehoved, så du aldrig kommer til at overse et sted mere, og dermed kommer du til at fjerne 100% mere plak. Det er en elektrisk tandbørste, der gør rigtig godt!

Den smarte 360 Smart Ring funktion kombineret med den indbyggede trykkontrol fungerer sådan, at den advarer dig, hvis du trykker for hårdt, imens du børster dine tænder. På den måde beskytter den både dine tænder og tandkød. Den funktion var vi virkelige vilde med, da vi lavede denne eltandbørste test.

Det er uden tvivl en af de absolut bedre elektriske tandbørster på markedet, og vi giver den uden tøven en af vores varmeste anbefalinger!

#2 Oral-B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK

Oral B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK

Fremhævede egenskaber

 1. 6 børstefunktioner
 2. Indbygget timer
 3. Trykkontrolssystem

Produktdetaljer

 • Farverig LED-skærm og AI-kontrol
 • Premium rejseetui
 • 40 minutter rensning og børstning på en fuld opladning

Derfor skal du købe Oral-B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK

Oral-B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK er en overraskende behagelig og stilfuld tandbørste, og den har en helt sikker plads i denne eltandbørste test. Denne elektriske tandbørste har et så smukt design, at den skiller sig markant ud fra de andre deltagere.

Og det er ikke det eneste, der gør, at den skiller sig ud. Blandt andet opdeler den din mund i fire sektioner, så du børster dine tænder 30 sekunder i hvert hjørne af din mund. På den måde sikrer den får at du børster tænder i de anbefalede to minutter – smart, ikk’?

Denne elektriske tandbørste sørger i den grad for, at du kan børste tænder, så du passer på dine tænder og på dit tandkød. Med de seks forskellige børstefunktioner kan du med lethed få alt ud, der sidder mellem tænderne, samt give din mund og dine tænder den effektive pleje, de har brug for. Det føles nærmest som om, at du får flere forskellige børstehoveder i et.

Desuden har den en mega smart og funktionel LED-skærm, der fortæller dig, når du børster for hårdt.

Det og mere til er det, der gør, at Oral-B iO Series 8S elektrisk tandbørste IO8BK passer perfekt ind i kategorien “Bedste eltandbørste” anno 2022.

#3 Philips HX6800/04 Eltandbørste

PHILIPS HX6800:04 Eltandbørste

Fremhævede egenskaber

 1. 62.000 rotationer pr. minut
 2. Timer
 3. BrushSync-teknologi

Produktdetaljer

 • Advarer, når du børster for hårdt
 • Fortæller, når det er tid til at skifte børstehoved
 • Holder strøm i op til 14 dage på en fuld opladning

Derfor skal du købe Philips HX6800/04

Lige fra øjeblik vi fik denne tandbørste i hånden, var vi slet ikke i tvivl om, at det her er en af de bedste eltandbørster, der findes i dag. Philips HX6800/04 indeholder nemlig funktionen Philips Sonicare Protectiveclean, der hjælper dig med at børste tænder skånsomt og effektivt.

En af de store fordele ved Sonicare-teknologien er, at den er inspireret af professionel tandpleje og fjerne syv gange mere plak som en almindelig tandbørste. Imens du børster tænder, når Philips Sonicare Protectiveclean-teknologi nemlig ind mellem tænderne og under tandkødskanten.

De højfrekvente fejende bevægelser skubber vandet og tandpastaen rundt i din mund, så du får den absolutte mest effektive rensning. Så kan man sandelig tale om at børste tænderne rigtig godt på de anbefalede to minutter!

Og desuden – og man skulle ikke tro det med al de smarte tech-funktioner – er det en ganske billig eltandbørste. Så du kan nærmest får den følelse af, at du får et helt el tandbørste tilbud, hvis du vælger at købe netop denne elektriske tandbørste, der ikke alene er højteknologisk og billig, men også har en lang batteritid.

#4 Oral-B Genius 8000N Eltandbørste

Oral-B Eltandbørste Genius 8000N Silver

Fremhævede egenskaber

 1. 5 børsteindstillinger
 2. Position Detection-teknologi
 3. Trykkontrol

Produktdetaljer

 • Silver håndtag, børstehoved x3, Førsteklasses rejseetui og smartphoneholder
 • Holder strøm i op til 12 dage på en fuld opladning
 • LED SmartRing i 12 farver

Derfor skal du købe Oral-B Genius 8000N

Den elektriske tandbørste fra det ydre rum! .. eller .. Det kunne Oral-B Genius 8000N i hvert fald godt ligne og ikke mindst føles som om den gjorde med dens lækre og stilfulde sølv look og LED SmartRing.

Du tænker sikkert, at den børsterne tænderne ligesom de andre Oral-B produkter, men der tager du ganske fejl. Det er helt sin egen, og den kan blive lavet om til din helt egen elektriske tandbørste uden lige.

Du tænker nok “Hvordan”? Braun har gjort det enestestående, at en el tandbørste som Oral-B Genius 8000N kommer ikke alene med tre børstehoveder imodsætning til de andre i denne testguide, men de har inkorporeret endnu smartere LED SmartRing, der gør, at du kan vælge imellem 12 flotte farvelys, der er indbygget i selve tandbørsten. Og desuden fortæller SmartRingen dig også, hvis du trykker for hårdt, når du børster tænder.

Det gør din tandbørstning helt personlig. Hos os kunne vi ikke blive enige om, hvilken farve, der var flottest. Hvis ikke det motivere en til børste tænderne, så ved vi ikke hvad gør.

Det er et eltandbørste tilbud på elektriske tandbørster, vi simpelthen ikke kan sige nej til!

#5 Oral-B Genius 8200W Eltandbørste

Oral-B eltandbørste - Genius 8200W

Fremhævede egenskaber

 1. Bluetooth
 2. Position Detection med guide via app
 3. Tryksensor

Produktdetaljer

 • Rejseeuti, børstehoved x3 og smartphoneholder
 • 5 forskellige børsteindstillinger
 • Pose til oplader

Derfor skal du købe Oral-B Genius 8200W

Oral-B Genius 8200W ligner til forveksling Oral-B Genius 8000N, og, ja, vi indrømmer, at de to har mange ligheder, men der er også elementer, der adskiller dem fra hinanden. Oral-B Genius 8200W er et billigere alternativ, men som hos alle andre Braun produkter, får du i den grad her kvalitet for pengene.

Denne elektriske tandbørste er blandt andet den eneste tandbørste med Position Detection. Det vil sige, at du aldrig mere vil overse et sted under tandbørstningen, da der er 100 procent børstedækning ved dette produkt. Derudover gør den også også tænderne hvidere for hver gang med en poleringskop, der indeholder tandpasta – endelig er det slut med tandblegefilteret, når der skal tages selfies!

Med de fem børstefunktioner får du også en effektiv og skånsom pleje af dine tænder og tandkød, da du kan indstille den til netop dine behov i forhold til en almindelig tandbørste.

Vi synes i hvert fald, at det her er en af de mere eksemplariske elektriske tandbørster på markedet.

#6 Oral-B Genius X 20100S Midnight Black Eltandbørste

ORAL-B Genius X 20100S Midnight Black, Eltandbørste

Fremhævede egenskaber

 1. Kunstig intellegens
 2. Timer
 3. Bluetooth

Produktdetaljer

 • Børstehoved x2 og rejseetui
 • 6 forskellige børsteindstillinger
 • 10.500 rotationer pr. minut

Derfor skal du købe Oral-B Genius X 20100S

Kunstig intellegens?! A’ hva’ siger I?! Ja, den er rigtig nok. En funktion, der gør Oral-B Genius X 20100S absolut unik, er netop, at den har en kunstig intellegens, der kan genkende din børsteteknik og guider dig til at opnå de bedste resultater ved hver rensning.

Kombinationen af en kunstig intellegens, SmartRing, trykkontrol og en indbygget timer har gjort det nemmere for dig, så du børster tænderne rigtig godt efter tandlægernes anbefalinger. Denne elektriske tandbørste advarer dig nemlig, hvis du enten trykker for hårdt, børster for længe eller for hurtigt. En feature vi kun kan elske!

Denne elektriske tandbørste ligger ganske vist i den dyre ende af skalaen i denne “Bedste eltandbørster” test guide, men ikke desto mindre får du rigtig meget for pengene, hvis du vælger denne. Og en daglig rengøring af tænderne vil føles et kig ud i fremtiden. Den hører afgjort til en topplacering i vores “Bedst i test” guide.

#7 Oral-B Genius X 20200S Eltandbørste

Oral-B eltandbørste - Genius X 20200S

Fremhævede egenskaber

 1. 3D system
 2. Kunstig intellegens
 3. Trykkontrol

Produktdetaljer

 • 6 børstetilstande
 • 360 SmartRing
 • 58.5000 børsteroteringer i minuttet

Derfor skal du købe Oral-B Genius X 20200S

Oral-B Genius X 20200S’ kunstige intellegens lærer dine børstemønstre at kende, så den kan guide dig og give dig tips og tricks til at forbedre dem gennem Oral B’s egen app – ren wauw-følelse! Og det er ikke det bedste ved denne (er det mærkeligt at kalde en tandbørste for smukke?) tandbørste.

Foruden det unikke og ergonomiske design har den også et genialt 3D system, der fjerner dobbelt så meget plak som en normal tandbørste, da Oral-B Genius X 20200S har en avanceret børsteteknik med 58.5000 børsteroteringer i minuttet PLUS pulserende børstebevægelser. Det giver dig ikke kun et flottere smil, men også et renere og mere beskyttet tandkød, der fører til en absolut bedre mundhygiejne som anbefalet af tandlægerne.

Og denne elektriske tandbørste kan meget mere endnu. Den har, oveni alt det førnævnte, en revolutionerende Gum Guard-teknologi. Det er en tryksensor, der automatisk sætter hastigheden ned og giver dig en besked, hvis du skulle komme til at børste tænderne for hårdt.

Vi var vilde med den herinde. Og især da vi fandt ud af, at den kunne holde strøm i op til to uger, når den var ladet fuldt op.

Der er så mange fordele ved denne tandbørste, at vi ikke har kunne nævne dem alle i denne eltandbørste test. Men vi kan og vil dog nævne, at vi slet ikke tøver med at sige, at den bestemt hører til i kategorien “Bedste eltandbørste”!

Udgået – Tony Sonic Toothbrush

TONYs El-tandbørste

Fremhævede egenskaber

 1. Indbygget timer
 2. 4 smarte børstefunktioner
 3. Lang batteritid – op til 20 dages rensning og børstning

Produktdetaljer

 • Ergonomisk og flot design
 • 38.000 rotationer i minuttet
 • 5 års garanti

Derfor skal du købe Tony Sonic Toothbrush

Med denne elektriske tandbørste, får du en tandbørste for livet! Og hvis vi skulle nævne alle dens fantastiske funktioner, så ville denne guide kun handle om den. Så vi nævner lige dem, vi syntes var de absolut bedste:

Den kan rotere børstehovedet 38.000 gange i minuttet. Det betyder, at den giver dig den blideste og blødeste rengøring af dine tænder, uden at den skader dit tandkød og får det til at bløde.

Derudover er den IPX7 vandtæt. Det vil sige, at den daglige rengøring af eltandbørsten bliver let som en leg. Du kan nemlig trygt rengøre hele tandbørsten under vandhanen eller børste dine tænder, imens du er i bad. For som TONY selv siger: “Gå glad i bad og tag TONY med dig”. Det er daglig rengøring gjort nemmere – juhu!

Hvilken elektrisk tandbørste er så den bedste?

Vi håber, at vi i denne eltandbørste test som det mindste har overbevist dig om, at en elektrisk tandbørste ikke blot er elektrisk tandbørste, men tværtimod er et funktionel og højteknologisk værktøj, der blandt andet hjælper og guider dig til at børste tænderne korrekt, fjerne mere plak, beskytte dit tandkød – og ser smart ud ved håndvasken ikke at forglemme.

Efter at have testet disse otte af de bedste elektriske på markedet er vi faktisk nået frem til den konlusion, at de hver især er den bedste på hver deres måde, og at det sådan set er dine behov (og dit budget), der bestemmer, hvilken af disse elektriske tandbørster, der er den bedste for dig.

Skal du gå efter den almindelige tandbørste eller den elektriske tandbørste?

Som vi nævnte i starten af denne test guide, så er det flere fordele ved at bruge de elektriske tandbørster frem for en manuel tandbørste, hvor den største er, at du fjerne plak og beskytter tænderne bedre med den elektriske tandbørste. Den almindelig er ganske vist venligere ved ens budget, da den elektriske tandbørste godt kan være i en heftig prisklasse, men er den også det i sammenligning med fremtidig tandlægeregning? Det er op til dig at beslutte.

De fleste elektriske tandbørster, vi har vist dig her, har en lang batteritid, der gør at du kan sørge for en rigtig rensning af tænderne, uden at skulle have tænke på at huske opladeren hver gang du skal rengøre tænderne andre steder en i dit eget hjem.

Vi nød blandt andet rigtig godt af funktioner som en indbygget timer, der sørger for at vi ikke børster vores tænder i for lang tid og dermed slider unødvendigt på vores emalje. En daglig rengøring af vores tænder bliver ikke længere set på som en sur pligt, men som en leg med et værktøj fra fremtiden, når vi børster tænder.

Vi håber, at vores eltandbørste test har kunne guide dig på vej til bedre mundhygiejne og beskytelse af dit tandkød. Vi kan kun afslutte med at sige: Tid til “Test eltandbørste” nu og god børstning!

FAQ

🏆 Se vinderen fra Oral-B Eltandbørster og læs hvorfor den vandt

Vi har blandt andet testet GetTony, Oral-B Genius 10000N Orchid Purple, Oral-B iO Series 8S, Philips HX6800/04 og Oral-B Genius 8000N.

📊 Hvordan har vi fundet vinderen?

Vi har sammenlignet alle de elektriske tandbørster og vurderet hvilken der var den allerbedste på baggrund af egne og andres test. Alle vores eltandbørster er testvindere i den ene eller anden test.

✅ Få den billigste pris i Danmark

Samtidig med at vi har vurderet eltandbørsterne, har vi også lavet research på markedet, så du kan få den bedste pris via vores hjemmeside.

Om forfatteren

Liva er Testbutler.dk's skønhedsekspert. Med en baggrund i kosmetologi fokuserer hun på at levere klare og præcise anmeldelser inden for hudpleje og makeup.

Hendes mål er at hjælpe læserne med at træffe velinformerede valg i skønhedsverdenen.