Bedste dehydrator test

Bedste dehydrator guide (2024) – Oversigten over maskiner til at tørre mad

Elsker du tørret frugt, tørret kød, tørrede krydderurter og lignende? Så vil du elske at have en dehydrator. I denne dehydrator test guide har vi undersøgt og sammenlignet ti forskellige dehydratorer, så du kan finde den bedste dehydrator til dine behov.

Hvis du skal tørre madvarer, såsom frugt og grøntsager, er en dehydrator det bedste køkkenredskab. Dehydratorer findes i alle former og størrelser, så der er helt sikkert også en, der passer til dit køkken og dine behov.

Med en dehydrator kan du bevare indholdet af gode vitaminer, mineraler og næringsstoffer, så de får en langt kraftigere smag. Tro os, du vil helt sikkert elske at investere i en dehydrator.

Læs med i denne dehydrator test guide, og find din dehydrator, så du kan lave lækre tørrede snacks til både dig og dine gæster.

Hvilke produkter er med i bedste dehydrator bedst i test

 1. Steba ED5 dehydrator
 2. Excalibur Digital 9-bakker dehydrator
 3. Cosori Dehydrator Airfryer – Rustfrit Stål
 4. Steba ED6 dehydrator
 5. Steba dehydrator – ED5
 6. Princess Dehyrator Sort, Transparent 350 W
 7. Esperanza EKD002 dehydrator
 8. Excalibur 4500 dehydrator sort
 9. Graef GRDA510 Dehydrator, 10 bakker
 10. WMF KitchenMinis dehydrator snack

#1 Steba ED5 dehydrator

Steba ED5 dehydrator

Fremhævede egenskaber

 1. 5 indsatser
 2. Hjælper med at øge holdbarheden på dine fødevarer
 3. Forskellige temperaturer mellem 40 – 70°C

Produktdetaljer

Med Steba ED5 dehydrator kan du nemt lave sunde og lækre snacks af frugt og grønt. Du kan også nemt lave dine egne tørrede krydderier. Dehydratoren er også genial, hvis du geren vil øge holdbarheden på dine fødevarer. Denne dehydrator har en elektronisk temperaturregulering, der gør det nemt at indstille temperaturen mellem 40 – 70°C, og du kan samtidig indstille tiden mellem 1-36 timer.

Dehydratoren har fem indsatser, der enten kan stables eller bruges enkeltvis. Derudover får du en måtte, hvor du kan lægge dine krydderier på. Denne dehydrator kommer med et gennemsigtigt låg, der gør det nemt at følge med i tørringen.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en alsidig og billig dehydrator, er dette lige produktet for dig. Med denne dehydrator kan du tørre frugter og grøntsager, tørre krydderurter og meget mere. Alt i alt en ganske fin dehydrator, og det er måske den bedste billige dehydrator på markedet – det er helt klart en af dem.

#2 Excalibur Digital 9-bakker dehydrator

Excalibur Digital 9-bakker dehydrator

Fremhævede egenskaber

 1. Elektronisk temperaturstyring
 2. Digitalt display
 3. Flot design og god kvalitet

Produktdetaljer

Hvis du er ude efter toppen af poppen, når det kommer til dehydratorer, er denne dehydrator et rigtig godt bud. Med denne dehydrator får du en dehydrator med en praktisk elektronisk temperaturstyring, og du er i det hele taget sikret overlegen kvalitet, når du vælger en dehydrator fra Excalibur.

Dehydratoren har ni bakker på 35,5 x 35,5 cm, hvilket giver hele 1,3 m2 at tørre dine madvarer på. Den smarte elektroniske temperaturstyring giver desuden langt flere muligheder end de traditionelle dehydratorer.

Som om det ikke var nok, får du også en timerfunktion, du kan indstille helt op til 48 timer. Dette betyder, at du eksempelvis kan vælge at køre i fem timer ved lav temperatur og derefter sætte en højere temperatur og lade dehydratoren køre i 30 timer – mulighederne er i virkeligheden uendelige. Dette sikrer, at du har en langt større fleksibilitet, og dehydreringen er samtidig langt mere effektiv. Sidst, men så absolut ikke mindst, kan du indstille temperaturen mellem 35-74 grader.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne dehydrator, hvis du gerne vil have en af de absolut bedste dehydratorer på markedet. Dehydratoren koster mange penge, men den er hver en krone hver. Hvis du bare elsker at lave sunde snacks, og du ved, at du med garanti vil få brugt din dehydrator jævnligt til tørring af frugt og lignende, er dette en meget anbefalelsesværdig dehydrator.

#3 Cosori Dehydrator Airfryer – Rustfrit Stål

Cosori Dehydrator Airfryer – Rustfrit Stål

Fremhævede egenskaber

 1. 11 madprogrammer
 2. Kombineret dehydrator og airfryer
 3. Kapcitet: 2,2 kg (2-5 personer)

Produktdetaljer

Med denne dehydrator får du en god dehydrator, der dog også ligger i den dyre ende. Dette er en kompakt dehydrator, der har et flot og minimalistisk design, der garanteret vil se flot ud i dit køkken. Takket være det kompakte design er det desuden nemt at finde plads til dehydratoren i køkkenet.

Denne dehydrator har en utrolig kapacitet på 2,2 kg, hvilket svarer til 2-5 personer. Dette er altså en ideel dehydrator til dig, der gerne vil lave tørrede frugter til hele familien. Dehydratoren har ni forudindstillinger: pommes frites, kylling, bøf, fisk og skaldyr, rejer, grøntsager, frossenmad samt dessert. Dette betyder, at du nemt kan tilberede mad med blot ét tryk på displayet. Derudover har dehydratoren en forvarme- og dehydreringsfunktion.

Med dehydreringsfunktionen får du en justerbar temperatur fra 40-90 grader. Du kan desuden indstille dehydratoren fra 30 minutter til 12 timer. Med til produktet følger dehydrator opskrifter samt opskrifter til airfryeren, så du kan lave lækre retter til hele familien.

Denne maskine har også en samt air crisp-teknologi, der sikrer, at du kan tilberede maden op til to gange hurtigere end med en traditionel ovn og med op til 90% mindre fedt – men selvfølgelig med samme god smag og sprødbed. Sidst, men ikke mindst, er der nem rengøring med denne maskine. Produktet har nemlig aftagelige non-stick madkurve, der nemt kan skylles eller komme i opvaskemaskinen.

Derfor skal du købe produktet

Dette er produktet til dig, der gerne vil have et kompakt design samt en kombineret dehydrator og airfryer. Med dette produkt har du for at lave et væld af retter med forskellige fødevarer. Takket være kombinationen af airfryer og dehydrator får du her en utrolig alsidig maskine, der ikke optager meget bordplads. Produktet ligger i den dyre ende, men du får til gengæld et produkt af høj kvalitet.

#4 Steba ED6 dehydrator

Steba ED6 dehydrator

Fremhævede egenskaber

 1. 6 stålindsatser
 2. Elektronisk temperaturindstilling
 3. 1-24 timer

Produktdetaljer

Hvis du gerne vil have mest muligt ud af dine fødevarer, er dette dehydratoren for dig. Med denne dehydrator kan du nemt tørre frugt, krydderurter og grøntsager. Dehydratoren er lavet med seks indsatser, der er fremstillet i rustfrit stål, og du har har mulighed for at indstille temperaturen mellem 30-70 grader. Timerne kan indstilles mellem 1-24 timer. Disse funktioner giver dig rig mulighed for at indstille dehydratoren til perfektion, alt efter hvad du skal tørre.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil have en dehydrator af høj kvalitet, du kan bruge til at tørre forskellige madvarer i.

#5 Steba dehydrator – ED5

Steba dehydrator - ED5

Fremhævede egenskaber

 1. 5 medfølgende bakker
 2. Tør krydderurter
 3. Transparent låg

Produktdetaljer

Hvis du gerne vil spise lidt sundere og undgå tilsætningsstoffer, men du gerne vil forkæle den søde tand lidt, er denne dehydrator lige noget for dig. Her kan du lave sunde og velsmagende snacks. Du kan eksempelvis prøve tørrede bananer, tørrede rodfrugtchips og meget mere. Du kan også tørre æbleringe og mange andre forskellige råvarer. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser.

Du kan også bruge dehydratoren til at konservere fødevarer, så du dermed intensiverer smager, øger holdbarheden samt bevarer vitaminer, mineraler og enzymer.

Hvis du elsker tørrede urter, kan du tørre krydderier på det medfølgende tørreark. Med det gennemsigtige låg kan du nemt holde øje med tørringen undervejs.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil have en mere budgetvenlig dehydrator, der stadig er god og giver en jævn tørring af dine fødevarer.

#6 Princess Dehyrator Sort, Transparent 350 W

Princess Dehyrator Sort, Transparent 350 W

Fremhævede egenskaber

 1. 6 medfølgende bakker
 2. Bevarer alle vitaminer, mineraler og enzymer
 3. Budgetvenlig

Produktdetaljer

Med denne Princess dehydrator tørreovn får du en budgetvenlig dehydrator, så du kan lave alle dine dehydrerede fødevarer. Dehydratoren kan klare diverse frugt og har seks bakker, der kan stables. Derudover kan du nemt justere temperaturen, så du får tørret dine fødevarer, præcis som du foretrækker.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en budgetvenlig dehydrator, er dette produktet for dig. Dette produkt er ideelt til dig, der blot gerne vil bruge en food dehydrator en gang i mellem, og som derfor ikke har lyst til at bruge en mindre formue på en dehydrator. Produktet klarer arbejdet rigtig fint og sikrer en jævn varmefordeling.

#7 Esperanza EKD002 dehydrator

Esperanza EKD002 dehydrator

Fremhævede egenskaber

 1. Justerbar termostat
 2. Nem at rengøre
 3. Budgetvenlig

Produktdetaljer

Med denne dehydrator får du en meget budgetvenlig dehydrator, der har mange af de samme funktioner som de dyrere modeller. Du kan nemt justere temperaturen på dehydratoren, hvilket sikrer, at du kan dehydrere mange fødevarer – du kan eksempelvis tørre svampe, krydderurter, frugt, grøntsager og meget mere.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en budgetvenlig dehydrator, er dette lige dehydratoren til dig.

#8 Excalibur 4500 dehydrator sort

Excalibur 4500 dehydrator sort

Fremhævede egenskaber

 1. Dehydrator til kød
 2. Yderst strømbesparende
 3. 5 medfølgende bakker

Produktdetaljer

Hvis du gerne vil lave lækre tørrede snacks, hvor alle vitaminerne og enzymerne er bevaret, er denne dehydrator ideel. Du kan eksempelvis lave grøntsagskiks, müslibarer og chips af frugt. Du kan også lave beef jerky, tortillas og kagebunde. Denne dehydrator bruger ikke meget strøm, og den har hele fem niveauer og bakker, så du kan lave masser af snacks.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil have en dehydrator af høj kvalitet, og du har budgettet til at bruge lidt flere penge på køkkenmaskiner.

#9 Graef GRDA510 Dehydrator, 10 bakker

Graef GRDA510 Dehydrator, 10 bakker

Fremhævede egenskaber

 1. Stabil temperatur mellem 30-70° C
 2. 10 BPA-fri plastikbakker inkluderet
 3. Mindsker madspild

Produktdetaljer

Du får her en alsidig dehydrator, der gør det muligt for dig at tørre, dehydrere og tilberede ingredienser, såsom fisk, beef jerky, frugt, grøntsager, yoghurt og meget mere. Med denne dehydrator får du tørret jævnt, og du har mulighed for at indstille temperaturen fra 30-70 grader. Du kan indstille timeren på op til 40 timer. Med følger også et opskriftshæfte.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en effektiv dehydrator, og du har budgettet til at bruge lidt flere penge på en dehydrator, er dette lige produktet for dig.

#10 WMF KitchenMinis dehydrator snack

WMF KitchenMinis dehydrator snack

Fremhævede egenskaber

 1. Lav sunde og velsmagende snacks
 2. Minimalistisk design
 3. Budgetvenlig

Produktdetaljer

Hvis du gerne vil kunne lave dine egne tørrede snacks på en nem måde, er denne dehydrator ideel for dig. Designet er minimalistisk og gennemsigtigt, så du kan følge med i tørringen af dine frugter, grøntsager og hvad du ellers gerne vil tørre.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en mere budgetvenlig dehydrator, er dette lige dehydratoren for dig. Det er ikke den billigste dehydrator, men den er stadig i en prisklasse, hvor de fleste kan være med.

Hvad er en dehydrator?

En dehydrator er egentlig en tørreovn, som du blandt andet kan bruge til at tørre frugt og grøntsager i. Rent praktisk fungerer en dehydrator ved at fugten trækkes ud af ingredienserne ved at varme ingredienserne ved lav varme. Dette giver sunde og velsmagende snacks, som hele familien garanteret vil elske. Fødevarerne skæres i tynde skiver, hvorefter de lægges på bakkerne. Det tager selvfølgelig lidt tid at dehydrere fødevarerne, men det er virkelig nemt, og det kræver på ingen måde et stort talent for madlavning.

Sådan vælger du den rigtige dehydrator

Du skal naturligvis sørge for at vælge den rigtige dehydrator, der passer til lige præcis dine behov. Når du skal vælge din dehydrator, kan du med fordel overveje følgende:

 • Hvor store mængder regner du med at skulle tørre? Desto mere mad du skal tørre, desto større kapacitet skal din dehydrator have
 • Er det vigtigt for dig, at din dehydrator har et æsterisk flot design?
 • Hvor mange bakker/skuffer vil du gerne have? Hvis du eksempelvis gerne vil tørre flere forskellige frugter på én gang, er det en fordel at vælge en dehydrator, der har 5-6 skuffer, så du kan tørre det hele på én gang
 • Er det vigtigt for dig, at der er rig mulighed for at jusetere temperaturen?
 • Vil du gerne have en dehydrator, der har mange forskellige tidsindstillinger?
 • Hvad er dit budget?

Der findes rigtig mange forskellige dehydratorer på markedet, hvilket kan gøre det svært at vælge. Hvis du skal bruge din dehydrator meget, og den skal have mange funktioner, bør du overveje at vælge en af de dyrere modeller af høj kvalitet. Skal du derimod blot tørre frugt og grønt i gang imellem, kan du sandsynligvis klare dig med en af de mere budgetvenlige modeller.

Fordele ved at bruge en dehydrator

Der er mange fordele ved at investere i en dehydrator. Nogle af fordelene er blandt andet:

 • Reduceret madspild
 • Bevarer madvarers friskhed
 • Bevarer vitaminer, mineraler og enzymer i dine madvarer
 • Takket være mindre modspil sparer du penge
 • Bruger næsten ingenting i strøm
 • Lækre og sundere snacks
 • Nem at bruge

Der er altså mange fordele ved at bruge en dehydrator, og det er helt klart værd at investere i dette produkt.

Hvad kan jeg tørre i min dehydrator?

Du kan dehydrere praktisk talt alt i en dehydrator – okay, måske ikke alt, men du kan dehydrere mange forskellige madvarer, såsom:

 • Frugt
 • Grøntsager
 • Bær
 • Kød

Du kan eksempelvis prøve at lave tørrede abrikoser, æbler, bananer, jordbær og meget mere. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser.

Tips til at dehydrere mad effektivt

Vi har her samlet en række tips, så du kan dehydrere din mad på bedst mulige måde.

 • Sørg for at skære fødevarerne i tynde skiver
 • Undgå for høje temperaturere. Tricket er at tørre dine madvarer ved lave temperaturer for at få det bedste resultat
 • Sørg for at placere din dehydrator et sted, hvor der er gennemstrømmende ventilation og luftcirkulation. Det vil sige, at du altså ikke skal have din dehydrator stående i et skab eller lignende. Det er bedre, at den står på køkkenbordet
 • Det anbefales, at du ikke dehydrerer sure og søde frugter og/eller grøntsager samtidigt. Luftcirkulationen gør nemlig, at smag og aromaer kan overfører, og der er ingen, der har lyst til tørrede bananer, der smager af grønkål
 • Tør ikke kød med andre madvarer
 • Sørg for at rengøre din dehydrator efter brug

Med disse tips og tricks er du rigtigt godt på vej til at lave sunde, lækre og sprøde snacks, som både du, din familie og dine venner helt sikkert vil elske at sætte tænderne i.

Den bedste dehydrator

Vi er personligt vilde med Cosori Dehydrator Airfryer – Rustfrit Stål. Du får her en kombineret dehydrator og air fryer, der kan klare mere eller mindre det hele. Vores anden favorit er Excalibur Digital 9-bakker dehydrator takket være den enormt høje kvalitet.

FAQ

Hvad koster en dehydrator i strøm?

En dehydrator bruger næsten ingenting i strøm. Nogle bruger blot 0,100 kWh i timen. Dette svarer til 1m2 kWh på 12 timer. Afhængigt af prisen på strøm vil det koste 2-2,5 kroner. Husk dog, at der er forskel på de forskellige modeller, og nogle vil bruge mere strøm end dette.

Kan man tørre kød i en Dehydrator?

Ja, det kan du godt. Så hvis du gerne vil lave beef jerky, er en dehydrator perfekt.

Hvad koster en dehydrator?

Du finder både budgetvenlige dehydratorer, der koster under 500 kroner og dyrere modeller, der koster omkring 3.000 kroner.

Hvilke fordele er der ved at bruge en dehydrator?

Med en dehydrator mindsker du dit madspild, og du får samtidig lækre og sunde snacks, hvor vitaminer, enzymer og mineraler er bevaret.

Hvad kan man dehydrere i en dehydrator?

Du kan blandt andet tørre frugt, grøntsager og kød.

Om forfatteren

Liva er Testbutler.dk's skønhedsekspert. Med en baggrund i kosmetologi fokuserer hun på at levere klare og præcise anmeldelser inden for hudpleje og makeup.

Hendes mål er at hjælpe læserne med at træffe velinformerede valg i skønhedsverdenen.