Bedste osteklokke test - 1

Bedste osteklokke test guide (2024) – Eksklusive ostebokse til køleskabet

Med den bedste osteklokke kan du opbevare dine oste på bedste vis. En osteklokke er en flot måde at opbevare oste på, og det giver et hurtigt og nemt overblik over, hvilke oste du har. En osteklokke er både praktisk og flot at servere dine oste på.

Læs med i denne guide, hvor vi har taget et kig på fem forskellige osteklokker, så du kan finde den bedste osteklokke til dit køkken.

Hvilke produkter er med i bedste osteklokke bedst i test

 1. Rosti Modula osteboks
 2. Osteklokke i glas/træ
 3. Nordwik Osteklokke i glas med træbund 28 cm Klar
 4. RIG-TIG CONTAIN-IT osteklokke/opbevaringsboks, sort
 5. Zwilling Fresh & Save vakuumbeholder 2 liter

#1 Rosti Modula osteboks

Rosti Modula osteboks

Fremhævede egenskaber

 1. Flot og elegant design
 2. Få overblik i køleskabet over dine oste
 3. Tåler opvaskemaskine

Produktdetaljer

Med denne osteklokke/osteboks fra Modula kan du få et hurtigt overblik over dine oste i køleskabet. Det gennemsigtige låg giver tilgang til nemt at se indholdet af boksen, så du ikke engang behøver at åbne boksen. Takket være boksens praktiske størrelse og det flade låg er boksen nem at opbevare i køleskabet.

Denne smarte Rosti Modula osteboks er fremstillet af SAN-plast, hvilket er modstandsdygtigt mod revner. Det er et holdbart materiale, hvilket gør det perfekt til opbevaring i køleskabet.

Denne osteklokke tåler endvidere at komme i opvaskemaskine, og den kan faktisk også komme i mikroovn op til 80 grader. Bemærk dog, at osteboksen ikke kan tåle at komme i fryseren.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en budgetvenlig og enkel osteklokke, så er denne et godt bud. Med denne osteklokke kan du skabe dig et hurtigt og nemt overblik over, hvilke oste du har i køleskabet, og hvilke det er tid til opfyldning af.

#2 Osteklokke i glas/træ

Osteklokke i glastræ

Fremhævede egenskaber

 1. Flot og elegant design
 2. Ideel til opbevaring og stilfuld servering
 3. Flot glaslåg og bund af akacie træ

Produktdetaljer

Denne osteklokke er for alle, der elsker flot design. Med denne osteklokke kan du både opbevare din oste på flotteste vis og servere dem på en elegant og stilfuld måde.

Hvis du elsker ost, og du er vild med at servere et ostebord for dine gæster, vil du elske denne osteklokke. Osteklokken hjælper med at holde dine oste friske, samtidig med at dine oste er præsenteret på en æstetisk flot måde.

Denne osteklokke er prikken over i’et, der lige får det hele til at se lidt mere indbydende ud. Osteklokken kommer med et flot og stilrent glaslåg og en elegant bund, der er fremstillet af akacie træ.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne osteklokke, hvis du går op i flot design. Denne osteklokke har et virkelig elegant design, og den er helt perfekt til både opbevaring og servering af oste. Du vil med garanti elske at investere i denne osteklokke.

#3 Nordwik Osteklokke i glas med træbund 28 cm Klar

Nordwik Osteklokke i glas med træbund 28 cm Klar

Fremhævede egenskaber

 1. Flot og rummelig osteklokke
 2. Tilhørende træfad
 3. Perfekt til opbevaring og servering af oste

Produktdetaljer

Med denne osteklokke får du en flot og rummelig osteklokke med et flot tilhørende træfad, der er perfekt at servere dine oste på.

I denne fine osteklokke kan du både opbevare og servere alle typer oste, charcuteri og frugt. Hvad er næsten finere end at servere et ostebord med lidt vindruer og måske lidt grønt?

Bakken har en diameter på hele 28 cm, hvilket giver rigeligt plads til en smuk opstilling af dit ostebord. Klokken har en diameter på 26,5 cm, og den har en solid knap. Knappen gør det nemt at løfte klokken op, og det giver også en ekstra stilfuld servering.

Osteklokken har en lille rille rundt om bunden, hvilket sikrer, at den ikke glider rundt.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en stilfuld og elegant osteklokke, der ikke er alt for dyr, så er denne osteklokke et godt bud.

#4 RIG-TIG CONTAIN-IT osteklokke/opbevaringsboks, sort

Rig-tig Contain-it

Fremhævede egenskaber

 1. Praktisk og stilfuld opbevaring
 2. Ideel til servering af ost og pålæg
 3. Bund af antibakterielt fibertræ

Produktdetaljer

Med RIG-TIG CONTAIN-IT osteklokken har det aldrig været nemmere at opbevare ost og pålæg og også hurtigt finde det frem, når du skal bruge det. Du skal blot servere din yndlingsost eller pålæg på serveringsbrættet, der er fremstillet af fibertræ.

Når du er klar til at stille dine fødevarer tilbage i køleskabet, skal du blot lægge det gennemsigtige låg på, så ost og pålæg holdes frisk.

Denne osteklokke er naturligvis fri for BPA og phthalater. Det funktionelle serveringsbræt i fibertræ tåler naturligvis opvaskemaskine, og det er også antibakterielt.

RIG-TIG er en prisvindende serie. Idéen bag hele serien er simpel: At kombinere form og funktion i perfekt balance for at skabe smarte produkter, der fungerer optimalt i køkkenet. RIG-TIG serien er udviklet i samarbejde mellem danske og internationale designere.

Udover denne smarte og funktionelle osteklokke i RIG-TIG serien finder du mange andre funktionelle produkter til madlavning, bagning, servering, opbevaring og to-go produkter, der passer perfekt til en hverdag på farten.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en smart og funktionel osteklokke, så er denne osteboks lige noget for dig. Den er desuden perfekt til at opbevaring af pålæg. Osteklokken er også ideel til dig, der ikke har lyst til at bruge alverden på din osteklokke.

#5 Zwilling Fresh & Save vakuumbeholder 2 liter

Zwilling Fresh & Save vakuumbeholder 2 liter

Fremhævede egenskaber

 1. Perfekt til opbevaring af ost eller rester
 2. Tåler fryser, ovn og opvaskemaskine
 3. Vakuumlåg i BPA-frit plast

Produktdetaljer

Med denne Zwilling Fresh & Save vakuumbeholder kan du opbevare ost, pålæg og rester på en nem måde. Du kan eksempelvis bruge vakuumbeholderen til at fryse rester i fryseren på, helt uden at maden får frostskader. Men du kan naturligvis også nemt opbevare ost i køleskabet i denne vakuumbeholder.

Vakuumbeholderen er en del af Fresh & Save serien, der gør det nemmere for dig at undgå madspild, forberede mad i længere tid i forvejen samt holde maden friskere i op til fem gange længere tid.

Beholderen har et smart og funktionelt vakuumlåg med en innovativ forseglingsteknologi. Det er netop dette, der holder maden frisk. Derudover er det med til at bibeholde smag, vitaminer og mineraler i maden.

Og der er endnu mere! Takket være den smarte app fra Zwilling kan du nemt holde styr på både indholdet og holdbarheden. Vakuumbeholderen er fremstillet i glas og har en kapacitet på to liter. Bemærk dog, at det ikke anbefales at fylde beholderen op med mere end 1,5 liter for at opnå optimal vakuum.

Denne beholder tåler både opvaskemaskine, mikrobølgeovn, køleskabe, fryser samt ovn på til 180 grader.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en beholder til ost, der også kan bruges til andre fødevarer, og som samtidig er vakuumpakket, så er denne beholder fra Zwilling et oplagt valg.

Dét har vi lagt vægt på i denne guide

Der findes mange forskellige osteklokker på markedet. En osteklokke er et must-have for enhver osteelsker, og det er heldigvis ikke en alt for dyr investering. I denne guide har vi kigget på følgende faktorer:

 • Materiale: Osteklokker er typisk fremstillet i enten plast eller glas. Begge er i og for sig lige gode i forhold til opbevaring af oste, men de to har meget forskellige udtryk. En osteklokke i glas har typisk et lidt mere elegant design og er meget flotte of dekorative. En osteklokke i plast er typisk lidt mere funktionel og praktisk – særligt når det kommer til opbevaring i køleskab. Vi har i denne guide et miks af osteklokker i plast og glas, så du kan vælge, hvad du personligt foretrækker.
 • Størrelse: Vi har i denne guide forsøgt at udvælge osteklokker i forskellige størrelser. Har du både flødeoste, bløde oste, en fast ost, hårde oste og så videre, kan du vælge en større model. Har du bare et par oste til ostebordet, kan du sikker nøjes med en mindre model.
 • Gennemsigtigt låg: For os er det et stort plus, at du kan se din ost uden at skulle åbne for klokken eller boksen. Derfor vil du også opdage, at osteklokkerne i denne guide har et gennemsigtigt låg, da det gør det nemmere, når du skal have et nemt overblik over dine oste i køleskabet.
 • Nem rengøring: Du vil i denne guide finde flere ostebokse, der kan tåle at komme i opvaskemaskine. Det er ikke nødvendigt at rengøre din osteboks dagligt, men det er stadig en god idé jævnligt at rengøre din osteklokke, og det er altså en hel del nemmere, når den bare kan komme i opvaskemaskinen. Typisk vil en klokke i plast kunne tåle at komme i opvaskemaskinen, mens en klokke i glas og træ ikke har så godt af at komme en tur i opvaskemaskinen.
 • Prisklasse: Som nævnt er en osteklokke typisk ikke alt for dyr, men der findes stadig flere prisklasser. I denne guide finder du både produkter, der er meget budgetvenlige og lidt dyrere modeller. Typisk er en klassisk klokke fremstillet i glas lidt dyrere end en boks af plastik.

Derfor bør du investere i en osteklokke

En osteklokke er på ingen måde en ny opfindelse. En osteklokke er en gammel opfindelse, der er blevet brugt i mange år. Traditionelt set er en osteklokke fremstillet af glas og har en bund af træ, skifter, marmor eller lignende. I dag kan du dog også få osteklokker, der er fremstillet af plast.

En osteklokke er en genial investering, hvis du elsker at spise ost. En osteklokke har blandt andet disse fordele:

 • Forlænger holdbarheden på osten, og der går ikke så nemt mug i osten
 • Giver en bedre smag af dine oste, fordi de netop er opbevaret korrekt
 • Sørger for, at lugten fra osten ikke ødelægger andre fødevarer
 • En osteklokke skaber det helt rette miljø for din ost
 • Når der serveres et ostebord, beskytter din osteklokken osten mod fluer, insekter og lignende
 • En osteklokke sørger for, at osten ikke tørrer ud eller bliver våd og fedtet

En osteklokke er desuden genial, fordi du kan opbevare den i køleskabet, men du kan også bruge den til servering af ost. Osteklokken har altså lidt 2-i-1 rolle. Husk, at det som regel er en god idé med mange oste at tage den ud en smule før servering, så osten lige når at stå i stuetemperatur lidt tid, inden de serveres.

Sådan vælger du den bedste osteklokke

Som nævnt er det ikke voldsomt svært at vælge en osteklokke. Der er dog stadig et par ting, der er værd at tage med i dine overvejelser:

 • Hvilke typer oste skal du primært opbevare? Flødeost? Fast ost? Bløde oste?
 • Skal osteklokken kunne tåle at komme i opvaskemaskine? Typisk kan osteklokker i plast tåle at komme i opvaskemaskinen
 • Er din osteklokke primært til servering, opbevaring af ost i køleskabet eller begge dele?
 • Skal din osteklokke have håndtag? Typisk har de ikke, men du kan få nogle enkelte, der har det
 • Skal din osteklokke kunne tåle frys? I så fald er det vigtigt, at du vælger en osteklokke af plast, hvor der står, at den er egnet til frys

Bevar smag og friskhed med en osteklokke

De bedste osteklokker giver din ost en ekstra lækker smag. Det er, fordi osteklokker sørger for, at din ost er optimalt opbevaret. Med osteklokker holdes ost holdbart i længere tid, og de sørger også for, at osten ikke blandes med andre fødevarer. Dette sikrer en bedre smag og en længere friskhed og holdbarhed af ost.

Sådan bruger du en osteklokke

Det er ikke ligefrem raketvidenskab, når det kommer til at bruge en osteklokke. Dog er der stadig nogle ting, der er gode at have in mente, når det kommer til osteklokker.

Sørg først og fremmest for, at du rengør osteklokken minimum hver 2. uge, eller når du kommer en ny ost i din klokke. Dette er vigtigt for hygiejnen, og det ser også flottere ud, når du præsenterer osten for dine gæster, at klokken er pæn og ren.

Når osteklokken er i køleskabet, bør dine oste individuelt være pakket ind i voksbehandlet papir. Voksbehandlet papir tillader ost at ånde, men det beskytter også ost mod udtørring. Du kan også bruge ostepapir eller bivokspapir.

Hvor længe kan ost holde sig?

Det afhænger lidt af din ost. Fast ost kan typisk holde sig i en osteklokke i køleskabet i ca. én måned. Bløde oste kan typisk kun holde sig i 4-5 dage efter åbning. Men tjek naturligvis altid din ost, og hvis den ikke ser god ud, så lad vær med at spise den – også selvom den på papiret egentligt burde være god.

Servér et lækkert ostebord for dine gæster

Er der noget så lækkert som et ostebord? En osteklokke er perfekt at bruge, når du skal servere et ostebord for dine gæster. Du kan eventuelt anrette dine oste med lidt frugt og grønt for lidt farve. Og husk selvfølgelig nogle lækre kiks.

Hvis du er i tvivl om, hvilke oste du skal vælge til ostebordet, så kan du overveje nogle af disse oste, der generelt er populære:

 • Flødeoste
 • Gouda
 • Brie
 • Camembert
 • Roquefort
 • Gorgonzola
 • Cheddar
 • Rygeost

Du kan i hvert fald aldrig gå helt galt i byen med disse oste. Og husk nu, at det er bedst at servere ost ved stuetemperatur, så tag gerne din ost ud af dit køleskab cirka 30 minutter inden servering.

FAQ

Hvordan hjælper en osteklokke med opbevaring og præsentation?

Osteklokker er geniale, fordi du både kan opbevare din ost i osteklokken i køleskabet, og du kan bruge den, når osten skal serveres. Osteklokken er pratisk og funktionel i dit køleskab, og den er flot, når osten skal anrettes og serveres for gæsterne.

Er en osteklokke nødvendig i et moderne køkken?

Osteklokker er helt klart en del af et moderne køkken, hvis du elsker at spise ost. Og en god ostemad eller et godt ostebord er da bare lækkert! Osteklokker sikrer både, at din ost er godt opbevaret, og du har noget flot at servere din ost på.

Om forfatteren

Hvilke produkter tester vi?

Kasper er en erfaren del af teamer hos Testbutler.dk, hvor han specialiserer sig i at skabe indhold, der er både informativt og letforståeligt.

Kasper har en passion for at hjælpe forbrugerne med at træffe velinformerede beslutninger, og det skinner igennem i hans dybdegående produktanmeldelser og guides.

Fra køkkenudstyr til personlig pleje, Kasper sørger for, at læserne får de mest præcise og nyttige oplysninger for at forbedre deres dagligdag.