Bedste tøjdamper test

Bedste tøjdamper test (2024) – Guide og produktsammenligning af damper til tøj

Ønsker du dig den bedste tøjdamper, men er du i tvivl om, hvilken en, der passer til dine behov? Og vil du gerne vide hvilken tøjdamper, der kan hvad i denne tøjdamper test?

En tøjdamper er et helt fantastisk værktøj til at fjerne krøller i tøjet. Det smarte ved en tøjdamper er, at den især er god til finere tekstiler som for eksempel din flotte skjorte, fordi en tøjdamper ikke varmer så kraftigt som et strygejen.

Så er du kommet til det rette sted. Vi har her samlet de bedste tøjdampere på markedet i dag, så du netop kan finde din nye tøjdamper og dampe dit tøj på bedste måde.

Nederst i artiklen kan du læse om, hvordan du så bruger din tøjdamper, når du har fået den købt samt mere generel information om den.

Hvilke produkter er med i denne tøjdamper bedst i test guide?

 1. Norhaus steamer
 2. Philips Hånddamper Steam&Go GC362/80
 3. Philips Hånddamper Steam&Go GC360/30
 4. Singer – Tøjdamper
 5. Philips Hånddamper GC524/60 EasyTouch Plus
 6. Tefal Hånddamper Access Steam+
 7. Tefal Hånddamper Access Steam Care
 8. Tefal Hånddamper DT7000 Access Steam Minute
 9. Tefal tøjdamper – Pro Style One
 10. Tefal tøjdamper – Pro Style
 11. Tefal tøjdamper – IXEO Power

#1 Norhaus Steamer – Bedste tøjdamper til prisen

Norhaus tøjdamper

Fremhævede egenskaber

 1. Glatter og opfrisker tøjet
 2. Kort opvarmningstid
 3. Kan hjælpe med at fjerne dårlig lugt

Produktdetaljer

Med steameren fra Norhaus kan du nemt og effektivt få brugt med det krøllede tøj og sikre, at tøjet fremstår glat og friskt – og dette gælder, hvad end der er tale om en kjole, skjorte, etc., da tøjdamperen kan bruges på næsten alle materialer bortset fra læder.

På kun 25-30 sekunder er tøj damperen klar til brug, og du kan nemt og hurtigt udglatte tøjet og sikre, at det fremstår præsentabelt. Med den store 85ml vandtank kan du desuden dampe flere stykker høj ad gangen, hvis du lige er godt i gang og vil forberede dig til den kommende uge. 

Ved at anvende en steamer slipper du også for at finde strygebræt frem, da du nemt bare damper tøjet hængende på bøjlen. Af samme årsag er det også nemt at pakke din Norhaus tøjdamper med i kufferten f.eks. når du rejser. 

Udover at udglatte tøjet kan steameren også afhjælpe dårlig lugt f.eks. efter at have ligget i kuffert eller lignende. 

Derfor skal du købe Norhaus steamer

Norhaus steamer kan bruges på næsten alle materialer, undtagen læder, hvilket gør den utrolig alsidig. Med et godt og behageligt greb kan du nemt og sikkert dampe alt fra skjorter og bukser til t-shirts og cardigans. 

Den damper i op til seks minutter, hvilket er nok tid til at steame din yndlingsskjorte eller dine favoritbukser.

VI mener at det er den bedste tøjdamper til prisen, da den kombinerer brugervenlighed, funktionalitet, og et flot design, alt sammen til en meget rimelig pris

#2 Philips Hånddamper Steam&Go GC362/80

Philips Hånddamper Steam&Go GC362/80

Fremhævede egenskaber

 1. Fjerner bakterier og lugt
 2. God til blandt andet silke, kjoler og jakkesæt
 3. Konstant dampsky på 24 g/min

Produktdetaljer

 • Smartflow teknologi
 • 70 ml vandtank
 • 2,5 meter lang ledning

Derfor skal du købe Philips Hånddamper Steam&Go GC362/80

Vi startede denne tøjdamper test med Hånddamper Steam&Go GC362/80 fra Philips, og vi blev meget positivt overraskede. Denne tøjdamper kan nemlig det hele – og endda til en billig pris.

Denne tøjdamper gør simpelthen bare livet lettere for dig, når du vil fjerne krøller og folder i tøjet. Den kan både dampe lodret og vandret, så du kan opnå de bedste resultater på den mest effektive måde.

Oveni det, er damperen så fleksibel, at den også kan dampe vanskelige områder som kraver manchetter. Og den indbyggede smartflow teknologi gør, at du kan presse stofdamperen på beklædningsgenstanden og få et endnu bedre resultat.

Philips Hånddamper Steam&Go GC362/80 fjerner i øvrigt også 99,9 procent af alle bakterier, der skulle sidde i tøjet. Det vil sige, at du kan fjerne dårlig lugt fra blandt andet røg eller sved, uden at du skader dit tøj i vaskemaskinen.

Vi kan kun sige, at Philips Hånddamper Steam&Go GC362/80 hører til i denne test guide.

#3 Philips Hånddamper Steam&Go GC360/30

Philips Hånddamper Steam&Go GC360:30

Fremhævede egenskaber

 1. God til blandt andet blonder, kashmir trøjer, uldjakker og gardiner
 2. Konstant damp fjerner lugte og dræber 99,9 procent af bakterierne
 3. Opvarmet steamerplade

Produktdetaljer

 • 2,5 meter lang ledning
 • 70 ml vandbeholder
 • 2,5 meter lang ledning

Derfor skal du købe Philips Hånddamper Steam&Go GC360/30

Endnu en tøjdamper fra Philips, der bare fungerer ud over al forventning. Det her er tøjdamperen, der kan fjerne folder og krøller fra de mest fine og sarte materialer i din garderobe – din kashmirsweater med blondekanten er nu reddet!

Tøjdamperen kan desuden – ligesom Steam&Go GC362/80 – dampe 99,9 procent af de bakterier væk, så tøjet bliver opfrisket på ny på grund af den konstante damp.

Testen viste os, hvor nemt det faktisk er at dampe sit tøj. Tøjdamperen er hurtig klar til brug, og med en vandtank på 70 ml kan du steame mere end blot ét stykke tøj af gangen.

Det er en god håndholdt tøjdamper, og den har en fin lang ledning på 2,5 meter, som ikke vil være i vejen for dig.

Du vil ikke fortryde at vælge en tøjdamper som denne.

#4 Singer – Tøjdamper

Singer - Tøjdamper

Fremhævede egenskaber

 1. God til kjoler, jakkesæt, gardiner og sofaer.
 2. Fastmonteret bølje
 3. Klar til brug efter 45 sekunder

Produktdetaljer

 • 2500 ml vandbeholder
 • 1500 watt
 • 2 meter lang ledning

Derfor skal du købe Singer – Tøjdamper

Singer skiller sig meget ud fra Philips’ håndholdte tøjdampere, men lad dig ikke skræmme af dens design, for det er en af de bedste tøjdampere, vi har testet.

Den har en kort opvarmningstid, så den er hurtig klar til brug, og med en stor vandtank kan den dampe en hel sofa uden problemer. Og den fjerner effektiv dårlig lugt og mados fra gardiner og andre tekstiler.

Men selvom den kan rense både din sofa og dine gardiner yderst effektivt, fik vi også testet om Singer kunne dampe folder og krøller ud af dine mere sarte materialer – og det kunne den! Den damper dit tøj meget fint og nænsomt.

Den fungerer lige så godt som et almindeligt strygejern, og du slipper for slås med strygebrættet. Dit tøj ryger bare op på den smarte bøjle i stedet.

#5 Philips Hånddamper GC524/60 EasyTouch Plus

Philips - EasyTouch Plus Damper Til Tøj GC524:60

Fremhævede egenskaber

 1. 5 foreskellige dampindstillinger
 2. Stående steamer
 3. Tilbehør til pressefolder

Produktdetaljer

 • Ekstra stor vandtank på 1,6 liter
 • Justerbar bøjlestang
 • Børstetilbehør til tykkere tekstil

Derfor skal du købe Philips Hånddamper GC524/60 EasyTouch Plus

Testen af Philips Hånddamper GC524/60 EasyTouch Plus var en øjenåbner. Med tøjdamperen fra Philips har du en tøjdamper for og til livet, når vi taler om at udglatte krøller og folder i dit tøj og andre tekstiler.

Denne gulvsteamer kan simpelthen opfriske alt fra uld til kashmir og fra blonder til silke, fordi den varme damp – som du selv kan indstille, så det passer til det stykke tøj, du ønsker at dampe – blødgører fibrene i dit tøj, og på den måde genvinder tøjet sig oprindelige pasform og føles atter som ny.

Og så har den som ekstra feature tilbehør til pressefolder. Det vil sige, at dit tøj kommer til at stå ekstra skarpt.

Blandt mange tøjdampere er den rigtig god, og derfor hører den til i denne tøjdamper test 2022, fordi den kan dampe alt på grund af den store vandbeholder de fem damp-funktioner.

Ikke flere folder, bakterier eller lugt-gener med tøjdamperen fra Philips. Det var en fornøjelse at have denne håndsteamer med i denne test guide.

#6 Tefal Hånddamper Access Steam+

Tefal Hånddamper Access Steam+

Fremhævede egenskaber

 1. Klar til brug på 40 sekunder
 2. Super turbo level
 3. Sålplade-teknologi

Produktdetaljer

 • 2 dampindstillinger
 • Håndholdt tøjdamper
 • Aftagelig vandtanker

Derfor skal du købe Tefal Hånddamper Access Steam+

Tefal Hånddamper Access Steam+ giver dig hurtigt og effektivt varm damp på kort opvarmningstid. Denne håndsteamer kan dampe et helt materiealestykke, hvor som helst og når som helst du skulle få brug for det, da den ikke er særlig stor, og på grund af den nyeste form for teknologi indenfor dampere

På en måde er det en hybrid mellem et strygejern og en tøjdamper: Den har en støbt jernplade af aluminium med keramisk belægning, som et strygejern, der udglatter krøller og folder, samtidig med at den damper.

Den kombination giver et yderst effektivt og flot resultat på ingen tid. Og oven i det, så har denne tøjdamper en 3 meter lang ledning – lækkert!

#7 Tefal Hånddamper Access Steam Care

BEDST I TEST Tefal Hånddamper Access Steam Care

Fremhævede egenskaber

 1. God til alle slags tekstiler
 2.  Letanvendelig håndholdt damper
 3. Forbedret opvarmingsteknologi

Produktdetaljer

 • Dampeffekt på op til 30 g/minut
 • Lodret underlag medfølger
 • Klar til brug efter 40 sekunder

Derfor skal du købe Tefal Hånddamper Access Steam Care

Leder du efter en lille, hurtig og håndholdt damper til alle slags tekstiler, så Tefals Hånddamper Access Steam Career her garanteret den rette tøjdamper for dig. Det er tøjdamperen, der steamer dit tøj så hurtigt, at du kan tage det på lige bagefter.

Testen viste os nemlig, at dampen ikke danner kondensvand, som andre tøjdampere har en tendens til at gøre. Det skyldes den nye, forbedrede opvarmningsteknologi.

Damperen fra Tefal kan du have med i tasken, så du altid hurtigt kan fjerne krøller og folder fra dit tøj.

Det lodrette underlag, der medfølger, vil ligeledes give dig samme effektiv, som hvis du brugte et strygejern, bare på en nemmere og mere praktisk facon, da du jo slipper for strygebrættet.

Den hører uden tvivl med i denne ‘Bedste tøjdamper guide’. Og tro mig, vi fik testet den grundigt.

#8 Tefal Hånddamper DT7000 Access Steam Minute

Tefal Hånddamper DT7000 Access Steam Minute

Fremhævede egenskaber

 1. Håndholdt tøjdamper
 2. Opvarmet efter 45 sekunder
 3. Brugervenligt ergonomisk design

Produktdetaljer

 • 150 ml vandtank
 • 3 slags praktisk tilbehør medfølger
 • Opfrisker og desinficerer under dampning

Derfor skal du købe Tefal Hånddamper DT7000 Access Steam Minute

Damperen, der kunne forveksles med en mikrofon, men er så meget mere, end hvad øjet ser.

Tefal Hånddamper DT7000 Access Steam Minute vil sørge for, at du kan se fuldstændig skarp ud i din påklædning hver dag uden nogen problemer. Og på ingen tid, for det tager kun 45 sekunder får damperen at varme op.

Med et brugervenligt ergonomiske design har du både en god damper til tøj og til andre tekstiler. Du kan endda bruge damperen til begge dele lige efter hinanden, fordi den har en stor vandbeholder på 150 ml, hvilket betyder at der er mere damp at arbejde med.

De tre praktiske tilbehør, der følger med, hvis du vælger Tefal Hånddamper DT7000 Access Steam Minute, er en tøjbørste til tungere tekstiler, en damphætte til de mere sarte, samt en dørkrog, så du kan opnå de gode resultater med denne steamer.

#9 Tefal tøjdamper – Pro Style One

Tefal tøjdamper - Pro Style One

Fremhævede egenskaber

 1. God til alle slags tekstiler
 2. Justerbart damp-udslip
 3. Brugervenlig

Produktdetaljer

 • 2 dampindstillinger
 • 1500 ml vandtank
 • Tøjbørste og handske medfølger

Derfor skal du købe Tefal tøjdamper – Pro Style One

Endnu en steamer fra Tefal, der holder hvad den lover: Den udglatter og fjerner nemt folder på al slags tøj.

Det hører til oppe i toppen af “Bedste tøjdamper”, fordi den er meget alsidig med hensyn til, hvad du kan bruge den til. I testen udsatte vi den for alt.

Og damperen klarede alle former for tekstiler – blondekjoler, habitbukser, gardiner, sofaer og så videre – uden nogen som helst problemer. Og uden problemer er helt klart nøgleordet med denne tøjdamper fra Tefal.

Med en stærk effekt på 1800W og et dampudslip på 35 g/min, sørger damperen for en effektiv fordeling af damp gennem fibrene, så du sparer både tid og energi, når du skal opfriske dit tøj.

En steamer som denne vil du ikke fortryde købet på.

Og så har den en praktisk, aftagelig vandtank, hvilket betyder, at du ikke længere er begrænset af slangelængden.

#10 Tefal tøjdamper – Pro Style

Tefal tøjdamper - Pro Style

Fremhævede egenskaber

 1. Press & Steam støttesystem
 2. Stort metaldampehoved
 3. Brugervenlig

Produktdetaljer

 • 3 dampindstillinger
 • Aftagelig vandtank
 • Opvarmet efter 45 sekunder

Derfor skal du købe Tefal tøjdamper – Pro Style

Du tænker helt sikkert nu, at Tefal tøjdamper – Pro Style og Tefal tøjdamper – Pro Style One er den samme tøjdamper, men der er forskelle på disse to tøjdampere, hvilket vi fik demonstreret, da vi fik testet den.

Ligesom Pro Style One kan tøjdamperen fjerne folder og udglatte rynker uden nogen problemer på alle tekstiltyper. Og ligesom Pro Style one tøjdamperen har den en langvarig ydeevne, kort opvarmningstid.

Den eneste lille forskel, vi kunne finde på de to modeller, var, at denne model har et dampudslip på 30 g/min i stedet for 35 g/min. Men i hverdagen gør det ikke den store forskel.

De er begge to udsøgte tøjdampere, der kan det hele med dampen.

#11 Tefal tøjdamper – IXEO Power

Tefal tøjdamper - IXEO Power

Fremhævede egenskaber

 1. Indbygget smartboard
 2. Smart protect teknologi
 3. Forbedret strygehoved

Produktdetaljer

 • Kontinuerlig dampudslip op til 90 g/min
 • Stainless steel sålplade
 • Dampskud op til 200 g/minuttet

Derfor skal du købe Tefal tøjdamper – IXEO Power

Den sidste tøjdamper i denne test guide, men så afgjort ikke den mindste eller den dårligste – tværtimod. Tefal kalder den selv ‘En revolution indenfor vedligeholdelse af tøj’ og ‘En ny æra’.

Og vi kunne ikke være mere enige, for … wauw! Ikke alene har damperen et unikt design i kobber og sort, men den kan også steame alle former for materialer, den bliver udsat for.

Ved at kombinere højtryksteknologi med det hverdagspraktiske af et smartboard giver Tefal IXEO Power dampstationen en enestående alt-i-en løsning. Det kan nemlig tranformeres om fra en tøjdamper til et strygejern.

Du kan på den måde klargøre din arbejdsskjorte to gange hurtigere på grund af den innovative teknologi, Tefal har udviklet med denne steamer.

Hvis det her bliver deres fremtidige standard, så er vi meget spændte på at se, hvad tøjdampere kan udvikle sig til i fremtiden. Med en steamer som denne, i din hånd, så er der intet, der kan stoppe dig – selv ikke en krøllet bluse!

Det er en af de bedste tøjdampere, vi fik sammenlignet i denne guide.

Hvilken tøjdamper skal jeg vælge?

Når du er ude at vælge din tøjdamper, skal du som hovedregel have fokus på to ting:

 • Skal det være en gulvsteamer som blandt andet #10 Tefal tøjdamper – IXEO Power og #3 Singer Tøjdamper?

  Eller
 • Skal det være en håndsteamer som blandt andet #7Tefal Hånddamper DT7000 Access Steam Minute og #4Philips Hånddamper GC524/60 EasyTouch Plus?

Hvis du skal steame dit tøj en gang i mellem, så kan du sagtens nøjes med en håndsteamer. Den gør hvad den skal og den gør det godt, men testen viste, at det tog længere tid at udglatte folder og krøller i tøjet.

Hvis du ofte skal steame dit tøj, så skal du gå efter en gulvmodel, da dens opvarmningstid er kortere og dampen kommer ud mere ensartet – og så er vandtanken større, så du kan steame mange flere tekstiler på én fyldt vandtank.

Hedder det en håndsteamer eller en tøjdamper?

En håndsteamer og en tøjdamper er faktisk det samme, og betegnelser bliver derfor brugt lidt i flæng. Ordet ‘steamer’ er det engelske ord for ‘damper’ og tøjdamper er derfor bare den danske oversættelse.

Der kan så være forskel på nogle folks forståelser af, om du taler om en håndholdt steamer eller gulvsteamer, hvis du bruger en af de ovennævnte betegnelser.

Det vil sige, at hvis du vil være sikker på, at du får den steamer, der passer til dine behov, så brug enten betegnelsen ‘gulvsteamer’ eller ‘håndsteamer’.

Hvordan virker en tøjdamper?

En tøjdamper eller en håndsteamer virker på den måde, at maskinen opvarmer vand i en vandbeholder, og der derved dannes damp. Dampen bliver så “sprayet” ud på tøjet gennem damperens hoved. Dampen udglatter dermed folder og krøller på tøjet.

Dampen kan også opfriske tøjet og fjerne eventuelle lugt-gener og slår bakterier ihjel. På den måde slider du ikke på tøjet ved at vaske hver gang, du har brugt det.

Hvis du er lidt nervøs for at skade din flotte skjorte, inden går i gang, kan du altid lave en test på et stykke tøj, der ikke betyder meget for dig, først.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken damper er bedst?

Vi har vurderet at Philips Hånddamper Steam&Go GC362/80 er den bedste tøjdamper. Du kan læse hvorfor i vores test.

Hvilken streamer er bedst?

Den bedste steamer er i vores optik samme som den bedste damper. Det er i virkeligheden to udtryk for samme produkt. Phillips Steam&Go CG360 er dog også et godt alternativ til vores testvinder og den ryger direkte ind som nummer to.

Hvad er bedst strygejern eller damper?

Et strygejern er godt for tekstiler der kræver høj varme og en overflade til at glatte krøllerne ud. En damper er god til skjorter og finere stof, da det ikke helt genereret lige så meget varme. Til gengæld dræber en damper 99% af alle bakterier der måtte sidde i tøjet.

Om forfatteren

Liva er Testbutler.dk's skønhedsekspert. Med en baggrund i kosmetologi fokuserer hun på at levere klare og præcise anmeldelser inden for hudpleje og makeup.

Hendes mål er at hjælpe læserne med at træffe velinformerede valg i skønhedsverdenen.

1 kommentar til “Bedste tøjdamper test (2024) – Guide og produktsammenligning af damper til tøj”

 1. Pingback: Find den bedste tøj steamer til dine behov og gør strygningen sjovere

Der er lukket for kommentarer.