Bedste Dampstrygejern Test (2024) – Top 10 Strygejern bedst i test

Vi har lavet en strygejern test guide på 10 forskellige strygejern med dampfunktion, så du kan finde det bedste strygejern. Læs videre herunder og find ud af, hvilket et, der er det bedste strygejern, og passer bedst til din strygestil og din tekstiler.

Du kender helt sikkert godt dette scenarie: Du skal se lidt ekstra skarp ud enten på arbejde eller til en fest, MEN .. det perfekte outfit, du havde planlagt oppe i dit hoved, kan slet ikke lade sig gøre, fordi det ligner noget, der har været presset og krøllet sammen i et glemt og mørkt hjørne i dit garderobeskab.

Der er så kun én ting at gøre; finde strygejernet frem og i gang med at stryge tøjet.

Men der findes så mange forskellige strygejern nu. Hvilket strygejern vil dampstryge tekstilerne bedst? Hvilket et er nemmest og hurtigst at bruge? Og sidst, men helt klart ikke mindst, hvilket ét passer bedst på dit tøj?

Læs med i vores guide over dampstrygejern bedst i test, og find så dit nye strygejern!

Hvilke produkter er med i dampstrygejern bedst i test guiden?

 1. Tefal Dampstrygejern Ultimate Pure
 2. Philips Dampstrygejern Azur GC4541/20
 3. Philips Dampstrygejern Azur Steamglide GC4564/20
 4. Braun dampstrygejern – TS 745 A
 5. Bosch Strygejern Med Dampstation Tds6110 2400W
 6. Philips Dampstrygejern EasySpeed Advanced
 7. Electrolux – Renew 800 Dampstrygejern – Executive Grey Metallic
 8. Tefal Dampstrygejern Ultimate Pure FV9835E0
 9. OBH Nordica – Go-Cart Strygejern
 10. Tefal dampstrygejern – Turbo Pro

#1 Tefal Dampstrygejern Ultimate Pure – Vores testvinder

Phillips pure dampstrygejern

Fremhævede egenskaber

 1. Auto sluk funktion: Sikrer øget sikkerhed og energibesparelse.
 2. Durilium AirGlide Autoclean strygesål: Sikrer enestående glidning og nem rengøring.
 3. Micro-Calc Filter-system: Effektivt anti-kalk system, der sikrer lang levetid og konstant dampydelse.

Produktdetaljer

 • Anti-dryp system: Forhindrer vandpletter på tøjet under strygning.
 • Koncentreret damping: Kraftfuldt dampskud på 240 g/min for effektiv fjernelse af genstridige folder.
 • Vandbeholder: Stor kapacitet på 350 ml, hvilket reducerer behovet for hyppige påfyldninger.

Derfor skal du købe Tefal Dampstrygejern Ultimate Pure

Det her er hvad, vi ville kalde et af de bedste strygejern, vi har prøvet! Den har nemlig konstant dampmængde og autosluk funktion.

Derfor starter vi denne test guide artikel med dette strygejern. Hvis din garderobe indeholder meget polyester, så er dette strygejern perfekt til dig, da det har et højt damptryk og et strygestål, der er modstandsdygtig overfor ridser, så dit tøj ikke tager skade under strygningen.

Det lyder jo meget godt, men det er ikke det eneste, dette strygejern kan. Det klarer sig rigtig godt i forhold til andre modeller, når vi taler om damptryk, holdbarhed, ridsetest og brugervenlighed.

Tefal Dampstrygejern Ultimate Pure er det ideelle valg for den kvalitetsbevidste forbruger. Med sin innovative Auto sluk funktion og det avancerede Durilium AirGlide Autoclean strygesål, tilbyder dette strygejern en overlegen strygeoplevelse.

Det kraftfulde dampskud kombineret med Micro-Calc Filter-systemet sikrer, at dit tøj altid ser perfekt ud, uden bekymringer om kalkaflejringer eller vandpletter. Dens store vandbeholder gør det også mere praktisk for længere strygesessioner.

Kort sagt, Tefal Ultimate Pure er en fremragende investering for dem, der ønsker et effektivt, holdbart og brugervenligt dampstrygejern.

#2 Philips Dampstrygejern Azur

Philips Dampstrygejern Azur GC4541:20

Fremhævede egenskaber

 1. Quick Calc Release: anti kalk system
 2. 2400 W til hurtig opvarmning
 3. Steam Glide plus strygesål

Produktdetaljer

 • Ikke-klæbende såleplade
 • Koncentreret damp
 • 3 forskellige slags damptyper

Derfor skal du købe Philips’ Azur GC4541/20

Det her er et rigtig værktøj, hvor du kan mærke Philips’ innovative strygejernsgenier, der har stået bag udviklingen på Philips’ Azur GC4541/20 -. Strygejernet stryger ikke kun dit tøj hurtigt og nemt, men det har et dampskud på op til 200 g, som trænger længere ind i stoffet, for også at fjerne genstridige folder.

Udover det, har den et anti kalk system, der får andre anti kalk systemer til at blegne: Philips’ Quick Calc Release systemet, som deres anti kalk system kaldes, sørger nemlig for en nem rengøring af dit strygejern og en langvarig dampmængde.

Og så har den en lang ledning på 2 meter, og selvom det kan lyde frustrerende med en ledning, man potentielt kan vikle sig selv ind i – så sker dette ikke, og strygejernet opnår en perfekt høj temperatur på ingen tid.

En ekstra funktion, vi især var begejstrede for, var strygejernets tre forskellige damptyper, der sørger for den nøjagtige damp tilførelse under din strygning. Under vores dampstrygejern test fungerede de upåklageligt, når vi skulle stryge tøj, og vi er sikre på, at du vil føle den samme form for effektivit damp under din strygning.

#3 Philips Dampstrygejern Azur Steamglide GC4564/20

Philips Dampstrygejern Azur Steamglide GC4564:20

Fremhævede egenskaber

 1. SteamGlide Advanced
 2. Quick Calc Release: anti kalk system
 3. Auto sluk funktion

Produktdetaljer

 • 3 forskellige slags damptyper
 • Kontinuerlig dampning: 240 g/min
 • Anti-drypsystem

Derfor skal du købe Philips’ Azur Steamglide GC4564/20

Da dette er det tredje Phillips strygejern, vi viser til dig i denne test, tænker du sikkert, at det er ligesom de to andre modeller, og på mange måde er vi på grænsen til at give dig ret, men så alligevel ..

Det her er et strygejern, der egner sig godt til et rigtig højt damptryk, så dit strygejern her kan i sandhed kaldes effektivt. Og derfor kom det med som det tredje Phillips strygejern med anti kalk system og tre forskellige slags dampsystemer med konstant dampmængde.

Og det er ikke den eneste grund til, at det adskille sig fra de mange nye strygejern. Med Philips’ Azur Steamglide GC4564/20 strygejern er der nu ikke længere en frygt for at glemme at slukke strygejernet – der er nemlig en skøn auto sluk funktion, hvilket vi ikke kunne elske højere, for vi kender det jo alle så godt: Vi skal ud af døren om 15 minutter og tøjet skal stryges og på inden for den tid.

Huskede vi at slukke strygejernet, inden vi styrtede ud ad døren? Selvfølgelig gjorde vi det. Hurra for automatisk sluk.

#4 Braun dampstrygejern – TS 745 A

Braun dampstrygejern - TS 745 A

Fremhævede egenskaber

 1. Eloxal strygesål
 2. Autosluk funktion
 3. Ridsefri strygesål

Produktdetaljer

 • Kontinuerlig dampning: op til 150 g/min
 • God til kraver, blonder og rundt om knapper
 • 2,5 meter ledning

Derfor skal du købe Brauns TS 745 A

Det er ikke kun Philips, der er dominerende i strygejernskategorien; Braun kan sandelig også være med. Dette kraftige strygejern er uden tvivl et af de bedste strygejern på markedet, da det kan klare alle former for tekstiler, du kan udsætte det for.

Det er et kraftfuldt og effektivt strygejern med damp funktion, der kan stryge alskens forskellige elementer i et stykke tøj: Blandt andet rundt om knapper, blonder og kniplinger, og det er godt til at få kraven på skjorten langt ned igen, så du kommer til at fremstå knivskarp til dit næste mandagsmøde med kollegaerne.

Strygejernet kan stryge disse små elementer, fordi den har en spids tip, der gør det nemt at komme ind i de små “krummelujer”.

Derudover har dette strygejern, imodsætning til tidligere sæsoners strygejern, en ridsefrit strygesål. Det vil sige, at hvis du kommer til at stryge over en knap, så gør det ikke noget. Strygesålen er nemlig meget modstandsdygtig overfor ridser – det er vi vilde med, for nogle gange skal en strygning bare gå lidt hurtigt.

Brauns TS 745 A har desuden en automatisk sluk funktion, så sikkerheden er på plads. Hvis du gør dette strygejern til dit strygejen, kan du aldrig mere glemme at slukke det. Det husker strygejernet nemlig for det – phew.

Med de effektive specifikationer kommer din næste strygning til at gå så let som en leg. Og så har den en ekstra lang ledning, så du får en mere fri strygeoplevelse – det er rart med en god lang ledning.

Du vil ikke fortryde ved at gøre dette til dit strygejern. For det er uden tvivl et af de bedste strygejern, der er lige nu. Det er hurtigt og effektivt, og passer perfekt ind i denne test guide.

#5 Bosch Strygejern Med Dampstation Tds6110 2400W

Bosch Strygejern Med Dampstation

Fremhævede egenskaber

 1. EasyComfort 
 2. Ridsefast strygesål
 3. ECO-indstilling

Produktdetaljer

 • Kontinuerlig damp: 120 g/min
 • Ergonomisk afkalkningsprogram
 • i-Temp og Calc’nClean timer

Derfor skal du købe Bosch Strygejern Med Dampstation Tds6110 2400W

Hvis du gør strygejernet fra Bosch til dit strygejern, vil du ikke komme til at fortryde det. Det har simple funktioner og en effektiv strygeteknik, der gør din strygning nem, hurtig og præcis.

En specifikation, vi i særdeleshed sætter pris på, er ECO-indstillingen, der laver kontant damp burst i flere sektioner, som giver et højt dampudbytte, imens der spares på både vand og strøm.

i-Temp er en kombination af temperatur og konstant damp, der tilpasser sig alle former for strygbare tekstiler. Det betyder, at din smukke (og helt sikkert dyre) silkeskjorte ikke tager skade under en strygning.

Og skulle du ligesom de fleste af os andre bo i et område, hvor vandet fra vandhanen indeholder meget kalk, så skal du heller ikke være nervøs over at hælde vand i strygejernet. I denne test afprøvede vi strygejernets Calc’nClean timeren og det ergonomiske afkalkningsprogram. Ifølge Bosch, skulle det kunne fjerne skadelige kalklagringer i strygejernet meget let, og vi kan kun give dem ret.

Det var overraskende let og hurtigt.

Vi er svært begejstrede for strygejernet og derfor var vi slet ikke i tvivl om, at det skulle stryge (ha ha) direkte op i toppen denne strygejern test guide.

Den joke må vi lige stryge igen; det er et godt strygejern.

#6 Philips Dampstrygejern EasySpeed Advanced

Philips Dampstrygejern EasySpeed Advanced

Fremhævede egenskaber

 1. Auto sluk funktion
 2. Ikke-klæbende såleplade
 3. Afskalningshindrende system

Produktdetaljer

 • 3 forskellige slags damptyper
 • Anti-dryp system
 • 2 meter ledning + ledningsopbevaring

Derfor skal du købe Philips’ EasySpeed Advanced –

‘EasySpeed Advanced’ siger alt, du har brug for at vide om strygejernet. Her taler vi om en opvarmning fra helt kold til varm på kun 30 sekunder! Og alligevel giver ‘EasySpeed Advanced’ en stærk og ensartet dampmængde, der effektivt fjerner de mest krøllede folder.

Det er et godt og effektivt strygejern. Det var vi alle enige om herinde. Og det var nemt at bruge, fordi det har et ekstra stort vandhul til påfyldning og tømning .

Derudover har strygejernet en ridsefast, ikke-klæbende såleplade med slip-let belægning, PLUS ledningsoprulning med clips til en hurtig og nem opbevaring af to meter lang ledning – så den vil du slippe for at slås med, når det skal pakkes væk igen.

#7 Electrolux – Renew 800 Dampstrygejern – Executive Grey Metallic

Electrolux - Renew 800 Dampstrygejern - Executive Grey Metallic

Fremhævede egenskaber

 1. PrecisionCare
 2. Triple cleaning function
 3. Elektronisk reminder

Produktdetaljer

 • 3 meter lang ledning
 • Indbygget lys sammensat med termostat
 • Outdoor Care

Derfor skal du købe Electrolux – Renew 800

Electrolux må vide ligesom Apple, at vi har en svaghed for alt der er sort og guld, for, wow, det her strygejern er stilfuldt i en liga, vi ikke har set tidligere. Og det er ikke alene stilfuldt, men det er også høj kvalitet, der gør din strygning hurtig, effektiv og endda bidrager til en høj pleje af dine tøjtekstiler, når du stryger med dit strygejern.

Nogle af de mange specifikationer, der gør, at vi føler kvaliteten, er blandt andet den indbyggede PrecisionCare, der sikrer at enhver type tekstil får netop den rette mængde varme, det stykke tøj kræver. Denne funktion, som bliver vist på en lille indbygget temperaturskærm, er også med til at sikre, at du ikke stryger tøjet ved en for højt varmetryk og dermed skader tekstilet.

Og det er ikke kun temperaturen, dette stykke værktøj fra Electrolux, kan styre for dig. Den kan også styre den indbyggede dampfunktionsniveau.

Dit strygejern ved, om du skal bruge konstant damp eller blot et enkelt sprøjt for at få alle folderne ud af tøjet – noget vi ikke altid har styr på selv. Det vil føles som om, at det kan stryge tøjet for dig både med konstant damp og uden konstant damp.

Og til sidst, men helt klart ikke mindst, så har ‘Electroluxs Renew 800’ en funktion, der kan behandle dit udendørs tøj. Outdoor Care funktionen genaktiverer nemlig vandafvisningsevnen i dit udendørstøj, så du kan forblive tør i længere tid, når du står udenfor i regnen.

Uden tvivl et af de flotteste strygejern på markedet med en god konstant dampmængde.

#8 Tefal Dampstrygejern Ultimate Pure FV9835E0

Tefal Dampstrygejern Ultimate Pure FV9835E0

Fremhævede egenskaber

 1. Auto sluk funktion
 2. Durilium AirGlide Autoclean strygesål
 3. Micro-Calc Filter-system

Produktdetaljer

 • Anti-dryp system
 • Koncentreret damping: 240 g/min
 • Vandbeholder: 350 ml.

Derfor skal du købe Tefals Ultimate Pure FV9835E0 –

Vi starter med deres anti kalk system, Micro-Calc Filter-system, filtrerer for eksempel så godt, at Tefal selv siger, at det filterer 100 procent af vandets damp – og efter vores test tror vi 100 procent på dem. Der var absolut ingen kalkrester eller kalkplettter på vores tøj.

Og som en ekstra lille feature, så informerer strygejernet dig også om, hvornår det skal afkalkes.

Det er ikke det eneste, strygejernet fra Tefal holder rent. Med dets Durilium AirGlide Autoclean strygesål giver det dig et perfekt glid mellem tekstilet og strygejernet. Det føles virkelig godt!

Når vi taler damp, kan vi godt forstå, at Tefal kaldte dette strygejern ‘Ultimate’, for det giver i sandhed en kraftfuld konstant damp. Med et dampskud på 240 g/min. kan strygejernet stryge selv de mest genstridige folder og kanter ud.

Og igen ser vi automatisk sluk funktionen. Det er et godt strygejern, og det hører til i denne test guide.

#9 OBH Nordica – Go-Cart Strygejern

OBH Nordica - Go-Cart Strygejern - Sort

Fremhævede egenskaber

 1. Strygesål i rustfrit stål
 2. Anti-dryp system
 3. Selvrens funktion

Produktdetaljer

 • Indbygget anti-kalkfilter
 • 3 meter ledning
 • Anti-dryp system

Derfor skal du købe OBH Nordica – Go-Cart Strygejern – Sort

OBH Nordica Go-Cart Strygejernet har alt, hvad du søger i et strygejern med dampfunktion. For at give dig et nem strygning, så kan du både dampe tøjet lodret og vandret, samt anti-dryp system og anti-kalkfilter.

Det passer derfor godt til de fleste af dine strygeopgaver, du burde have, og den har en tydelig rød ledning på tre meter, så du kommer helt sikkert ikke til at falder over dit strygejern.

Én af de mange gode specifikationer var, at det gav en god konstant damp mængde med en høj temperatur, hvilket betyder, at folderne på tøjet, når du stryger, vil forsvinde som dug for solen.

Det er et fremragende værktøj, der klarer sig rigtig godt i vores test og er hurtigt klar til brug. Du vil helt sikkert ikke fortryde at bruge dette strygejern til at stryge dit tøj.

Et godt strygejern til en god pris.

#10 Tefal dampstrygejern – Turbo Pro

Tefal dampstrygejern - Turbo Pro

Fremhævede egenskaber

 1. Turbo Dampskud på 200 g/minut
 2. Durilium AirGlide Autoclean strygesål
 3. Anti dryp system

Produktdetaljer

 • Kontinuerligt dampuotput
 • Sparefunktion
 • Automatisk sluk

Derfor skal du købe Tefals Turbo Pro

Her taler vi i den grad ‘Turbo Pro’: Et lynhurtigt værktøj med højt damptryk, der spreder dampen, så du tydeligt kan se en forskel fra det her strygejern i forhold til andre. Dens damp trænger dybt ind i tekstilet for at fjerne selv de mest irriterende folder på de mest krøllede par bukser. Tefal selv lover, at dette strygejern vil give dig et fejlfrit resultat hver gang – og vi tror på dem efter vores test!

Du vil uden tvivl komme til at mærke, at Tefals Turbo Pro strygejernet er højeffektivt med en udemærket dampfunktion, fordi Tefal har bygget et system, der er udviklet af Tefal og laver en ekstrem mængde konstant damp og dampmængde, der giver kraften til et Turbo-dampskud på 200 g/minut. Så er det bare at sige farvel til folderne.

Kan man ønske sig mere af et strygejern?

Hvilket damstrygejern er så bedst i test?

Det var var vores guide til strygejern bedst i test. Og hvem havde troet, at det kunne være så tilfredstillende at stryge sit tøj? Ikke os, men vi blev i den grad klogere af at teste 10 af de bedste dampstrygejern på markedet.

Der var mange gode kandidater i denne test, og hver især havde en unik feature, vi hver især holdte af. Og der er i hvert ikke nogen af dem, vi ikke ville anbefale dig at købe.

Hvis du gerne vil have at dit strygejern har fremragende dampfunktion, var vi vilde med Philips’ og Brauns, der alle kan en jævn dampning. Og vi skulle ikke rigtigt være nervøse over, om tøjet fik for meget, for strygejernene havde bare styr på det – hver gang! Og vi tvivlede aldrig på deres auto sluk funktion.

Dets specifikationer, som for eksempel den indbyggede PrecisionCare, gør, at du vil elske at stryge dit fine tøj, hver gang det skal stryges.

Uanset hvilket et af disse nye strygejern – med eller uden lang ledning og med eller uden autosluk funktion– så vil du ikke fortryde dit køb. 2024 er i de nye strygejerns år, når vi taler hurtighed, effektivitet og kvalitet.

De her forskellige strygejern var ikke vores ‘test strygejern’ for ingenting med alle deres smarte specifikationer, der kun gør det nemmere og hurtigere at stryge med konstant damp.

Hvordan bruger man et dampstrygejern?

Du føler dig måske en smule intimideret af at skulle give dig i kast med at bruge et nyt strygejern med damp funktion, samt blandt andet autosluk funktion, anti kalk funktion og mange flere smarte specifikationer, men det er faktisk ikke så kompliceret eller farligt, som det kan lyde.

Strygejernet i sig selv ligner de gamle klassiske, som man bare skal sætte i stikkontakten og dreje på en termostat, og så er strygejernet ligesom klar til brug.

Et rigtig godt tip, når vi taler dampstrygejern, er, at du skal du rengøre dit dampstrygejern under bunden med en blanding af eddike og bagepulver efter brug. Vent til strygejernet er kølet af, og tør så strygesålen i polerende bevægelser, indtil snavset er væk.

På den måde sikrer du, at gamle og nye kalkpletter ikke smitter på dit fine tøj, næste gang du skal stryge.

FAQ

🏆 Se vinderen fra Philips og læs hvorfor den vandt

Vi har blandt andet testet flere stærke modeller fra Tefal Dampstrygejern, som også er mærket på vinderen. Derudover har vi testet strygejern fra Bosch, Phillips og OBH Nordica.

📊 Hvordan har vi fundet vinderen?

Vi har sammenlignet alle de dampstrygejern og vurderet hvilken der var den allerbedste på baggrund af egne og andres test. Alle vores strygejern er testvindere i den ene eller anden test.

✅ Få den billigste pris i Danmark

Samtidig med at vi har vurderet strygejernet, har vi også lavet research på markedet, så du kan få den bedste pris via vores hjemmeside.

Om forfatteren

Liva er Testbutler.dk's skønhedsekspert. Med en baggrund i kosmetologi fokuserer hun på at levere klare og præcise anmeldelser inden for hudpleje og makeup.

Hendes mål er at hjælpe læserne med at træffe velinformerede valg i skønhedsverdenen.