Bedste tyngededyne test - 1

Bedste tyngdedyne test (2024) – Tyngdedyner bedst i test guide

Tyngdedyner er blevet vældigt populære i de senere år, og det er med god grund. En tyngdedyne er en tungere dyne, der blandt andet er med til at forbedre søvnkvaliteten og give færre opvågninger i løbet af natten. Dette giver en mere rolig søvn. Derudover er tyngdedyner hyggelige og dejligt varme.

Vi har i denne bedste tyngdedyne test kigget på 10 af de bedste tyngdedyner. Læs med her, og find den bedste tyngdedyne til dig.

Hvilke produkter er med i bedste tyngdedyne bedst i test

 1. Ella Tyngdedyne
 2. Scandinavian Tyngdedyne
 3. HUGGED® TYNGDEDYNE VOKSEN
 4. NapCool™ tyngdedyne med kølende egenskaber
 5. SOO® Kugledynen
 6. Kugledyne – Zenkuru
 7. Duermo Kugledyne
 8. COMFORTH TYNGDEDYNE AF BAMBUS
 9. Dream Tyngdedyne
 10. Arctic tyngdedyne

#1 Ella Tyngdedyne

Ella Tyngdedyne

Fremhævede egenskaber

 1. Reducerer stress og uro i kroppen
 2. Fald hurtigere i søvn, og opnå bedre søvn
 3. God søvn både sommer og vinter

Produktdetaljer

Denne tyngdedyne har en beroligende effekt på både kroppen og nervesystemet, og den hjælper dig med at slappe af og reducere stress. Denne tyngdedyne er nemlig udviklet ud fra en behandlingsteknik, der hedder “deep pressure touch stimulation”. Dette gør, at trykket fra dynen har en beroligende og afslappende effekt.

Denne dyne øger også serotonin (lykkehormonet) og melatonin (søvnhormonet). Dette er med til at lindre uro i kroppen samt forbedre søvnkvaliteten. Derudover giver dynen den proprioceptive sans feedback, hvilket er med til at gøre, at hjernen slapper mere af. Dette gør, at du falder hurtigere i søvn.

Denne dyne er ekstra tung, og den skaber et dejligt blødt tryk på kroppen. Dette er, hvad der kaldes deep pressure touch stimulation. Den ekstra vægt, dynen har, efterligner følelsen af et kram, hvilket netop også er med til at give en beroligende effekt og gøre din søvn bedre.

Med denne dyne kan du sige farvel til uro i kroppen og tankemylder. I stedet vil du opleve en bedre søvn, hvilket er med til at give dig mere energi og overskud i hverdagen.

Dynen har syv unikke lag. Yderlaget består af 100% bomuld. Mellemlaget er fremstillet af polyesterfibre, hvilket gør dynen blød og varm. Det inderste lag består af bittesmå glasperler. Det er disse glasperler, der giver dynen dens vægt.

Dynen er desuden OEKO-TEX certificeret, hvilket gør dynen allergivenlig.

Derfor skal du købe produktet

Dette er en rigtig god dyne. Vi er generelt begejstrede for tyngdedyner, da de er med til at gøre søvnen bedre, og de har en beroligende følelse. Vi kan desuden godt lide, at denne dyne er allergivenlig. Derudover kan vi godt lide, at tyndedynen er både blød og varm.

#2 Scandinavian Tyngdedyne

Scandinavian Tyngdedyne

Fremhævede egenskaber

 1. Beroliger og mindsker tankemylder
 2. Temperaturregulerende
 3. Antibakteriel, antistatisk og allergivenlig

Produktdetaljer

Med denne tyngdedyne kan du forvente mindre tankemylder, et roligere sind og en bedre og dybere søvn. Adskillige studier har allerede vist, at tyngdedyner netop har denne effekt – både på børn og voksne.

Mange af os har søvnproblemer og oplever søvnløse nætter. Dette kan denne tyngdedyne afhjælpe. Denne dyne er med til at give en mere effektiv REM søvn, idet du får en dyb søvn. Dette resultaterer i øget hjernekapacitet, mindre uro og mere energi i hverdagen.

Dynens vægt giver den proprioceptive sans feedback, og den tillader dermed hjernen at slappe bedre af. Dette gør en tyngdedyne ideel til alle, der har tanker, der kører rundt i hovedet, når hovedet rammer puden.

Derfor skal du købe produktet

Dette er en rigtig dejlig dyne. Hvis du gerne vil have en dyne med tyngde, er denne dyne et oplagt valg. Dynen er ideel til dig, der oplever en urolig søvn, søvnløshed, har problemer med at falde i søvn eller lider af andre søvnproblemer.

#3 HUGGED® TYNGDEDYNE VOKSEN

Hugged® Tyngdedyne Voksen

Fremhævede egenskaber

 1. Mindsker uro i kroppen
 2. God effekt på søvnproblemer
 3. Kan vaskes i vaskemaskinen

Produktdetaljer

Hvis du oplever søvnløshed, uro i kroppen når du skal sove eller andre søvnproblemer, så er HUGGED® tyngdedynen måske lige noget for dig. Rigtig mange mennesker oplever søvnproblemer, hvilket går ud over hverdagen, og det er med til at give stress. Tyngdedynens beroligende trykstimulering kan være med til at afhjælpe søvnproblemer, så du kan sove godt.

Hvis du er urolig, er det rigtig svært at falde i søvn – selv hvis du føler dig træt. Tyngdedynen er med til at reducere uro i kroppen, hvilket er med til at gøre det nemmere at sove. Derudover virker dynens omfavnende effekt beroligende og afstressede, så du kan få en afslappende søvn.

Tyngdedynen er specialfremstillet med små fine glasgranulater, der øger dynens vægt. Disse kugler smyger sig ind til kroppen og omfavner dig, når du skal sove. Derudover stimulerer det konstante tryk fra dynen berøringssansen, hvilket afhjælper sanseintegrationsbesvær. Det gør, at du bedre kan “mærke dig selv”.

Glasgranulaterne er pakket ind i et 100% OEKO-TEX certificeret bomuldslag, hvilket betyder, at dynen er allergivenlig, og du skal ikke være bange for, at glasgranulaterne falder ud.

Dynen leveres i en bomuldspose, så du nemt kan tage din dyne med dig overalt – du kan endda bruge tasken i hverdagen.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en tyngdedyne, hvor du har mulighed for at vælge mellem flere vægte, så er denne dyne perfekt til dig. Hvis du er på udkig efter en tyngdedyne til børn, kan du vælge en dyne mindre vægt. Er tyngdedynen til dig selv, kan du vælge mere vægt. Dynen er også god til dig, der gerne vil have en tyngdedyne af høj kvalitet, der giver et behageligt tryk.

#4 NapCool™ tyngdedyne med kølende egenskaber

NapCool™ tyngdedyne med kølende egenskaber

Fremhævede egenskaber

 1. Jævnt fordelt tryk og vægt
 2. Økologisk bambus for bedre åndbarhed
 3. Kølende egenskaber

Produktdetaljer

Her får du en innovativ dyne, der er designet og udviklet til at hjælpe dig med at falde i en dyb søvn. Dynen er fremstillet af 100% åndbart bambus, og den er fyldt med støjfrie glasperler. Disse glasperler er jævnt fordelt over hele din krop, og de giver dig en følelse af tryk. Dette tryk kan være med til at reducere stress og angst, hvilket giver dig en mere afslappende og rolig nattesøvn.

Forskning viser, at tyngdedyner øger produktionen af serotonin (lykkehormonet) og melatonin (søvnhormonet) i kroppen – begge hormoner, der er med til at give en bedre søvn. Studier viser også, at personer, der sover med en tyngdedyne sover dybere og vågner færre gange i løbet af natten. Det gør dynen ideel til dig, der sover utroligt.

Dynen kommer i flere vægtklassen, så du kan vælge den vægt, der passer bedst til dig. Derudover er der kun benyttet miljøvenlige og bæredygtige materialer i denne dyne. Dynen er fremstillet af 100% økologisk bambus, hvilket er både allergivenligt og åndbart. Bambus er også eminent til at holde dig kølig om sommeren og varm om vinteren.

Derfor skal du købe produktet

Dette er tyngdedynen til dig, der går op i bæredygtighed og miljø. Her får du nemlig en dyne, der udelukkende er fremstillet af miljøvenlige og bæredygtige materialer.

#5 SOO® Kugledynen

SOO® Kugledynen

Fremhævede egenskaber

 1. Fremstillet af 100% økologisk bomuld
 2. Lugt- og giftfrie glaskugler
 3. 7-lags design

Produktdetaljer

Denne kugledyne hjælper op mod 92% af brugere med at reducere angst og stress, og brugere af dynen oplever også bedre søvn samt mere energi i løbet af dagen.

Denne dyne er fremstillet af 100% økologisk bomuld, hvilket gør, at dynen er både blød og behagelig. Derudover er de lugt- og giftfrie glaskugler syet ind i dynens fibre, hvilket netop giver dynen tyngde.

Glaskuglerne er omkring af SOO® 7-lags design. Dette sikrer, at dynen er både komfortabel og lydløs. Derudover indeholder hvert lag OEKO-TEX certificerede materialer. Dette sikre, at du får de bedste bedste materialer, der er allergivenlige.

Derfor skal du købe produktet

Denne dyne ligger i den mere dyre ende, men du får virkelig meget dyne og kvalitet for dine penge. Vi kan desuden godt lide, at dynen er fremstillet i bomuld, der er 100% økologisk, og at alle lagene indeholder OEKO-TEX certificerede (allergivenlige) materialer.

#6 Kugledyne – Zenkuru

Kugledyne - Zenkuru

Fremhævede egenskaber

 1. Vælg mellem flere vægtklasser
 2. Giver en rolig og behagelig følelse
 3. Budgetvenlig

Produktdetaljer

Tæller du får hver nat? Har du diverse søvn apps til at hjælpe dig med at falde i søvn? Oplever du på trods af dette stadig en urolig søvn, eller vender og drejer du dig natten lang? Så er denne tyngdedyne måske lige noget for dig.

Dynen er fyldt med små glasperler, der skaber et blødt tryk over hele kroppen. Det føles næsten som et stort kram. Dette tryk får kroppen til at slappe af, hvilket giver en bedre nattesøvn, og du føler dig tryggere, når du sover. Dynen vil berolige nervesystemet, så du er mindre urolig. Derudover er dynen bare rigtig hyggelig!

Dynen fås i flere forskellige vægtklasser: 5, 7, 9, 11, 13 og 15 kg. Det anbefales, at du vælger en dyne, der svarer til cirka 10-15% af din kropsvægt. Hvis du er på udkig efter en tyngdedyne til børn, kan du altså også sagtens vælge denne dyne – vælg blot en mindre vægt.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en tyngdedyne, der er lidt mere budgetvenlig, så er denne dyne et godt bud. Her får du stadig alle de gode egenskaber fra en tyngdedyne – blot til lidt billigere penge.

#7 Duermo Kugledyne

Duermo Kugledyne

Fremhævede egenskaber

 1. Flere vægtklasser
 2. Beroliger sindet
 3. Afhjælper søvnproblemer, stress og angst hos børn og voksne

Produktdetaljer

Denne kugledyne kan være med til at afhjælpe søvnproblemer, stress og angst hos børn og voksne. Duermo dynen er fyldt med små glaskugler, der er på størrelse med sandkorn. Det er disse glaskugler, der giver dynen vægt. Dynens tyngde holder din krop “nede”. Dette tryk gør, at kroppen udskiller mere serotonin (lykkehormonet) og melatonin (søvnhormonet). Det nedsætter også kortisol (stresshormonet) fra centralnervesystemet. Dette gør alt sammen, at din krop bliver mere afslappet.

Kugledyner er generelt gode til personer, der har problemer med søvnløshed, søvnproblemer og udbrændthed. Forskere mener også, at personer med ADHD, stress og andre mentale udfordringer kan have gavn af en kugledyne grundet de positive effektive ved at bruge dynen.

Denne kugledyne er fremstillet af 100% bomuld og antibakterielle glaskugler. Dynen kommer også med en rejsepose, så du kan tage dynen med dig.

Derfor skal du købe produktet

Denne kugledyne er et oplagt valg til dig, der gerne vil have mulighed for at vælge mellem flere vægtklasser. Dynen er også ideel til dig, der gerne vil have en dyne, der smyger sig om kroppen og har en dejligt afslappende effekt.

#8 COMFORTH TYNGDEDYNE AF BAMBUS

Comforth Tyngdedyne Af Bambus

Fremhævede egenskaber

 1. Bedre og roligere søvn
 2. Tyngdedyne til børn
 3. Fremstillet af bambusfibre (yderste lag)

Produktdetaljer

Her får du en tyngdedyne til børn. Dynen er med til at sikre en bedre, dybere og roligere søvn, så kroppen kan få den hvile, den har behov for. Denne dyne kan bruges af alle (dog ikke børn under 3 år), og den beroliger nervesystemet. Dynen er udviklet til børn, der vejer mellem 25 og 35 kg.

Dynenes yderste lag er fremstillet af bambusfibre. Bambus er kølende, fugttransporterende og utroligt åndbart. Derudover er materialer dejligt blødt (det føles næsten som silke). Bambus er også miljøvenligt, og det er lugtafvisende.

Dynen består desuden af syv lag, der sikrer, at temperaturen holdes kølig og rar i løbet af natten.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en tyngdedyne til børn, så er dette lige en dyne for dig. Hvis dit barn oplever søvnproblemer af den ene eller anden art, så kan en tyngdedyne til børn være medvirkende til at afhjælpe dette.

#9 Dream Tyngdedyne

Dream Tyngdedyne

Fremhævede egenskaber

 1. Giver en bedre og roligere søvn
 2. Reducerer tankemylder
 3. Reducerer kortisol (stresshormonet) og øger produktionen af serotonin (lykkehormonet)

Produktdetaljer

Med denne tyngdedyne kan du regne med at få en bedre og roligere søvn. Dynen føles som ét langt dejligt kram, og den er med til at øge produktionen af serotonin (lykkehormonet) og reducere produktionen af stresshormonet kortisol. Derudover er dynen med til at øge produktionen af søvnhormonet melatonin. Alt dette er med til at mindske tankemylder og gøre din søvn bedre.

Denne tyngdedyne er opbygget i syv lag. Dette er med til at give en følelse af ro, tryghed og naturligvis en god søvn. Dynenens yderste lag er fremstillet af bomuld, der er 100% OEKO-TEX certificeret. I dynens midte finder du små glaskugler på 0,8 mm. Det er disse kugler, der gør, at dynen føles som et kram. Men bare rolig, glaskuglerne er naturligvis lydløse.

Alle dynens andre lag er fyldt med polyester fibre. Dette gør, at du her får en dyne, der er 100% vegansk.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en tyngdedyne, der er 100% vegansk, så er denne dyne et godt bud. Derudover kommer dynen i flere vægtklasser, så du kan finde den helt rigtige vægt til dig. Vi kan desuden godt lide, at dynen blandt andet er fremstillet med OEKO-TEX certificeret bomuld.

#10 Arctic tyngdedyne

Arctic tyngdedyne

Fremhævede egenskaber

 1. Tyngdedyne på 7 kg
 2. Giver en krammende fornemmelse
 3. Bidrager til produktionen af melatonin (søvnhormonet)

Produktdetaljer

Her får du en tyngdedyne på 7 kg, der er den perfekte tyngdedyne til dig, der ønsker en dyne med en krammende fornemmelse. Dynen er udviklet til at give en bedre og roligere søvn.

Dynens midte består af bittesmå glasperler, der er jævnt fordelt i dynen. Disse glasperler er med til at give en dyb sansestimulerende effekt. Dette er med til at øge produktionen af søvnhormonet melatonin, der hjælper os med at falde i søvn.

Denne tyngdedyne er OEKO-TEX certificeret, hvilket betyder, at dynen er allergivenlig, og at den er fri for sundhedsskadelige stoffer.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en tyngdedyne, der er forholdsvis budgetvenlig, og som er allergivenlig, så er Arctic tyngdedynen et godt valg. Med denne dyne kan du opnå en behagelig og afslappende søvn.

Mindre stress og bedre søvnkvalitet med en tyngdedyne

Rigtig mange af os oplever søvnproblemer og har en dårlig nattesøvn. Dette kan være grundet stress, angst eller andre udfordringer med dit mentale helbred, der gør, at du sover uroligt. Det er utroligt frusterende at ligge søvnløs eller have en meget forstyrret søvn. Måske du tæller får hver nat? Har du optimeret soveværelset, så det er søvnvenligt? Mediterer du med diverse søvn apps? Og har du på trods af alle disse tiltag stadig ikke en behagelig søvnoplevelse? Så er en tyngdedyne måske noget for dig.

Som navnet antyder, så er en tyngdedyne en tungere dyne sammenlignet med en almindelig dyne. En tung dyne har mange fordele, og du kan både få tyngdedyner til børn og voksne. En tung dyne er blandt andet med til at sikre, at du får en tungere og dybere søvn, så du kan få den bedste søvn. En tung dyne er med til at holde kroppen “nede”, mens du sover, og den smyger sig nærmest om kroppen. Faktisk føles den lidt som et kram eller en omfavnelse.

Dette er med til at reducere produktionen af stresshormonet kortisol og øge produktionen af serotonin (lykkehormonet) og melatonin (søvnhormonet). Dette er med til at forbedre søvnen, så du kan sove trygt og få en uafbrudt søvn. Hvis du oplever søvnproblemer af den ene eller anden art, så er tunge dyner helt klart et forsøg værd.

Som nævnt kan du også få tyngdedyner til børn, så hvis dit barn oplever en afbrudt søvn, så er det en idé at prøve at skifte den lettere dyne ud med en tyngdedyne. Husk blot, at tyngdedyner til børn skal være lettere end tyngdedyner til voksne. Derudover anbefales det ikke, at børn under tre år sover med en tyngdedyne.

Hvilken slags tyngdedyne skal jeg vælge?

Hvis du gerne vil have en uforstyrret søvn (og hvem vil ikke gerne det?), så er en tyngdedyne måske lige den type dyne, du skal vælge. I forhold til traditionelle dyner er tyngdedyner fantastiske til at få kroppen til at slappe af. Men hvilken tyngdedyne skal du vælge? Det er heldigvis ikke så vanskeligt at vælge en tyngdedyne. Du kan dog med fordel overveje følgende:

 • Hvor tung skal din dyne være? En tyngdedyne skal som tommelfingerregel veje 10-15% af din kropsvægt. Er din tyngdedyne enten for let eller tung, vil du ikke opleve de gode egenskaber – i hvert fald ikke optimalt
 • Har du allergi, der skal tages hensyn til? I så fald bør du gå efter en dyne, der er OEKO-TEX certificeret, så du er sikker på, at den er allergivenlig og fremstillet uden sundshedsskadelige materialer
 • Er du på udkig efter en tyngdedyne til voksne eller til børn?
 • Hvad er dit budget? Tyngdedyner fås i flere prisklasser, så overvej, hvad dit budget er

Er der forskel på kugledyner og tyngdedyner?

En kugledyne er en form for tyngdedyne. I kugledyner kommer tyngden fra kugler i dynen. Men en tyngdedyne er ikke nødvendigvis en kugledyne. Du kan eksempelvis sagtens få tyngdedyner med fyld af glasgranulat. Ofte vil kugledyner og tyngdedyner dog blive brugt om den samme dyne, og forskellen er da også minimal, og begge typer dyner er en tung dyne.

Det er lidt afhængigt, hvad folk foretrækker, så du kan eventuelt teste dynen, så du er sikker på, at du vælger en dyne med det rette fyld.

Kan en tyngdedyne være for tung?

Ja, det kan den faktisk godt. Hvis du vælger en dyne, der er så tung, at du ikke rigtigt kan bevæge dig, eller at dynen nærmest hæmmer din vejrtrækning, er den for tung, og du vil ikke opleve de gode egenskaber ved en tyngdedyne. Som ovenfor nævnt bør dynen have en vægt på 10-15% af din kropsvægt.

FAQ

Er tyngdedyner gode til at afhjælpe angst?

Ja, forskning har vist, at tyngdedyner kan være med til at afhjælpe angst. Husk dog, at en tyngdedyne som regel kun er en hjælp, og det kan være nødvendigt med flere tiltag.

Kan tyngdedyner bruges af både børn og voksne?

Ja, det kan de sagtens. Blot skal tyngdedyner til børn være lettere end tyngdedyner til voksne.

Om forfatteren

Liva er Testbutler.dk's skønhedsekspert. Med en baggrund i kosmetologi fokuserer hun på at levere klare og præcise anmeldelser inden for hudpleje og makeup.

Hendes mål er at hjælpe læserne med at træffe velinformerede valg i skønhedsverdenen.