Bedste håndstøvsuger test - 1

Bedste håndstøvsuger guide (2024) – Bedst i test af ledningsfrie håndstøvsugere

En håndstøvsuger er et must-have i ethvert hjem. Det gør støvsugning ekstra hurtig og nem. I vores bedste håndstøvsuger test har vi taget et kig på 10 forskellige håndstøvsugere, så du kan finde den bedste model til dig.

Hvilke produkter er med i bedste håndstøvsuger bedst i test

 1. Electrolux WQ81-PANIM – Stickvac
 2. Einhell Håndstøvsuger Håndstøvsuger Solo 18 V Li-ion – TE-VC 18
 3. Philips – SpeedPro FC6722/01 – Wireless
 4. Electrolux håndstøvsuger – Rapido ZB6114IGM – Iron Grey Metallic
 5. DAY – Håndstøvsuger – 600W
 6. Makita støvsuger DCL182ZB 18V uden batteri og lader
 7. SAMME SOM 1
 8. Ryobi Håndstøvsuger One+ Rhv18-0
 9. Nilfisk Easy 2-i-1 White håndstøvsuger 20V
 10. OBH Nordica ledningsfri støvsuger – X-Pert 6.60

#1 Electrolux WQ81-PANIM – Stickvac

Electrolux WQ81-PANIM - Stickvac

Fremhævede egenskaber

 1. Op til 53 minutters batterilevetid
 2. Ergonomisk design
 3. Integreret rengøringstilbehør

Produktdetaljer

Med Electrolux WQ81-PANIM – Stickvac har du altid en trådløs håndstøvsuger lige ved hånden, og takket være det integreret tilbehør kan du øjeblikkeligt skifte mellem at støvsuge gulvet og rengøre andre overflader i hjemmet. Tro os, det har aldrig været nemmere at give hjemmet en hurtig og effektiv rengøring!

Håndstøvsugeren er udstyret med et PowerPro Roller-mundstykke, der opsamler alt fra fint støv til store partikler. Det tætte dysesystem sikrer højere lufthastighed, der samler støv i trange rum med hele syv gange mere effektiv støvabsorbering i revner.

Med en fuld opladning kan støvsugeren støvsuge i op til 53 minutter, så der er god tid til at støvsuge hele hjemmet. Støvsugeren har et ergonomisk design med et grebsvenligt håndtag og en lav vægt. Dette gør støvsugning langt mere behagelig.

Støvsugeren har også er PETPRO PLUS-mundstykke, der sikrer, at du effektivt kan støvsuge dyrehår, selv fra polstrede møbler. Og med QuickClean-funktionen rengør du nemt børsten.

Støvsugeren har integreret rengøringstilbehør, så du altid har det rette tilbehør, når du skal støvsuge. Der medfølger eksempelvis en støvbørste og et fugemundstykke, så du kan komme ind i enhver krog. Tilbehøret kan ganske praktisk opbevares i støvsugeren, når det ikke er i brug.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil have en god håndstøvsuger. Håndstøvsugeren ligger i den dyre ende, men den er absolut alle pengene værd. Den er enorm effektiv, og den kan klare både almindelig støv og stædige dyrehår. Hvis du er på udkig efter en virkelig god håndholdt støvsuger, så er denne fra Electrolux bestemt et godt bud. Vi mener, at dette er en af de bedste håndstøvsugere på markedet.

#2 Einhell Håndstøvsuger Håndstøvsuger Solo 18 V Li-ion – TE-VC 18

Einhell Håndstøvsuger Håndstøvsuger Solo 18 V Li-ion - TE-VC 18

Fremhævede egenskaber

 1. Medfølgende forlængerrør til støvsugning af gulve og tæpper
 2. Kompakt støvsuger
 3. Budgetvenlig

Produktdetaljer

Med denne støvsuger får du en budgetvenlig håndholdt støvsuger, hvortil der medfølger en del tilbehør. Du får et gulvmundstykke til hårde gulve og glatte overflader, et sprækkemundstykke til svært tilgængelige steder, et møbelmundstykke til polstrede møbler og tekstiler samt et forlængerrør til støvsugning af give.

Bemærk, at støvsugeren leveres uden oplader og batteri.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en billig håndstøvsuger, så er denne støvsuger et godt bud. Du får her en ganske fin håndstøvsuger, der er god at have ved hånden i hverdagen.

#3 Philips – SpeedPro FC6722/01 – Wireless

Philips - SpeedPro FC672201 - Wireless

Fremhævede egenskaber

 1. Lang rækkevidde
 2. Effektiv og hurtig rengøring
 3. Op til 30 min støvsugetid

Produktdetaljer

Med Philips – SpeedPro FC6722/01 – Wireless får du en hurtig støvsuger med lang rækkevidde – selv på vanskelige steder. Du får her en trådløs støvsuger, der er udstyret med et sugemundstykke med 180° rækkevidde, der sikrer præcis opsamling af snavs, selv på de mest udfordrende steder, såsom hjørner og kroge, møbler og tæt på vægge.

Denne støvsuger har to hastighedsindstillinger, der passer til forskellige typer gulve og snavs, og støvsugeren opfanger op til 98% af støv og snavs. Støvsugeren har op til 30 minutters renseeffekt med 18 v Li-ion batterier.

Takket være det unikke støvbeholderdesign kan du også tømme beholderen, uden at der kommer støvskyer. Derudover er støvsugeren udstyret med et vaskbart filter, hvilket sikrer høj lufthastighed i længere tid.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne støvsuger, hvis du gerne vil have en robust håndstøvuger, der har en kraftig sugeevne, og som bare fungerer. Støvsugeren ligger i mellemprisklassen, men du får meget for dine penge. Hvis du mangler en multifunktionel håndstøvsuger til hjemmet, så er dette en god støvsuger.

#4 Electrolux håndstøvsuger – Rapido ZB6114IGM – Iron Grey Metallic

Electrolux håndstøvsuger - Rapido ZB6114IGM - Iron Grey Metallic

Fremhævede egenskaber

 1. Op til 13 minutters brugstid pr. opladning
 2. Easy Reach fugemundstykke
 3. Bløde hjul beskytter overfladen

Produktdetaljer

Hvis du har denne lille håndstøvsuger ved hånden, kan du roligt nyde en småkage i sofaen. Du kan nemlig lynhurtigt støvsuge krummer og snavs op. Støvsugeren er utrolig nem at håndtere, og den har en høj ydeevne, hver eneste gang du bruger den.

Håndstøvsugeren er udstyret med Lithium TurboPower, der er et genopladeligt batteri. Dette sikrer en god sugestyrke, der ikke forringes med tiden. Batteriet oplades på bare fire timer, og støvsugeren har en brugstid på op til 13 minutter pr. opladning.

Støvsugeren har bløde hjul, der beskytter overfladen. Derudover kan støvsugeren nemt klare både små hjørner og sofapuder takket være Easy Reach fugemundstykket. Dette mundstykke kan forlænges, så du nemt og hurtigt kan komme rundt i alle hjørner og kroge. Den kan sågar klare køkkenskufferne, hvor der nemt kan være krummer og krydderier.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en alsidig håndstøvsuger, der kan hjælpe dig i hverdagen, så er denne støvsuger lige noget for dig. Denne håndholdte støvsuger er nem og effektiv at anvende, og den er perfekt til dig, der gerne vil ud i samtlige kroge og hjørner i dit hjem.

#5 DAY – Håndstøvsuger – 600W

DAY - Håndstøvsuger - 600W

Fremhævede egenskaber

 1. Letvægts håndstøvsuger
 2. 5 meter ledning
 3. Aluminium teleskoprør

Produktdetaljer

Her får du en fin og budgetvenlig håndstøvsuger med fem meter ledning. Støvsugeren har et let vægt på blot 2,5 kg, og så er den poseløs, hvilket gør det nemt at tømme støvsugeren. Du kan bruge denne støvsuger både med eller uden teleskoprør.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have poseløs støvsuger, der er letvægtig, så er denne støvsuger fra DAY lige noget for dig.

#6 Makita støvsuger DCL182ZB 18V uden batteri og lader

Makita støvsuger DCL182ZB 18V uden batteri og lader

Fremhævede egenskaber

 1. Ideel til rengøring af bil og bolig
 2. 2 styrker
 3. Praktisk LED lampe

Produktdetaljer

Med Makita støvsuger DCL182ZB 18V uden batteri og lader får du en praktisk håndstøvsuger, der er ideel til rengøring af både bilen og boligen. Denne støvsuger har sugeevnen i to styrker og en praktisk LED lampe, der indikerer, hvornår støvsugeren har behov for at blive opladet.

Støvsugeren har desuden overbelastningsbeskyttelse, og denne passer til alle lithium ion batterier fra 1,5 til 6,0 Ah. Bemærk desuden, at dette er en solomaskine, der leveres uden kuffert, batterier og lader.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er ude efter ren kraftfuld håndstøvsuger, der kan opsamle dyrehår, snavs og skidt, så er dette lige en støvsuger for dig.

#7 Ryobi Håndstøvsuger One+ Rhv18-0

Ryobi Håndstøvsuger One+ Rhv18-0

Fremhævede egenskaber

 1. HEPA filter
 2. Stor beholder med kapacitet på 600 ml
 3. Budgetvenlig

Produktdetaljer

Med Ryobi Håndstøvsuger One+ Rhv18-0 får du en fin støvsuger til tørsugnng. 34 Air Watt (AW) skaber en maksimal luftstrøm på 1100l/min. Deudover har støvsugeren en stor beholder med en kapacitet på 600 ml, der er let at tømme, samt et praktisk HEPA filter.

Takket være støvsugerens forbedret design har det aldrig været nemmere at støvesuge hjørner og andre steder, hvor pladsen er trang. Støvsugeren er kompatibel med en bred vifte af Ryobi-tilbehør.

Bemærk venligst, at batteri og oplader ikke medfølger.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en kompakt håndstøvsuger med en bedre sugeevne, der ikke sprænger budgettet, så er dette en smart håndstøvsuger, der er lige noget for dig.

#8 Nilfisk Easy 2-i-1 White håndstøvsuger 20V

Nilfisk Easy 2-i-1 White håndstøvsuger 20V

Fremhævede egenskaber

 1. Perfekt til den lette rengøring
 2. Genopladelige batterier
 3. Lysindikation

Produktdetaljer

Nilfisk Easy 2-i-1 White håndstøvsuger 20V er den perfekte støvsuger til den lette rengøring. Denne genopladelige 2-i-1 støvsuger er altid lige ved din hånd, og den er super nem at bruge – både til hårde gulve og som en håndholdt støvsuger.

Støvsugeren har lysindikator for opladning samt en indikator om batteristanden. Støvsugeren har en driftstid på op til 50 minutter ved en enkelt opladning, der er fuld. Håndstøvsugeren er designet med enkel og hygiejnisk tømning samt et vaskbart filter.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en god støvsuger, der kan bruges til den lette rengøring, så hører denne støvsuger til blandt de bedste ledningsfrie håndstøvsugere til hverdagsbrug. Derudover sprænger denne støvsuger ikke budgettet fuldstændigt.

#9 OBH Nordica ledningsfri støvsuger – X-Pert 6.60

OBH Nordica ledningsfri støvsuger - X-Pert 6.60

Fremhævede egenskaber

 1. Op til 45 minutter brugstid pr. opladning
 2. Automatisk hastighedsregulering
 3. Inkl. 2 mundstykker og vægophæng med opladning

Produktdetaljer

Med OBH Nordica ledningsfri støvsuger – X-Pert 6.60 får du en støvsuger i et kompakt design og en vægt på 2,4 kg. Dette gør det næsten legende let at svinge støvsugeren. Du får her en kraftig håndstøvsuger, der er enorm let at håndtere. Den er perfekt til både den lette rengøring og den mere grundige rengøring, og den kan bruges på både hårde gulve og hårde overflader, såvel som møbler med det rette mundstykke.

Du er her fri for trælse ledninger, og den er nem alt opbevare. Med denne støvsuger kan du nemt og hurtigt komme rundt i alle kroge af hjemmet, og du kan også nemt støvsuge møbler og bilen. Du kan også fange spindelvævet i loftet, hvis du sætter mundstykkerne direkte på det lange skaft. Der er praktisk talt ikke det, du ikke kan med denne støvsuger.

Den indbyggede håndstøvsuger kan nemt frigøres med blot ét klik, og du kan også nemt sætte mundstykkerne på. Støvbeholderen er nem at tømme og holde frisk, da du kan skylle den med vand.

Støvsugeren har en Stop-and-Go funktion, der sikrer, støvsugeren står oprejst alene. Så skal du ikke hele tiden bukke dig ned efter den. Derudover har støvsugeren forskellige hastigheder, der automatisk tilpasses, alt efter hvilken overflade du støvsuger. Du kan også bruge Boost-funktionen for at få den ekstra kraftige sugeevne til steder, der er ekstra beskidte.

Der medfølger flere forskellige mundstykker, så du kan skifte alt efter behov.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er klar til at sige farvel til din traditionelle støvsuger og goddag til en ledningsfri håndstøvsuger, så er dette lige en støvsuger for dig. Du får her en robust håndstøvsuger, der er langt mere behagelig end en normal støvsuger. Denne støvsuger er bestemt alle pengene værd, og du vil sikkert blive glad for den.

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber støvsuger?

Når du skal købe en ny støvsuger, kan du med fordel overveje følgende:

 • Hvad skal du bruge din støvsuger til? Er det til professionel brug eller den lette rengøring derhjemme?
 • Har du husdyr? Hvis du har husdyr, er det en rigtig god idé at vælge en avanceret støvsuger, der er særlig udviklet til at kunne klare dyrehår
 • Overvej også kapaciteten på din støvsuger
 • Du bør også overveje driftstiden. Nogle støvsugere har en driftstid på omkring 50 minutter med en fuld opladning, mens andre kun har omkring 15 minutter
 • Skal din støvsuger være poseløs? Vi elsker personligt den poseløse støvsuger, men det er en smagssag
 • Skal du støvsuge både hårde gulve og sarte overflader?
 • Hvad er dit budget? Både traditionelle støvsugere og håndholdte støvsugere fås i mange forskellige prisklasser

Hvis du overvejer disse faktorer, inden du køber din nye støvsuger, burde du være godt på vej til at vælge den bedste støvsuger til dine behov.

Kan en håndstøvsuger bruges til alle overflader?

Som udgangspunkt ja, men det afhænger dog af, hvilket mundstykke du vælger at bruge. Hvis du skal støvsuge overflader, der er sarte, såsom marmoroverflader eller træoverfladen, bør du bruge et mundstykke, der er beregnet til dette. Skal du støvsuge dine møbler, bør du bruge et møbelmundstykke, så du ikke kommer til at ødelægge dine møbler. Skal du støvsuge gulve, skal du igen bruge et bestemt mundstykke. Hvis du skal støvsuge gulvtæpper, er det som regel også en fordel at bruge et bestemt mundstykke. Sugestyrken kan som regel også ændres, så den passer bedre til overfladen, du skal rengøre.

Så I de fleste tilfælde er svaret ja, men husk at anvende det korrekte mundstykke og den rigtige sugestyrke, så du ikke kommer til at ridse dine fine trægulve eller ødelægge din sofa.

Fordelen og begrænsninger ved en håndstøvsuger

Der er rigtig mange fordele ved at bruge håndholdte støvsugere, men de har naturligvis også deres begrænsninger. Lad os kigge på fordele og begrænsninger her:

Fordele:

 • Den er perfekt til de små uheld, eller hvis du hurtigt skal give hjemmet et tur med støvsugeren. Med en almindelig støvsuger skal du først til at samle støvsugeren og have den ud af skabet. Her kan du blot hive fat i din støvsuger.
 • Med ledningsfrie støvsugere skal du sjovt nok ikke bøvle med ledninger, hvilket gør den ledningsfrie støvsuger supernem at anvende. Her skal du ikke skifte stikkontakt undervejs.
 • Den er perfekt til at støvsuge bilen med, da det tit er en udfordring at finde en stikkontakt til støvsugeren, når bilen skal rengøres.
 • Håndstøvsugeren er også ideel, hvis du har husdyr. Her kan du nemt og hurtigt svinge støvsugeren, hvis der er mange hundehår på gulvet, eller hunden har slæbt halvdelen af haven med ind i huset.

Begrænsninger:

 • Desværre har disse støvsugere en begrænset driftstid. Hvor lang tid driftstiden er, afhænger af modellen. Nogle kan kun støvsuge omkring 15 minutter med en fuld opladning, mens andre kan støvsuge omkring 50 minutter. Men det kan godt være lidt en udfordring, hvis du havde tænkt, at du både skulle støvesuge hele boligen og bilen på samme tid. Her vil du ofte få brug for en opladning af støvsugeren ind i mellem de to opgaver.
 • Du kan ikke gemme den væk i skabet. Mange af den har en opladningsstander, der skal hænges op på væggen. Det kan være idé at hænge den i garagen, værkstedet eller et andet sted, hvor du ikke behøver at kigge på den.

De fleste er rigtig glade for deres håndholdte støvsuger, da den er lige så effektiv som en almindelig støvsuger, men den er bare lige lidt mere praktisk.

FAQ

Hvilken støvsuger er bedst i test?

I vores test har vi kåret Electrolux WQ81-PANIM – Stickvac til testvinder.

Kan man bruge en håndstøvsuger til hår fra kæledyr?

Ja, det kan du godt. Mange håndstøvsugere kan sagtens klare dyrehår. I lighed med en traditionel støvsuger er der dog nogle, der er bedre til dyrehår end andre. Du kan eventuelt overveje at gå efter en støvsuger, der er særligt udviklet til at fjerne dyrehår fra hjemmet og bilen.

Er en Dyson pengene værd?

Ja, det er den bestemt, men der findes også mange andre gode støvsugere på markedet. Electrolux er eksempelvis også et fantastisk godt mærke.

Hvor god er sugeevnen på en håndstøvsuger?

De fleste håndstøvsugere har en god sugeevne, men hvis du vælger en meget lille støvsuger, der bare er beregnet til meget let rengøring, vil den ikke have lige så kraftig sugeevne. Men du kan sagtens få ledningsfrie støvsugere med utrolig god sugeevne.

Kan man bruge en håndstøvsuger i bilen?

Ja, det kan du sagtens.

Om forfatteren

Liva er Testbutler.dk's skønhedsekspert. Med en baggrund i kosmetologi fokuserer hun på at levere klare og præcise anmeldelser inden for hudpleje og makeup.

Hendes mål er at hjælpe læserne med at træffe velinformerede valg i skønhedsverdenen.