Bedste miniovn test

Bedste miniovn test guide (2024) – Find din nye effektive bordovn

En miniovn er det perfekte valg, hvis du ikke har så meget plads i køkkenet. Miniovnen er et kompakt og pålideligt apparat, der kan tilberede mange forskellige retter.

Vi foretrækker en miniovn med varmluft, da det giver dig lidt flere muligheder og varmluft er påkrævet i mange forskellige opskrifter. I denne miniovn test guide har vi taget et kig på de bedste miniovne på markedet, så du kan finde den, der passer bedst til dine behov og dit køkken.

Hvilke produkter er med i bedste miniovn bedst i test

 1. Severin Miniovn, 60 liter
 2. Wilfa Hybel miniovn med glaskeramisk kogeplade 22L EMC-3000W
 3. Sage SOV 860 BSS Miniovn
 4. Steba STKBE300 Miniovn
 5. Ninja Foodi Multiovn
 6. Gastroback miniovn – Design 42814
 7. Sharp Mikroovn R922 m/grill/varmluft – Rustfri Stål
 8. Severin 2058 Miniovn 42 liter
 9. Princess Bordovn med rotisserifunktion, sort

#1 Severin Miniovn, 60 liter

Severin Miniovn, 60 liter

Fremhævede egenskaber

 1. Varmluftsfunktion
 2. Inklusive pizzasten
 3. Roterende grillspyd

Produktdetaljer

Med denne miniovn med varmluft kan du bage og lave mad lige så meget, som du har lyst til. Miniovnen har varmluft, over-/undervarme og roterende spyd, hvilket sikrer en jævn og ensartet tilberedning af maden.

Du har mulighed for at vælge mellem temperaturer mellem 100-230°C, og du kan sætte en timer i op til 120 minutter. Hvis du gerne vil have en ovn med et pladsbesparende design, eller du gerne vil have en ovn med på campingturen, så er denne miniovn med varmluft det oplagte valg.

Derudover er denne miniovn nem at gøre ren, og den har en praktisk krummebakke, du kan trække ud. Miniovnen kommer med en 30 centimeter pizzasten, en grillrist og en bageplade.

Derfor skal du købe produktet

Her får du en virkelig praktisk og alsidig ovn af høj kvalitet. Denne miniovn er perfekt til dig, der ikke vil gå på kompromis med kvaliteten, og som gerne vil have det bedste af det bedste. For os er det også et stort plus, at miniovnen kommer med en pizzasten.

#2 Wilfa Hybel miniovn med glaskeramisk kogeplade 22L EMC-3000W

Wilfa Hybel miniovn med glaskeramisk kogeplade 22L EMC-3000W

Fremhævede egenskaber

 1. Temperatur mellem 50-275 °C
 2. Praktisk timerfunktion på 90 minutter
 3. To kogeplader

Produktdetaljer

Her får du en lille og funktionel bordkomfur/miniovn, der har to glaskeramiske kogeplader på henholdsvis 1000 W og 1500 W. Denne miniovn giver dig mulighed for at tilberede mad med både lethed og præcision.

Komfuret har trinløs regulering, så du kan indstille temperaturen helt perfekt alt afhængigt af maden. Så kan du nemt tilpasse varmen, så du opnår perfekte resultater hver eneste gang. Denne praktiske miniovn har funktioner, såsom grill og over- og undervarme.

Ovnen har en kapacitet på 24 liter, hvilket giver dig mulighed for at tilberede mad til hele familien eller alle vennerne. Miniovnen er udstyret med et praktisk termostat, som du kan indstille mellem 50-275 °C. Derudover har miniovnen en praktisk timerfunktion på 90 minutter, så du ganske praktisk og nemt kan indstille tiden, hvilket giver dig mere kontrol over din madlavning.

Med til miniovnen følger og en rist og bradepande, hvilket gør det endnu nemmere at tilberede en bred vifte af lækre retter. Hvad enten du gerne vil bage en lækker kage eller en saftig steg, har du mulighed for det med denne miniovn.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en praktisk og bekvem løsning, hvor du har mulighed for at lave en bred vifte af lækre retter, så er denne miniovn et oplagt valg. Selv hvis du skal tilberede større portioner til flere mennesker, kan du gøre det med denne ovn.

#3 Sage SOV 860 BSS Miniovn

Sage SOV 860 BSS Miniovn

Fremhævede egenskaber

 1. 10 smarte madlavningsfunktioner
 2. Med air fryer-funktion
 3. LCD-display og integreret lys

Produktdetaljer

Med denne miniovn kan du lave praktisk taget alt. Fra sprøde kyllingenuggets til pommes frites – kun fantasien sætter grænser med Sage SOV 860 BSS Miniovn. Miniovnen har intet mindre end 10 smarte madlavningsfunktioner, inklusiv en air fryer-funktion. De andre funktioner er: Toast 6 skiver, Crumpet, Grill, Bake, Roast, Warm, Pizza, Reheat og Slow cook. Det giver dig altså mulighed for at tilberede en bred vifte af velsmagende retter.

De højere temperaturer og superkonvektion sørger for, at tilberedningstiden forkortes, samtidig med at du opnår sprødhed. Derudover har miniovnen et LCD-display, hvilket gør, at du nemt kan vælge mellem de 10 madlavningsfunktioner. Sidst, men ikke mindst, har ovnen integreret lys, der automatisk tændes, når funktionen er ved at afslutte.

Derfor skal du købe produktet

Dette er miniovnen til dig, der gerne vil have et væld af funktioner i din miniovn. Den stilfulde miniovn tilbyder intet mindre end 10 funktioner! Ovnen er desuden perfekt til dig, der gerne vil have en air fryer funktion. Miniovnen ligger i den lidt dyrere ende, men du får til gengæld mange madlavningsfunktioner og en miniovn af høj kvalitet.

#4 Steba STKBE300 Miniovn

Steba STKBE300 Miniovn

Fremhævede egenskaber

 1. Smart air fryer-funktion
 2. 8 automatisk programmer
 3. 90 minutters timer

Produktdetaljer

Her får du en kompakt ovn fra Steba. Miniovnen har en lang række funktioner, såsom varmluft, grill, over- undervarme og en innovativ air fryer funktion. Dette giver dig mulighed for at få resultater, der minder om friturestegning, men det er et sundere alternativ, idet du ikke behøver olie (eller blot meget små mængder), men du får samme sprøde og lækre resultat.

Du har også mulighed for at dehydrere frugt og grønt, hvis du gerne vil have sunde og lækre snacks. Der medfølger også et rotisseri, der gør det nemt at tilberede en hel kylling. Faktisk kan du tilberede to kyllinger på én gang takket være det smarte drejespyd.

Derudover medfølger der en smart krummebakke, en dehydreringsbakke, en rist og en bageplade. Miniovnen har otte automatiske programmer, indvendig non-stick belægning, 90 minutters timer og en kapacitet på hele 30 liter, så du kan roligt invitere familien eller vennerne på middag.

Derfor skal du købe produktet

Vi er enormt begejstret for denne miniovn med varmluft. Ovnen har mange funktioner, der giver dig rig mulighed for at lave mange forskellige retter. Derudover er det et plus, at du kan bruge miniovnen til at dehydere frugt og grønt.

#5 Ninja Foodi Multiovn

Ninja Foodi Multiovn

Fremhævede egenskaber

 1. 8 programmer
 2. Alsidig og effektiv miniovn
 3. Tilberedning af en bred vifte af retter

Produktdetaljer

Her får du en miniovn med otte programmer, hvilket giver dig rig mulighed for at tilberede en bred vifte af retter. Du får en kompakt ovn, der er perfekt til det lille køkken.

Miniovnen har også en air fryer-funktion, hvilket gør, at du kan få sprødt mad, der minder om frituremad, men blot sundere, da du kun skal bruge lidt eller slet ingen olie, når du laver maden.

Derfor skal du købe produktet

Dette er en rigtig fin ovn, der ligger i mellemprisklassen. Air fryer-funktionen er et klart plus, der giver dig endnu flere muligheder for at lave lækker mad.

#6 Gastroback miniovn – Design 42814

Gastroback miniovn - Design 42814

Fremhævede egenskaber

 1. 9 programmer
 2. 30-230 °C
 3. Inkl. bageplade, rist, pizzasten (Ø 30 cm) og rotisserispyd

Produktdetaljer

Hvis du ikke har plads til en almindelig ovn, så er denne miniovn et perfekt valg. Du kan bruge miniovnen til bagning, ristning, grill og optøning. Miniovnen har ni programmer, og du kan indstille temperaturen mellem 30-230 °C. Derudover kommer miniovnen med en bageplade, rist, pizzasten samt et rotisserispyd.

Denne miniovn har et varmelegeme i både toppen og bunden samt en blæser. Dette skaber en konvektionsfunktion, så du har mulighed for at lave flere forskellige ting i ovnen på én gang.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en mere budgetvenlig miniovn, der stadig har flere forskellige funktioner og programmer, så er Gastro Miniovn et perfekt valg. Du får forholdsvis mange funktioner for rimelige penge.

#7 Sharp Mikroovn R922 m/grill/varmluft – Rustfri Stål

Sharp Mikroovn R922 mgrillvarmluft - Rustfri Stål

Fremhævede egenskaber

 1. Fremstillet i rustfrit stål
 2. Holdbar og effektiv
 3. Stilrent design

Produktdetaljer

Denne mikroovn vil helt sikkert gøre din hverdag lidt nemmere. Mikroovnen har grill- og varmluftsfunktion, hvilket giver dig flere muligheder, når det kommer til madlavning. Der er fokus på den mindste detalje her, og mærket er kendte for at udvikle hvidevarer af høj kvalitet, der er holdbare og effektive.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er mere ude efter en mikroovn fremfor en miniovn, så er denne ovn et oplagt valg. Selvom det er en mikroovn, får du mange forskellige funktioner, der er med til at gøre din hverdag nemmere.

#8 Severin 2058 Miniovn 42 liter

Severin 2058 Miniovn 42 liter

Fremhævede egenskaber

 1. Temperaturindstilling 60-230°C
 2. Varmebestandigt stål
 3. Budgetvenlig

Produktdetaljer

Her får du en komplet miniovn, der er fremstillet i varmebestandigt sort stål. Ovnen har en effekt på hele 1800 W og en kapacitet på 42 liter. Dette er både en energieffekt og kompakt miniovn, og den passer helt perfekt ind i mindre køkkener. Ovnen er også ideel til dig, der ikke har behov for en almindelig ovn, men som dog gerne vil have de funktioner, en normal ovn har.

Du kan indstille temperaturen mellem 60-230°C, og du kan indstille timeren op til 120 minutter. Med til ovnen følger også en pizzasten, rotisseri, rist, bageplade og en aftagelig krummebakke, der gør rengøringen nemmere.

Derfor skal du købe produktet

Her får du en budgetvenlig miniovn med rigtig mange gode funktioner. Denne miniovn er helt perfekt til dig, der ikke nødvendigvis ønsker toppen af poppen, men som dog stadig vil have gode funktioner, der giver mulighed for forholdsvis alsidig madlavning.

#9 Princess Bordovn med rotisserifunktion, sort

Princess Bordovn med rotisserifunktion, sort

Fremhævede egenskaber

 1. Forskellige temperaturer
 2. Stilrent design
 3. Budgetvenlig

Produktdetaljer

Med denne bordovn har du mulighed for at lave flere forskellige retter på en nem måde. Miniovnen er pladsbesparende, hvilket gør den ideel i små køkkener, hvor pladsen som regel er lidt mere trang.

Du kan justere temperaturen, så du kan få den helt rigtige temperatur, alt afhængig af hvad du skal lave.

Derfor skal du købe produktet

Dette er en ganske fin bordovn, hvis du er på udkig efter en budgetvenlig, men funktionel, miniovn.

Alsidig og nem madlavning med en miniovn

Hvis du har et mindre køkken, eller du måske kun er dig selv og en partner og dermed kun skal tilberede små portioner, er en miniovn et oplagt valg. Som navnet antyder er det egentlig bare en lille ovn. Mange af dem er på størrelse med en mikroovn eller lige lidt større. De er også perfekte at have med på campingturen, hvis du ikke gider dele køkkener med alle andre gæster (eller der bare er for travlt i campingpladsens køkkener).

En miniovn er en pålidelig og effektiv løsning til alle dem, der gerne vil have hurtig og nem madlavning. Selvom en miniovn egentlig er udviklet til mindre hjem eller køkkener, kan de naturligvis bruges i alle køkkener. En miniovn har i dag også mere eller mindre samme funktioner som en konventionel ovn – blot kommer den i en mere kompakt størrelse.

Mange miniovne har smarte funktioner, såsom over- og undervarme samt varmluft, hvilket gør madlavningen lettere. Du finder også miniovne med air fryer-teknologi, der er et godt og sundere alternativ til friturestegning. Det gør miniovnen til et alsidigt redskab, og det er nemt at se, hvorfor de er blevet så populær. Nogle kommer endda med en pizzasten, så kan lave lækker pizza.

Kan det betale sig at bruge miniovn?

Ja, det kan absolut godt betale sig at investere i en miniovn. Du kan tilberede en bred vifte af retter i en miniovn. Lige fra grøntsagter og bagte kartofler til brød og kager. Alt, hvad du ville tilberede i en normal ovn, kan du også tilberede i din miniovn – portionerne skal blot passe til ovnens størrelse. Nogle gange skal temperaturen og tiden også justeres en smule i en miniovn, men som regel kan du bruge samme temperatur og tid som i en normal ovn.

Du kan også tø frossen mad op i din miniovn. Her er det vigtigt, at du langsomt tør maden op. Husk, at det ikke er en mikrobølgeovn. Brug også gerne en tallerken, når du tør mad op, så du undgår mad i hele ovnen.

Hvilke skal jeg overveje, når jeg skal vælge en miniovn?

Du kan med fordel overveje, om din ovn skal have følgende funktioner:

 • Air fryer funktion
 • Hvor høj temperaturen skal kunne være
 • Skal du kunne tø frossen mad op?
 • Har du nogle særlige ønsker til materiale og design?
 • Hvor stor kapacitet skal din miniovn have?
 • Vil du gerne have ekstra tilbehør, såsom pizzasten og lignende?
 • Hvad er dit budget?
 • Vil du gerne have en miniovn med varmluft? Vi anbefaler klart, at du vælger en miniovn med varmluft.
 • Skal ovnen have en timer?
 • Vil du gerne have mulighed for at kunne dehydrere eksempelvis frugt og grønt i din miniovn?

Disse er de vigtigste overvejelser at gøre dig, så du er sikker på, at du kommer hjem med den rigtige miniovn.

Kan man bage brød i en miniovn?

Ja, du kan sagtens bage brød i en miniovn. Som tidligere nævnt kan du i en god miniovn lave de samme typer mad som i en større ovn, blot er det som regel i mindre portioner. Men i moderne miniovne kan du sagtens bage brød. Hvad enten du har lyst til at bage boller, bage et lækkert surdejsbrød eller måske et sundt rugbrød, kan du sagtens gøre dette i din miniovn.

Rengøring af din miniovn

De fleste bruger deres ovn på daglig basis. Derfor bliver en ovn også beskidt. Mange af os har dog lidt en tendens til at glemme at gøre den ren – det er nok de færreste, der synes, det er det mest spændende rengøringsjob. Ikke desto mindre er det vigtigt, at du gør din ovn ren, så den er hygiejnisk.

Sørg for at rense bagepladerne og tørre dem af efter brug. Brug desuden gerne bagepapir for at beskytte bagepladerne. Du kan eventuelt komme bagepladerne i blød, hvis der er nogle stædige madrester. Og så skal der ellers bare skrubbes.

Det er også en god idé at rense ventilatorernes filtre. I nogle tilfælde kan disse filtre tåle at komme i opvaskemaskinen, og ellers skal du rense dem i hånden med varmt vand, en smule sæbe og bagepulver.

Du skal naturligvis også rengøre selve ovnen. Her er et tip at bruge en tandbørste. Det gør det langt nemmere at nå besværlige områder af ovnen, og tandbørster er også bløde nok til, at de ikke ridser ovnen. Du kan også eventuelt bruge en glasskraber for at fjerne stædige madrester på glasset.

FAQ

Hvad er de største fordele ved en miniovn?

Den største fordel ved miniovne er, at de er pladsbesparende, hvilket gør dem ideelle i små køkkener, hvor pladsen typisk er trang. Af samme grund er de perfekte at have med på campingturen.

Hvilke typer mad kan man tilberede i en miniovn?

Du kan mere eller mindre tilberede alt slags mad, der skal i ovnen. Blot skal du tilberede måltider i mindre portioner, da der ikke er så meget plads i en miniovn, som der er i en almindelig ovn.

Om forfatteren

Hvilke produkter tester vi?

Kasper er en erfaren del af teamer hos Testbutler.dk, hvor han specialiserer sig i at skabe indhold, der er både informativt og letforståeligt.

Kasper har en passion for at hjælpe forbrugerne med at træffe velinformerede beslutninger, og det skinner igennem i hans dybdegående produktanmeldelser og guides.

Fra køkkenudstyr til personlig pleje, Kasper sørger for, at læserne får de mest præcise og nyttige oplysninger for at forbedre deres dagligdag.