Bedste gasbrænder test - 1

Bedste gasbrænder test guide (2024) – Gasbrændere til madlavning

Er du et rigtigt madøre? Så vil du elske at have en gasbrænder til madlavning i køkkenet. Den bedste gasbrænder til madlavning giver den perfekte skorpe på creme brulee, smeltet ost, fisk, grøntsager og meget mere. Det er mere eller mindre kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du bruge gasbrændere til. Vi har i denne bedste gasbrænder test taget et kig på otte forskellige gasbrændere, så du kan finde den bedste gasbrænder til lige præcis dine behov.

Vi anbefaler, at du lægger vægt på en gasbrænder, der har en børnesikring, har en justerbar flamme og ligger godt i hånden. Med den bedste gasbrænder kan du invitere dine gæster på ekstra lækre retter. Læs med i vores gasbrænder til madlavning guide, og find den perfekte gasbrænder til dine behov.

Hvilke produkter er med i bedste gasbrænder bedst i test

 1. Satake Professionel gasbrænder med grillfunktion flamme
 2. Sievert Pro Torch Heavy Duty Gasbrænder
 3. Blomsterbergs Professionel gasbrænder
 4. Funktion Gasbrænder professionel
 5. Rösle Gasbrænder
 6. Satake Flame King gasbrænder
 7. GEFU Gasbrænder
 8. Städter Gasbrænder Créme Brûlée-brænder

#1 Satake Professionel gasbrænder med grillfunktion flamme

Satake Professionel gasbrænder med grillfunktion flamme

Fremhævede egenskaber

 1. Elegant og effektiv gasbrænder
 2. Medfølgende mundstykke
 3. Perfekt til kød, creme brulee

Produktdetaljer

Med denne gasbrænder fra japanske Satake får du et fantastisk redskab til køkkenet. Du få her en lidt mere eksklusiv gasbrænder, der kan mere end din almindelige gasbrænder. Dette er takket være det innovative lille mundstykke, der medfølger. Mundstykket samt den smarte grillfunktion gør, at du nemt kan tilføje lidt ekstra smag på ydersiden af din fisk eller dit kød.

Med denne gasbrænder kan du give din madlavning et afsluttende touch, så dine retter lige får det ekstra, der med garanti vil imponere dine gæster. Et godt tip er hurtigt at brænde/grille dine grøntsager, hvis du gerne vil opnå en lækker grillet smag – og også dette klarer gasbrænderen at udføre til perfektion.

Med denne gasbrænder har du mange anvendelsesmuligheder, og den er oplagt at bruge til at tilberede desserter. Eksempelvis er gasbrænderen perfekt til at lave karamelliseret sukker på din creme brulee, så den er lige så velsmagende, som var du på en restaurant i Paris. Ja, egentlig er det kun fantasien, der sætter grænser med denne professionelle gasbrænder.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne gasbrænder, hvis du gerne vil have en professionel gasbrænder, så du kan lave lækre forretter, hovedretter og desserter til dine gæster. Gasbrænderen ligger i den lidt dyrere ende, når det kommer til gasbrændere (dog er gasbrændere generelt ikke en superdyr investering), men den er absolut pengene værd – særligt hvis du virkelig elsker at lave mad og gerne vil forkæle dine gæster lidt ekstra.

#2 Sievert Pro Torch Heavy Duty Gasbrænder

Sievert Pro Torch Heavy Duty Gasbrænder

Fremhævede egenskaber

 1. 200 minutters brændtid pr. fyldning
 2. Automatisk tænding
 3. Justerbar flamme

Produktdetaljer

Med denne gasbrænder får du en gasbrænder, der er særdeles velegnet til madlavning. Gasbrænderen er virkelig god til flambering og bruning, hvis du eksempelvis skal lave creme brulee eller gerne vil have en sprød skorpe på din friske fisk eller grøntsager. Gasbrænderen kan desuden bruges til lodning, krympearbejde, smeltning og tænding af lys, hvis du skulle få brug for dette.

Gasbrænderen har automatisk tænding, et håndtag af metal og en fast støttefod til håndfrie opgaver. Derudover får du med denne gasbrænder en justerbar flamme, der kan justeres i både form og intensitet. Denne gasbrænder har 200 minutters brændtid pr. fyldning og har piezotænding. Du kan nemt bruge butangas og genopfyldning med 3911-1000 butangasflasken. Gasbrænderen har en flammetemperatur på 1300° C.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne gasbrænder, hvis du gerne vil have en professionel gasbrænder, der kan klare alt fra creme brulee til karamelliseret sukker til et sidste touch på en lækker laks. Du vil helt sikkert elske at have denne gasbrænder ved hånden, når du laver mad til dine gæster. Gasbrænderen er nem at bruge, og den har smarte funktioner, såsom en justerbar flamme og automatisk tænding.

#3 Blomsterbergs Professionel gasbrænder

Blomsterbergs Professionel gasbrænder

Fremhævede egenskaber

 1. Perfekt til crème brûlée
 2. Justerbar flamme
 3. Elektronisk tænding

Produktdetaljer

Med denne gasbrænder fra Mette Blomsterberg får du det perfekte redskab, hvis du skal lave en fransk dessert, såsom crème brûlée. Gasbrænderen kan også bruges til generelt at give en lækker effekt på din madlavning. Eksempelvis kan du med gasbrænderen bruges til at skabe en sprød skorpe på tunbøffer, grøntsager, desserter og meget mere.

Denne gasbrænder har elektronisk tænding og har en justerbar flamme, hvilket gør, at du nemt kan kontrollere, at karameltoppen ikke bliver for brændt på din crème brûlée eller andre desserter.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne gasbrænder, hvis du gerne vil have en god gasbrænder til madlavning. Med denne gasbrænder bliver det langt nemmere at lave desserter, såsom crème brûlée, da du får den perfekte karameltop. Dette er en effektiv gasbrænder, der ikke sprænger budgettet, og du vil helt sikkert blive glad for at have den ved hånden under din madlavning.

#4 Funktion Gasbrænder professionel

Funktion Gasbrænder professionel

Fremhævede egenskaber

 1. Gasbrænder af høj kvalitet
 2. Ergonomisk design og nem opfyldning
 3. Elektronisk tænding og justerbar flamme

Produktdetaljer

Med denne gasbrænder fra Funktion får du en flot og funktionel gasbrænder, der er god til rigtigt mange ting under din madlavning. Du kan eksempelvis bruge gasbrænderen til cremebudding, tærter, karamelliseret sukker, marengstærter, bruning af kød, smeltning af ost, fjerne skindet på tomater og meget mere.

Denne gasbrænder er lavet i god kvalitet og er udviklet til professionel brug. Gasbrænderen tændes elektronisk, og den kan betjenes fra alle vinkler og har en justerbar flamme. Denne gasbrænder bruger almindelig butan lightergas og er let at fylde op.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne gasbrænder, hvis gerne vil have en effektiv gasbrænder til madlavningen. Her får du en forholdsvis budgetvenlig gasbrænder til madlavning, hvor du har mulighed for at justere flammen, så du nemt kan styre karameltoppen på dine desserter og madlavning generelt.

#5 Rösle Gasbrænder

Rösle Gasbrænder

Fremhævede egenskaber

 1. Med børnelås
 2. Justerbar flamme
 3. Ideel til desserter

Produktdetaljer

Hvis du elsker madlavning, er denne gasbrænder ideel til dig. Denne gasbrænder giver madlavningen det sidste touch, så du eksempelvis får en lækker karameltop på din creme brulee eller en ekstra sprød skorpe på din tunbøf. Rösles gasbrænder er nem og sikker at bruge. Derudover har gasbrænderen en børnelås, så du skal ikke være nervøs for, at dine børn kommer til skade, når du lægger sidste hånd på dine desserter.

Du har mulighed for at justere flammen, alt efter hvad du skal flambere eller brune, så du får den helt perfekte skorpe på din madlavning. Gasbrænderen er særlig ideel til desserter, såsom creme brulee, men du kan også bruge den til kød, fisk og grøntsager. Gasbrænderen bruger almindelig lightergas.

Derfor skal du købe produktet

Denne gasbrænder er særdeles velegnet, hvis du har børn i huset, idet gasbrænderen har en børnelås, så børnene ikke kan komme til skade under madlavningen. Derudover er denne gasbrænder forholdsvis budgetvenlig, men du får stadig en effektiv gasbrænder, der kan klare alle opgaverne.

#6 Satake Flame King gasbrænder

Satake Flame King gasbrænder

Fremhævede egenskaber

 1. Stilfuldt og rent design
 2. Praktisk sikkerhedslås på bagsiden
 3. Budgetvenlig

Produktdetaljer

Med denne gasbrænder til madlavning får du en gasbrænder i et rent og stilfuldt design, der er perfekt til det sidste touch til din madlavning. Brænderen sikrer, at du kan give det perfekte afsluttende touch på din creme brulee og andre retter, der skal flamberes. Gasbrænderen har en smart og praktisk sikkerhedslås på bagsiden, så børnene ikke kommer til at tænde for gasbrænderen, hvis du hjælper dig med madlavningen. Med en fyldt beholder er brændetiden cirka 45 minutter.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er pjattet med madlavning, er denne gasbrænder lige noget for dig. Brænderen kan klare alt fra karameltoppen på creme brulee til at skabe en ekstra sprød og lækker skorpe på dine grøntsager. Derudover er denne gasbrænder til madlavning i en prisklasse, hvor de fleste har mulighed for at være med.

#7 GEFU Gasbrænder

GEFU Gasbrænder

Fremhævede egenskaber

 1. Brænder med op til 1300°C
 2. Justerbar flamme
 3. Let at genopfylde med normal lightergas

Produktdetaljer

Med denne gasbrænder får du en professionel gasbrænder, der er et uundværligt redskab, hvis du skal lave lækre retter, såsom creme brulee eller crepes suzettes. Brænderen har et let og praktisk design, der ligger godt i hånden. Derudover har denne gasbrænder en smart og praktisk børnesikring, så børnene ikke kommer til skade, hvis de giver dig en hånd med din madlavning.

Derudover har denne gasbrænder en praktisk base, så du både har mulighed for at opbevare brænderen stående eller liggende, alt efter hvad du foretrækker. Størrelsen på flammen kan nemt justeres, og brænderen kan blive helt op til 1300°C varm. Denne gasbrænder bruger normal lightergas, og du får minimum en times brændtid med pr. opfyldning.

Derfor skal du købe produktet

Dette er en rigtig god gasbrænder, der er nem at genopfylder med almindelig lightergas. Dette er brænderen til dig, der gerne vil have en gasbrænder, der har alle vigtige funktioner. Brænderen har både en justerbar flamme, en børnesikring og en praktisk base, og så sprænger denne gasbrænder til madlavning heller ikke budgettet fuldstændigt. Alt i alt må det siges af være en af de bedste gasbrændere på markedet.

#8 Städter Gasbrænder Créme Brûlée-brænder

Städter Gasbrænder Créme Brûlée-brænder

Fremhævede egenskaber

 1. Særdeles velegnet til creme brulee
 2. Fyldes med normal lightergas
 3. Minimalistisk sort design

Produktdetaljer

Hvis du elsker at lave lækre desserter, så er denne gasbrænder lige noget for dig. Her for du en gasbrænder, der er perfekt til at karamellisere desserter, såsom creme brulee, så du får den helt perfekte karameltop på desserten. Denne gasbrænder er nem at påfylde med normal lightergas, der kan købes hos tobaksforretninger.

Derfor skal du købe produktet

Denne gasbrænder er perfekt til dig, der er ude efter en budgetvenlig gasbrænder til madlavning. Uanset om du skal lave creme brulee eller brændt marengs, kan denne gasbrænder klare jobbet.

Hvad er en gasbrænder til madlavning?

En gasbrænder til madlavning kan bruges af både glade amatørkokke og professionelle kokke, og det er den hemmelige ingrediens, når du skal opnå den perfekte overflade på desserter, kød og grøntsager. En gasbrænder fungerer egentlig på samme måde som en almindelig lighter (mange bruger også almindelig lightergas), men en gasbrænder til madlavningen er større end en normal lighter.

På mange gasbrændere har du mulighed for at justere flammen, så du kan få den perfekte top på dine retter. Derudover er der absolut ingen rengøring forbundet med en gasbrænder, hvilket må siges at være et kæmpe plus.

En gasbrænder bruges blandt andet til den franske dessert creme brulee, men gasbrændere kan også bruges til mange andre ting. Eksempelvis kan en gasbrænder også bruges til:

 • At stege rejer til perfektion
 • Generelt bruning af fisk og skaldyr, såsom grillet laks
 • Det sidste touch på bøffer
 • At få skindet af tomater, peberfrugter og lignende
 • Til at grille/brune grøntsager
 • Karamellisering af sukker på desserter
 • Og meget mere …

Det er i virkeligheden kun fantasien, der sætter grænser, så vær ikke bange for at eksperimentere i køkkenet.

Hvad skal man overveje, når man køber en gasbrænder til madlavning?

Der findes i dag rigtigt mange gasbrændere på markedet, og det kan være svært at finde den bedste gasbrænder til madlavning, og den rigtige gasbrænder for dig er ikke nødvendigvis den bedste til din nabo. Måske du har behov for en professionel gasbrænder, der kan klare alle opgaver, eller måske kan du klare dig med en mere budgetvenlig gasbrænder. Når du skal investere i en ny gasbrænder til madlavning, er dette nogle af de vigtigste overvejelser at gøre dig:

 • Hvor meget regner du med at skulle bruge din gasbrænder? Skal du bruge den til den daglige madlavning eller blot i ny og næ, når der kommer gæster på besøg? Hvis du skal bruge din gasbrænder ofte, vil det klart være at foretrække at vælge en professionel gasbrænder, der kan klare alle typer flamberingsopgaver
 • Skal din gasbrænder til madlavning have et ergonomisk design, eller er det ikke så vigtigt for dig? Hvis du skal bruge din gasbrænder ofte, vil du givet vis sætte pris på et ergonomisk design
 • Skal du bruge din gasbrænder til både desserter, kød, fisk og grøntsager, eller skal du blot bruge den til at lave creme brulee et par gange om året? Hvis du skal bruge en gasbrænder til alle typer madlavning, er den professionelle gasbrænder givet vis den bedste løsning for dig
 • Skal din gasbrænder have en børnelås/sikkerhedslås? Hvis du har børn i huset, vil vi klart anbefale, at du vælger en gasbrænder med børnelås
 • Har du brug for en justerbar flamme, så du dermed har bedre kontrol over flamberingen?
 • Hvor meget gas skal din gasbrænder kunne indeholde? Hvis du ikke skal bruge den særligt ofte, kan du sandsynligvis fint klare dig med en gasbrænder, der ikke kan indeholde så meget gas. Skal du derimod bruge din gasbrænder ofte, kan du med fordel vælge en brænder, der kan indeholde mere gas, så du ikke helt tiden skal fylde gas på den
 • Har du brug for ekstraudstyr, såsom et mundstykke der fordeler varmen over et større områder?
 • Er det vigtigt for dig, at din gasbrænder har et flot design?
 • Er det vigtigt for dig, at du har en meget lydløs gasbrænder, eller gør det ikke noget, hvis den har et lidt højere støjniveau?
 • Hvad er dit budget? Selv de dyreste gasbrændere koster som regel ikke mere end 700 kroner, mens de mere budgetvenlige gasbrændere kan fås til omkring 300 kroner. Så gasbrændere vil altså for de fleste være en overskuelig investering, der ikke sprænger budgettet fuldstændigt

Der findes mange gasbrændere, hvilket kan gøre det svært at vælge, men hvis du gør dig disse overvejelser, er det langt nemmere for dig at vælge mellem de mange gasbrændere på markedet.

Gode råd til sikker brug af gasbrænder

Når du arbejder med en gasbrænder, arbejder du med levende ild, og derfor skal du naturligvis sørge for, at du bruger produktet sikkert. Du kan med fordel følge disse “regler”, når du anvender din gasbrænder, så du ikke ved et uheld brænder hele hytten ned:

 • Sørg for at køkkenbordet er ryddet op, så der ikke er rod omkring dig, når du anvender din gasbrænder
 • Hold altid en afstand på minimum 30 cm
 • Flambér, karamelisér og brun kun i skåle og lignende, der tåler høj varme
 • Bevæg brænderen frem og tilbage i hurtige bevægelser – undgå at holde den stille ét sted
 • Pas på børn og dyr både under brug, og når din gasbrænder køler af, så ingen kommer til skade

Det er på ingen måde svært at bruge en gasbrænder, men fordi det er levende ild, er det vigtigt, at du altid følger ovenstående råd, så ingen kommer til skade, når du skal lave karameltoppen på din creme brulee. Hvis du er lidt nervøs over at bruge en gasbrænder indendørs, kan du altid gå udenfor.

FAQ

Hvad koster en god gasbrænder?

De bedste gasbrændere på markedet koster typisk mellem 500-700 kroner, men du kan sagtens få en fornuftig gasbrænder til madlavning for 300-400 kroner.

Hvor længe holder gassen i en gasbrænder?

Dette er forskelligt fra gasbrænder til gasbrænder. De fleste gasbrændere har typisk en brændtid på en times tid pr. opfyldning. For nogle gasbrændere vil det være kortere tid, mens andre gasbrændere har en længere brændtid. Dette afhænger naturligvis af, hvor meget gas der kan være i brænderen. Tjek derfor altid på den enkelte gasbrænder, hvor lang brændtiden er, og hvor meget gas der er plads til.

Om forfatteren

Hvilke produkter tester vi?

Kasper er en erfaren del af teamer hos Testbutler.dk, hvor han specialiserer sig i at skabe indhold, der er både informativt og letforståeligt.

Kasper har en passion for at hjælpe forbrugerne med at træffe velinformerede beslutninger, og det skinner igennem i hans dybdegående produktanmeldelser og guides.

Fra køkkenudstyr til personlig pleje, Kasper sørger for, at læserne får de mest præcise og nyttige oplysninger for at forbedre deres dagligdag.