Bedste dørslag test

Bedste dørslag test guide (2024) – Gode dørslag i plast og metal

Det bedste dørslag er stort, er rart at holde ved og har forholdsvis store huller med en god afstand. Så kan du nemlig let hælde væske fra. Dørslag er fantastiske til at hælde vand fra pasta, skylle grøntsager, frugt og lignende.

Vi har i denne guide taget et kig på 10 af de bedste dørslag i 2024, så du kan finde det dørslag, der passer bedst til dit køkken og dine behov.

Hvilke produkter er med i bedste dørslag bedst i test guiden:

 1. Zwilling Specials dørslag/si 24 cm
 2. Mareld Dørslag, 25 cm, rustfrit stål
 3. Heirol Dørslag rustfrit stål
 4. Westmark Sammenklappeligt dørslag, 24,7 x 19,8 cm, rød/grå
 5. Jonas of Sweden Dørslag i rustfrit stål 24 cm
 6. Fiskars Functional Form dørslag og dampindsats
 7. Demeyere Dørslag

#1 Zwilling Specials dørslag/si 24 cm

Zwilling Specials dørslag/si 24 cm

Fremhævede egenskaber

 1. Stilfuld si i rustfrit stål
 2. Fås i forskellige størrelser
 3. Tåler opvaskemaskine

Produktdetaljer

Hvis du gerne vil have et dørslag af høj kvalitet, så bør du helt klart overveje at investere i dette dørslag fra Zwilling Speciale serien. Her får du virkelig kvalitet udover det sædvanlige, hvilket gør serien perfekt til dig, der vil have køkkenredskaber af høj kvalitet.

Denne si er fremstillet i rustfrit stål, hvilket sikrer maksimal holdbarhed og bem rengøring. Derudover har sien et praktisk håndtag, hvilket sikrer en god brugervenlighed. Du kan vælge mellem tre forskellige størrelser, så du kan finde lige den størrelser, der passer bedst til dine behov. Størrelserne er:

Diameter 16 cm – 7 cm høj
Diameter 20 cm – 9 cm høj
Diameter 24 cm – 11 cm høj

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en si i høj kvalitet, der har et stilfuldt og funktionelt design, så er dette lige sien for dig. Denne si er desuden ideel til dig, der gerne vil have flere forskellige størrelser.

#2 Mareld Dørslag, 25 cm, rustfrit stål

Mareld Dørslag, 25 cm, rustfrit stål

Fremhævede egenskaber

 1. Stabilt dørslag fra Mareld
 2. Lavet af slidstærkt rustfrit stål
 3. Tåler opvaskemaskine

Produktdetaljer

Med dette Mareld dørslag får du et stabilt dørslag med et kompakt design i rustfrit stål. Mareld er et svensk mærke, der laver gode ting til dit køkken. Dørslaget har en stor diameter på 25 centimeter, hvilket gør det ideelt til at hælde væske fra eksempelvis pasta og grøntsager.

Dørslaget er fremstillet af slidstærkt rustfrit stål, hvilket gør, at du kan have dette dørslag i lang tid.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette dørslag fra svenske Mareld, hvis du gerne vil have et dørslag i rustfrit stål, der er holdbart, og som samtidig er forholdsvis budgetvenligt.

#3 Heirol Dørslag rustfrit stål

Heirol Dørslag rustfrit stål

Fremhævede egenskaber

 1. Stilrent dørslag lavet af rustfrit stål
 2. Godt greb med håndtagene
 3. Undgå stænk med høje kanter

Produktdetaljer

Med denne dørslag får du et dørslag i rustfrit stål, der har gode håndtag at holde ved. Derudover kan du undgå stænk takket være de høje kanter. Dette dørslag har en stor diameter på 24 centimeter og rummer 3,5 liter. Det gør dørslaget ideelt til at hælde vand fra pasta, skylle grøntsager og opbevare frugt og æg. Mulighederne er mange!

Dørslaget tåler opvaskemaskine.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have et relativt budgetvenlig dørslag, der ikke sprænger budgettet helt, så er dette dørslag er godt bud. Det er også godt til dig, der gerne vil have et dørslag i et stilrent design.

#4 Westmark Sammenklappeligt dørslag, 24,7 x 19,8 cm, rød/grå

Westmark Sammenklappeligt dørslag, 24,7 x 19,8 cm, rød/grå

Fremhævede egenskaber

 1. Perfekt til compact living
 2. Fås i to forskellige størrelser
 3. Tåler opvaskemaskine

Produktdetaljer

Med dette dørslag fra Westmark får du et sammenklappeligt dørslag, der er perfekt til compact living. Det er ideelt til dig med et mindre køkken, i et sommerhus, i en autocamper og lignende.

Dette fine røde og grå dørslag er fremstillet i plastik og tåler opvaskemaskine. Dørslaget kommer i to forskellige størrelser. Den største størrelse er 29,5 centimeter lang, 24 centimeter bred og 9 centimeter høj. Den mindste størrelse er 24,7 centimeter lang, 19,8 centimeter bred og 8,6 centimeter høj.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter et sammenklappeligt dørslag, du nemt kan tage med på campingturen eller opbevare i det lille køkken, så er dette dørslag helt perfekt. Derudover er det ideelt til dig, der gerne vil have et billigt dørslag. Et super funktionelt dørslag, der vil gøre din hverdagens madlavning lidt nemmere takket være nem opbevaring og gode funktioner.

#5 Jonas of Sweden Dørslag i rustfrit stål 24 cm

Jonas of Sweden Dørslag i rustfrit stål 24 cm

Fremhævede egenskaber

 1. Praktisk og solidt dørslag
 2. Fremstillet i stærkt rustfrit stål
 3. Perfekt til at skylle grøntsager i

Produktdetaljer

Med dette dørslag fra Jonas of Sweden får du et godt dørslag i rustfrit stål med en diameter på 24 centimeter. Dørslag er perfekt til skylle frugt og grøntsager og gøre dem klar til tilberedning. Dørslaget har et klassisk design, der passer ind i de fleste hjem. Når dine råvarer er skyllet rene, kan du nemt ryste vandet af takket være dørslagets praktiske håndtag.

Du får her et solidt og praktisk dørslag i høj kvalitet. Dørslaget fås desuden i flere forskellige størrelser, så du kan finde den perfekte størrelse til dine behov.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have et dørslag med et langt håndtag, så du nemt kan “ryste” dørslaget, så er dette dørslag et rigtig godt bud. Derudover er dette et godt dørslag til relativt få penge.

#6 Fiskars Functional Form dørslag og dampindsats

Fiskars Functional Form dørslag og dampindsats

Fremhævede egenskaber

 1. Foldbart design og kort håndtag giver nem opbevaring
 2. Kan også bruges som dampindsats
 3. Holdbart design i silikone

Produktdetaljer

Med dette Functional Form dørslag fra Fiskars får du en nem løsning til hverdagens madlavning. Dette dørslag er designet til at være nemt at bruge, rengøre og opbevare. Du kan nemt dræne pasta og væske fra andre tilberedte råvarer. Rengør grøntsager og andre råvarer nemt med dette dørslag.

Dørslaget kan foldes fladt, hvilket gør det til et ideelt dørslag til dig, der ikke har så meget opbevaringsplads. Det er også perfekt at have med på campingturen takket være det kompakte design. Hullerne i dørslaget sikrer effektiv dræning, men holder samtidig på selv de mindste råvarer takket være de små huller.

Dette dørslag kan også bruges som dampindsats i en gryde. Dørslaget er fremstillet i silikone og er særlig designet for nem rengøring, og det er holdbart. Dørslaget tåler opvaskemaskine. Dette dørslag har også en perfekt størrelse til Functional Form gryder.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have et alsidigt, kompakt og funktionelt dørslag, så er dette dørslag fra Fiskars lige noget for dig. Her får du et godt dørslag, der er perfekt små køkkener eller til dig, der gerne vil have en dørslag i campingvognen eller autocamperen.

#7 Demeyere Dørslag

Demeyere Dørslag

Fremhævede egenskaber

 1. Smukt og klassisk design med fødder og håndtag
 2. Højkvalitets stål
 3. Holder på sin flotte glans

Produktdetaljer

Hvis du gerne vil have et dørslag af utrolig høj kvalitet, så er dette lige dørslaget for dig. Dette er virkelig toppen af poppen, og Demeyere er kendte for deres køkkenredskaber af virkelig høj kvalitet.

Dørslaget er både smagfuldt og praktisk. Dørslaget har et fint design med tre fødder og stålets flotte glans tilføjer et ekstra pift til dette klassiske dørslag. Stålet er rustfrit stål og i type 18/10. Det betyder kort fortalt, at du får et dørslag, der er utroligt holdbart.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have et af de bedste dørslag på markedet i højeste kvalitet, så må dette siges at være det. Du får her et flot dørslag, der vil holde i mange år.

Sådan finder du et godt, robust dørslag

Du skal naturligvis finde det bedste dørslag til dit køkken, da et dørslag er et uundværligt redskab til køkkenet. I denne bedste dørslag i 2024 test har vi samlet ti af de bedste dørslag i 2024 på markedet. I denne guide har vi udvalgt gode dørslag, hvor der er noget for ethvert behov og enhver type køkken. Men du skal naturligvis vælge det dørslag, der passer bedst til dine behov og dit køkken. Du kan med fordel overveje følgende, inden du køber et dørslag:

 • Design. Dørslag kommer i mange forskellige designs, og du skal selvfølgelig vælge et dørslag, der passer bedst til din stil. Vil du eksempelvis gerne have et stilfuld og funktionelt dørslag? Drømmer du om et dørslag i et tidløst design? Mange dørslag har et moderne og tidløst design, men du kan også finde mere farverige dørslag, der eksempelvis er fremstillet af silikone.
 • Materiale. Dørslag er ofte fremstillet i rustfrit stål, silikone eller plastik. Dette kommer meget an på smag og behag, og hvad du i det hele taget foretrækker. Silikone er genialt, da du her får et dørslag, der typisk kan foldes fladt. Dette gør et dørslag af silikone ideelt til små køkkener, til campingturen eller lignende. Dørslag i rustfrit stål er typisk mere stilrene, og du får her også et materiale, der er fantastisk til at fremstille slidstærke køkkenting.
 • Størrelse. Der findes mange forskellige dørslag, der kommer i forskellige størrelser. Få store dørslag til små dørslag. Du kan eventuelt overveje at købe dørslag i flere forskellige størrelser, så du altid har et dørslag i den perfekte størrelse ved hånden. Det er altid en god idé at have et stort dørslag til at vaske grøntsager, frugt og dræne vand fra pasta.
 • Huller. Skal dit dørslag have store huller eller små huller? Vi anbefaler, at du hår et dørslag med begge dele (altså så du har to dørslag). Hvis du eksempelvis skal skylle blåbær, er mindre huller bedst, men skal du skylle salat eller hælde vand fra pasta, så er større huller helt klart at foretrække.
 • Håndtag. Tænk også over, hvilke håndtag der er på dit dørslag. Det er vigtigt, at der er gode håndtag, der er behagelige at holde ved. Derudover skal der være funktionelle håndtag, der er praktiske, så du ikke kommer til at brænde dig selv på eventuel damp, hvis du skal hælde kogende vand fra maden.
 • Mærke. Har du et særligt mærke, du foretrækker, når det kommer til køkkenredskaber og køkkenudstyr? I så fald kan du overveje at vælge et dørslag fra det mærke.

Dette er det vigtigste overvejelser, du bør gøre dig, inden du køber dit nye dørslag. Har du overvejet disse ting, er der en stor sandsynlighed for, at du kommer hjem med det helt rigtige dørslag.

Hvilke materialer er dørslag lavet af?

Dørslag er typisk fremstillet af:

 • Rustfrit stål
 • Silikone
 • Plastik

Silikone er genialt, hvis du gerne vil have et dørslag, du kan folde sammen. Plastik er utroligt holdbart, men mange er begyndt at gå væk fra plastik. Rustfrit stål er utroligt holdbart og stilrent.

Dørslag er alsidige i et køkken

Dørslag er uundværlige i alle køkkener. De kan bruges til et væld af forskellige opgaver, såsom:

 • Dræne vand fra pasta
 • Dræne vand fra frugt og grøntsager
 • Skylle diverse fødevarer, såsom frugt og grøntsager
 • Skylle linser og lignende
 • Opbevare frugt og grønt i

Sammenfoldelige dørslag – ideelle til pladsmangel

Hvis du ikke har så meget plads i køkkenet, er et sammenklappeligt dørslag det perfekte valg. Med et dørslag der kan foldes sammen, kan du nemt gemme det af vejen i en skuffe eller et skab, og det fylder næsten ingenting. Et sammenklappeligt dørslag er også perfekt, hvis du skal på campingferie. Her kan du nemt have dit dørslag i campingvognen eller autocamperen.

FAQ

Hvad kan man bruge et dørslag til?

Det bedste dørslag kan bruges til mange ting. Faktisk har et dørslag en fremragende funktionalitet og er et must-have i ethvert køkken. Du kan bruge et dørslag til at dræne vand fra pasta, rense linser, dræne vand fra grøntsager, tørre salatblade, skylle frugt og meget mere. Det sikrer nem og effektiv dræning af overskydende vand.

Hvilke dørslag er bedst til et lille køkken?

Her skal du vælge et kompakt dørslag, der effektivt kan dræne vand. Fiskars Functional Form dørslag og dampindsats og Westmark Sammenklappeligt dørslag, 24,7 x 19,8 cm, rød/grå er begge gode dørslag til små køkkener.

Om forfatteren

Hvilke produkter tester vi?

Kasper er en erfaren del af teamer hos Testbutler.dk, hvor han specialiserer sig i at skabe indhold, der er både informativt og letforståeligt.

Kasper har en passion for at hjælpe forbrugerne med at træffe velinformerede beslutninger, og det skinner igennem i hans dybdegående produktanmeldelser og guides.

Fra køkkenudstyr til personlig pleje, Kasper sørger for, at læserne får de mest præcise og nyttige oplysninger for at forbedre deres dagligdag.