Hvis du virkelig gerne vil forkæle dig selv, så er en bambusdyne perfekt. Bambus er et bæredygtigt materiale, og så er det perfekt at sove med. Det har nemlig fugtafgivende egenskaber, og så er det temperaturregulerende og dejligt blødt. Læs med i denne bambusdyne test, hvor vi har taget et kig på seks bambusdyner, så du kan finde den bedste bambusdyne og få en god nattesøvn.
Hvilke produkter er med i bedste bambusdyne bedst i test
- HUGGED® BAMBUSDYNE – HELÅRS
- Wonder Living Bambusdyne 140×200 | Helårsdyne
- Bambus dyne 140×200
- Bambus dyne 140×220 cm – Helårsdyne – Dyne med bambus – Nature By Borg
- Bambus fiberdyne 140×200 cm – lun – ProSleep
- Sopire bambusdyne | Sval | 140 x 200 cm
#1 HUGGED® BAMBUSDYNE – HELÅRS
Fremhævede egenskaber
- Fremstillet i 100% økologisk bambus
- Temperaturregulerende materiale
- Svedabsorberende og -transporterende
Produktdetaljer
Denne dyne er perfekt til dig, der sveder om sommeren, men som fryser om vinteren. Bambus har nemlig temperaturregulerende egenskaber, og så er det svedabsorberende og -transporterende.
Hugged® bamusdyne er en helårsdyne, og den er fremstillet af 100% økologisk bambus. Dynen har en dejligt blødt materiale, og den er en drøm at sove med. Dynen er lidt tungere end dundyner, hvilket virker naturlig beroligende på kroppen.
Derfor skal du købe produktet
Du får her en rigtig lækker dyne. Hvis du gerne vil have en økologisk og bæredygtig dyne af høj kvalitet, så er denne fra Hugged® et oplagt valg. Dynen er desuden ideel til dig, der sveder om sommeren, og som fryser om vinteren, da dynen er temperaturregulerende, og den kan bruges som både vinterdyne og sommerdyne.
#2 Wonder Living Bambusdyne 140×200 | Helårsdyne
Fremhævede egenskaber
- 100% økologisk bambus
- Absorberende og temperaturregulerende
- Perfekt hvis du sveder meget om natten
Produktdetaljer
Denne bambusdyne fra Wonder Living er Danmarks første bambusdyne, der er fremstillet af 100% økologisk bambus. Bolsteret er syet af bambusstof, og fibrene inde i dynen er fremstillet af 100% bambusfibre. Bolsteret er satinvævet i 300 TC. Dette er den bedste kvalitet, man kan få, når det kommer til bambus.
Bambusfibre er stærkt absorberende og optager fugt hurtigt og effektivt. Derudover er bambus fugtafgivende – faktisk afgives fugten hele 2-3 gange hurtigere end ved eksempelvis bomuld. Derfor er denne bambusdyne virkelig god, hvis du sveder meget, når du sover. Dynen er temperaturregulerende. Det betyder, at når det er køligt, holder den på varmen, og når det er varmt, tilpasser dynen sig din kropstemperatur.
Vær opmærksom på, at en bambusdyne er lidt tungere end en fjerdyne. Men faktisk kan dette være en fordel, da tungere dyner virker beroligende for kroppen. Dette betyder, at hvis du er meget utrolig om natten, kan dynen hjælpe med at berolige kroppen.
Derfor skal du købe produktet
Der er flere gode grunde til at vælge denne bambusdyne fra Wonder Living. Hvis du gerne vil have en dyne, der er har temperaturregulerende egenskaber, så er denne dyne helt perfekt. Derudover er denne dyne ideel for dig, der gerne vil have en dyne, der er vegansk og miljøvenlig.
#3 Bambus dyne 140×200
- Dynezonen.dk
kr. 899,95kr. 290,00Køb her 👈 - Shopdyner.dk
kr. 899,95kr. 290,00Køb her 👈 - Bambunikr. 1.249,00Køb her 👈
Fremhævede egenskaber
- Ultrablød og let dyne
- Intens følelse af velvære, ro og afslapning
- Velegnet som helårsdyne
Produktdetaljer
Her får du en dyne i 100% bambus og af høj kvalitet. Takket være bambus’ vidunderlige egenskaber, får du her en dyne, der er åndbar, temperaturregulerende og har antibakterielle egenskaber. Tilsammen er disse tre egenskaber med til at sikre, at du får en god nattesøvn.
Dynen er perfekt som helårsdyne grundet de temperaturregulerende egenskaber, der sikrer, at din kropstemperatur er reguleret under hele søvnen. Dette gælder, uanset om dit soveværelse er køligt eller varmt.
Derfor skal du købe produktet
Du skal overveje denne bambusdyne, hvis du gerne vil have en lækker dyne, der virker temperaturregulerende, så du kan bruge den året rundt, uanset hvad temperaturen i dit soveværelse er.
#4 Bambus dyne 140×220 cm – Helårsdyne – Dyne med bambus – Nature By Borg
Fremhævede egenskaber
- Utrolig blød og luftig
- Rar og rolig fornemmelse
- Giver et hygiejnisk og tørt sengemiljø
Produktdetaljer
Her får du en utrolig blød, eksklusiv og lækker luftig dyne fra Nature By Borg. Denne dyne vil hurtigt blive en favorit. Dynen vejer mere end en normal dundyne, men den falder let og naturligt henover kroppen og giver en rar og rolig fornemmelse.
Bambus har en række fordele fra naturens side. Materialet har en god absorberingsevne, der er fugtafgivende og temperaturregulerende. Dette sikrer et tørt og hygiejnisk sovemiljø.
Dynen er fremstillet af 100% bambus, og bolsteret er vævet af 100% dejlig blød bambus. Den indeholder ingen sundhedsskadelige stoffer eller kemikalier, og den er med til at give dig en god nattesøvn.
Derfor skal du købe produktet
Hvis du gerne vil have en dyne i et dejlig blødt materiale, der er eksklusivt og luksuriøst, så er denne dyne fra Nature By Borg et godt valg.
#5 Bambus fiberdyne 140×200 cm – lun – ProSleep
Fremhævede egenskaber
- Antibakteriel og allergivenlig dyne
- Åndbar og temperaturregulerende
- Uden skadelige eller allergifremkaldende stoffer
Produktdetaljer
Her får du en lun og fyldig dyne fra Prosleep, der sikrer, at du får en rolig og tempereret nattesøvn hele året rundt. Dynen er både allergivenlig og nem at ånde i. Betrækket er 100% bambus, hvilket giver dig både en antibakteriel effekt og blødhed på én og samme tid.
Denne skønne dyne er med til at sikre, at du får en god nattesøvn. Dynen er desuden Oeko-Tex certificeret. Dette betyder, at der ikke er benyttet sundhedsskadelige stoffer eller allergifremkaldende stoffer ved produktionen af dynen.
Derfor skal du købe produktet
Hvis du gerne vil have en virkelig lækker dyne, der også er Oeko-Tex certificeret, så er denne dyne fra ProSleep er godt valg.
#6 Sopire bambusdyne | Sval | 140 x 200 cm
Fremhævede egenskaber
- Ekstra sval dyne (sommerdyne)
- Svedabsorberende og temperaturregulerende dyne
- Budgetvenlig
Produktdetaljer
Her får du en bambusdyne, der er lidt mere budgetvenlig. Denne lækre dyne er temperaturregulerende, hvilket betyder, at den tilpasser sig din kropstemperatur. Så har du det varmt og sveder, virker dynen kølende. Dynen er også svedabsorberende, så varmen ledes væk fra din krop. Det gør dynen fantastisk til varme sommernætter.
Denne dyne er ekstra sval, hvilket betyder, at dette er en sommerdyne. Det betyder også, at den har mindre fyld i end en helårsdyne og er altså dermed også knap så varm.
Bambusdynen er antibakterielle. Dette betyder, at eksempelvis husstøvmider har svært ved at leve i dynen. Derudover er dynen OEKO-TEX certificeret. Dette betyder, at dynen er fri for sundhedsskadelige stoffer og kemikalier.
Bemærk også, at med en bambusdyne vil din bambussengetøj binde sig til dynen, hvilket betyder, at dynen bliver, hvor den skal være – men sengetøjet skal være i bambus.
Derfor skal du købe produktet
Hvis du gerne vil have en mere budgetvenlig bambusdyne, så er denne dyne en godt valg. Derudover er dynen ideel til dig, der gerne vil have en sommerdyne.
Fordele ved at vælge en bambusdyne
Der er faktisk rigtig mange fordele ved at vælge en dyne af bambus fremfor en fjerdyne. Her er nogle af fordelene ved en bambusdyne:
- Bambus er temperaturregulerende
- Bambus er svedabsorberende
- Bambus er et utroligt blødt materiale
- Bambusdyner er lidt tungere end dundyner, hvilket virker beroligende på kroppen
- Bambusdyner er allergivenlig
- Bambus er et åndbart materiale
- Bambus er vegansk, og det er også mere miljøvenligt
Få kølig søvn med en bambusdyne
Som nævnt ovenfor er bambus temperaturregulerende. Det betyder blandt andet, at bambus fra naturens side virker både absorberende og fugtafgivende på samme tid. Det betyder altså, at bambusdyner effektivt optager fugt. Bambusdyner er langt bedre til dette end eksempelvis bomuld. Dette gør dynen ideel til dig, der sveder meget, når du sover.
Bambusdyner holder på varmen, når det er køligt, og de tilpasser sig kroppen, når det er varmt, så du ikke vågner op og drypper af sved. Så faktisk er bambusdyner også et godt valg, hvis du fryser. I fugtige miljøer, såsom et soveværelse, er bambusdyner med til at give en mere behagelig nattesøvn.
Mange bambusdyner kan desuden bruges til som helårsdyner, så du behøver ikke at skulle tænke på at skifte dyne eller bruge opbevaringsplads til dyner.
Er en bambusdyne allergivenlig?
Hvis du er på udkig efter en allergivenlig dyne, så er en dyne af bambus et oplagt valg. Og det er også en god idé at investere i både dyne- og hovedpudebetræk af bambus.
Bambus er et perfekt materiale, hvis du har allergi overfor støvmider, pollen eller lignende. Dette er, fordi bambus har antibakterielle egenskaber, der gør, at ikke nær så meget pollen eller husstøvmider sætter sig i sengetøjet.
Hvis du gerne vil være på den helt sikre side, kan du eventuelt gå efter en dyne, der er Oeko-Tex certificeret, da dette er din garanti for en allergivenlig dyne, der ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer.
Vaskning af bambusdyne
Det er et godt spørgsmål! Det er vigtigt, at du følger producentens instruktioner for, hvordan du skal vaske din dyne, da der er forskel på dynerne og nogle bør eksempelvis kun vaskes professionelt. Så nedenstående skal ses som generelle råd.
Som regel skal en bambusdyne vaskes 1-2 gange årligt. Hvis du skulle spilde kaffe eller på anden vis gøre din dyne beskidt, kan du dog selvfølgelig godt vaske den mere end 1-2 gange årligt. Bambus tager lang tid om at tørre, og det kan godt klumpe sammen inde i dynen – særligt hvis din vaskemaskine ikke er den bedste.
Det er meget vigtigt, at du kun vasker bambusdyner ved lav temperatur. Gerne ved 30 grader og maksimalt ved 40 grader. Det er også en rigtig god idé at komme din dyne i en vaskepose, da bambus er sart. Det betyder også, at du bør bruge vaskemidler uden enzymer – og også gerne uden parfume. Undgå også klorblegemiddel eller lignende. Vælg så naturligt og så skånsomt som muligt.
Vask ved lav centrifugering, og lufttør altid din dyne. Gør det gerne på en tør dag, hvor du kan tørre din dyne udenfor. Vi anbefaler ikke, at du tørrer din bambusdyne i en tørretumbler.
Sådan får du en god søvn
De fleste af os vil rigtigt gerne have en god søvn. Men hvordan får vi egentlig det? Vi kan godt afsløre, at det ikke er ved at scrolle Instagram 😉 Vi har her lavet en lille guide til dig, så du kan få en den bedste søvn.
- Tempereret sovemiljø: I stuen vil du gerne have det dejligt lunt. Og det er lækkert med gulvvarme på badeværelset. Men dit soveværelse skal ikke være ret varmt. Faktisk siger mange, at temperaturen bør være omkring 19 grader i soveværelset – altså til den kølige side. Det giver en langt bedre søvn at sove i et køligt rum end et varmt rum – måske du har prøvet at vende og dreje dig i Spanien om sommeren, fordi det er for varmt og sove sødt på den kolde skiferie? Den rette temperatur har stor betydning for din søvn.
- Sluk TV, telefon osv.: De fleste af os er næsten klistret til telefonen, computeren og TV’et, men det er virkelig skidt for vores søvn. Det er en rigtig god idé at slukke for al elektronik én time inden sengetid. Du kan eventuelt prøve at læse en bog (dog ikke en, der er alt for medrivende, så du ikke kan sove af bare spænding). Din hjerne har brug for tid til at geare ned og falde til ro. Du kan også bruge med yin yoga, restorative yoga, mediation eller lignende. Undgå gerne helt at have elektronik i soveværelset.
- En god dyne og hovedpude: Det er naturligvis også vigtigt, at du vælger en god dyne og hovedpude, så du sover godt. Sørg for, at du enten sover med en god helårsdyne, eller du skifter mellem en vinter- og sommerdyne. Bambus er et rigtig godt valg. Bambus sengetøj er også virkelig lækkert og blødt at sove i. Det er nemlig vigtigt, at du ikke har sengetøj, der kradser, en dyne der er for varm eller lignende, så det forstyrrer din søvn unødvendigt.
- Lysindfald: De danske vintermåneder er naturligt mørke, men sommermånederne er lyse. Derfor er det en god idé med mørklægningsgardiner i soveværelset, så der kan blive helt mørkt – også i de lyse sommermåneder. Dette fremmer ro og træthed, og det gør søvnen bedre.
- Ro: Sørg for, at der er ro, når du skal sove. Der er intet værre end høj musik eller anden larm, når man skal sove.
- En god seng: Sidst, men ikke mindst, skal du have en god seng. Du kan have dyner i bambus, allergivenlige dyner, lækkert sengetøj og ingen støj, men hvis din seng er dårlig, får du næppe en behagelig nat, så sørg for at have en god seng.
Dette er grundlæggende gode råd, der er med til at sikre en god nattesøvn. Du kan også prøve med æteriske olier – lavendel og kamille er særligt beroligende. Undgå at diffuse æteriske olier hele natten, men du kan sagtens diffuse dem en times tid inden sengetid, så du får en beroligende effekt.
FAQ
Hvilken bambusdyne er den bedste?
Vi har kåret Wonder Living Bambusdyne 140×200 | Helårsdyne til den bedste i vores test.
Er bambusdyner åndbare?
Ja, det er det. De er faktisk rigtigt åndbare at sove i.
Fjerdyner er teknisk set også naturlige, men bambus er vegansk, og det er mere bæredygtigt, så det er bedre for miljøet og dyrene.
Ja, det er den. Fordi bambus er temperaturregulerende vil den tilpasse sig din krop, hvis du fryser. Så hvis du er ude efter en lun helårsdyne, så er bambus et godt valg.
Om forfatteren
Kasper er en erfaren del af teamer hos Testbutler.dk, hvor han specialiserer sig i at skabe indhold, der er både informativt og letforståeligt.
Kasper har en passion for at hjælpe forbrugerne med at træffe velinformerede beslutninger, og det skinner igennem i hans dybdegående produktanmeldelser og guides.
Fra køkkenudstyr til personlig pleje, Kasper sørger for, at læserne får de mest præcise og nyttige oplysninger for at forbedre deres dagligdag.