Bedste elevationsseng test - 1

Bedste elevationsseng test guide (2024) – Vælg den optimale elevationsseng til dine søvnbehov

Elevationssenge er luksuriøse senge, der giver øget komfort og virkelig god støtte. Med en elevationsseng har du mulighed for at justere sengen, så sidde- og liggepositionen passer lige præcis til dig. Der findes mange senge på markedet, og det kan være svært at finde den rigtige.

I denne elevationssenge test guude har vi taget undersøgt og sammenlignet egenskaber på 10 forskellige elevationssenge, så du kan finde den bedste elevationsseng til dig.

Hvilke produkter er med i bedste elevationsseng bedst i test

 1. Venus elevationsseng
 2. Ragna Älv
 3. Yrla Älv
 4. Ovia Elevationsseng
 5. Aura Fjäll
 6. Ragna Nordlys
 7. Senses Elevationsseng
 8. Norhland Prestige Delux Elevation
 9. Norhland Signatur Luksus Elevation

#1 Venus elevationsseng

Venus elevationsseng

Fremhævede egenskaber

 1. Fås i forskellige fastheder
 2. 7 bedre™-springmadras
 3. Topmadras i naturlatex

Produktdetaljer

Venus er en virkelig god elevationsseng, hvor du helt sikkert vil få en god nats søvn. Madrasserne fås i flere fastheder – faktisk fås de i hele tre fastheder, der understøtter alle vægtklasser, så du kan få den helt rigtige madras til din krop.

Topmadrassen er støttende og kommer med en OEKO-TEX certificeret kerne i 100% naturlatex. Dette er en luksus topmadras, der vil gøre en stor forskel for din søvn. Bedre nætter beskriver kernen som en bouillonterning af søvnmagi, der giver ro i sind og krop – og så kan støvmider ikke leve i madrassen takket være naturlatexen. Naturlatexen gør madrassen mere naturvenlig, og den sikrer også en god åndbarhed. Topmadrassens betræk er fremstillet af blødt og genanvendt bomuld, hvilket gør sengen ekstra lækker at sove i.

Elevationssengen kommer med en unik 7 bedre™-springmadras, der er opbygget med tre forskellige slags pocketfjedre. Disse pocketfjedre er omhyggeligt fordelt på springmadrassens syv zoner. Disse syv zoner aflaster dit hoved, skuldre, lænd og hofter, hvor de er tungest og dermed kræver mest støtte. Hoftezonen er desuden udviklet med 90% fjederkraft. Dette sikrer, at din rygsøjle holder en ergonomisk korrekt, lige linje, når du sover.

Elevationsbunden er fremstillet af svensk fyrretræ. Træet er FSC-certificeret, og bunden har fleksible elevationslameller. Sengen har en kraftfuld motor fra danske Linak, og du kan hæve og sænke både hoved- og fodenden.

Derfor skal du købe produktet

Dette er en virkelig lækker elevationsseng, vi næsten tør love, du vil elske. Denne elevationsseng er ideel til dig, der gerne vil have en elevationsseng, hvor der er anvendt naturlige materialer. Derudover er denne seng til dig, der ikke vil gå på kompromis med kvalitet.

#2 Ragna Älv

Ragna Älv - 180 x 200

Fremhævede egenskaber

 1. Syv komfortzoner
 2. Stærke og lydsvage elevationsmotorer
 3. 25 års garanti

Produktdetaljer

Denne seng er en af de mest populære luksus elevationssenge. Her får du nemlig høj liggekomfort, robuste kvalitetsmaterialer og en god prissætning. Du har mulighed for at vælge mellem fire forskellige farver: Lys grå, dyb blå, sand og antracit. Lad os kigge på sengens opbygning.

Topmadrassen er udviklet til at sikre dig en naturlig og god søvn, hvor din krop kan slappe helt af, mens du sover. Madrassen er skabt af naturlige materialer, er OEKO-TEX certificeret, ventilerende og åndbar, har en fantastisk liggekomfort og har et blødt og vaskbart betræk. Topmadrassen indeholder naturlatex, der er en smule elastisk. Dette er med til at sørge for, at ryg, hofter, skuldre og nakke hviler anatomisk korrekt. Latexkernen sikrer, at overskydende varme effektivt afledes fra madrassen, og latex er i det hele taget eminent til at regulere varme og fugt.

Dernæst kommer springmadrassen. Faktisk ligger 70% af sengens komfort i denne madras. Denne madras aflaster naturligt kroppens trykpunkter, indeholder danskproducerede ergonomiske pocketfjedre og har syv komfortzoner. Derudover har madrassen airflow teknologi, hvilket sikrer et sundt og køligt sovemiljø. Springmadrassen har også en antiskrid funktion, der fastholder madrassens placering. Derudover er den både antibakteriel og allergivenlig.

Til sidst har vi elevationsbunden. Den er opbygget af 28 fleksible lameller, hvor du har mulighed for at justere på lamellernes fasthed i midten. På den måde kan du gøre madrassen enten blødere eller mere fast.

Sengen har naturligvis også en stærk og lydsvag motor med et lavt strømforbrug. Du har mulighed for at løfte sengen 67 grader i hovedenden og 45 grader i fodenden. Sidst, men ikke mindst, har sengen også et svagt LED-lys i bunden af sengen. Både lyset og sengen kan styres med en fjernbetjening.

Derfor skal du købe produktet

Dette er en virkelig lækker elevationsseng, hvor du selv har mulighed for at “tilpasse” sengen, så designet passer til din stil. Med denne seng er du sikret optimal støtte og komfort, så du kan få en god nattesøvn.

#3 Yrla Älv

Yrla Älv

Fremhævede egenskaber

 1. Udstyret med stærke elevationsmotorer
 2. Udviklet og produceret i Danmark
 3. Oeko-tex certificeret

Produktdetaljer

Her får du en elevationsseng med en høj liggekomfort og gode materialer, der fås til rimelige penge. Du får en seng med en trykaflastende topmadras af naturlatex. Naturlatex er hygiejnisk, allergivenligt og et ventilerende og åndbart materiale. Dette sikrer, at madrassen holder en god og sund temperatur, så du ikke får det alt for varmt, når du sover.

Dernæst har vi springmadrassen. Her får du en ergonomisk springmadras, der former sig efter din krop. Madrassens pocketfjedre er opdelt i komfortzoner, så du får den korrekte støtte. Disse pocketfjedre vil tilpasse sig til lige præcis din kropsbygning og vægt, hvilket netop sikrer den optimale støtte.

Til sidst er der elevationsbunden, der har justerbare lameller, og den er udstyret med en stærk elevationsmotor. Trærammen og lamellerne er fremstillet af svensk fyrretræ, der er kendt for sine solide og holdbare egenskaber.

Derfor skal du købe produktet

Her får du en solid elevationsseng, der er perfekt til dig, der har behov for en allergivenlig topmadras. Sengen har en god og stabil konstruktion, og takket være de fem komfortzoner får du den rette støtte.

#4 Ovia Elevationsseng

Ovia Elevationsseng

Fremhævede egenskaber

 1. Fås i flere fastheder
 2. Topmadras i naturlatex
 3. Springmadras med individuel fasthed

Produktdetaljer

Her får du en elevationsseng med en topmadras med en kerne af naturlatex. Dette er en premium topmadras, der virkelig vil gøre en forskel for din søvn. Naturlatex er ventilerende og åndbart, hvilket sikrer, at du får et tørt sovemiljø, hvilket er med til at give en god nattesøvn.

Betrækket er fremstillet af 100% naturligt hør, der er blødt, naturvenligt og utroligt åndbart. Derudover har stoffet kølende egenskaber, der hjælper med at regulere din kropstemperatur.

Du får en unik 7 bedre™-springmadras, der er opbygget med tre forskellige slags pocketfjedre. Disse pocketfjedre er fordelt på springmadrassens syv zoner. Disse zoner er udviklet til at sikre den bedste støtte og komfort. Hoftezonen er i øvrigt med 90% fjederkraft, hvilket sikrer, at din ryg holdes korrekt, når du sover. Du har selv mulighed for at vælge springmadrassens fasthed, så den passer til dig.

Elevationsbunden er fremstillet af svensk fyrretræ, og du får en af de bedste motorer på markedet.

Derfor skal du købe produktet

Dette er sengen til dig, der gerne vil have luksus og prestige elevation. Her får du virkelig masser af kvalitet og en utrolig god liggekomfort.

#5 Aura Fjäll

Aura Fjäll - 180x200

Fremhævede egenskaber

 1. Tilpas din liggeposition, som du ønsker
 2. Stærke og lydsvage elevationsmotorer
 3. Ergonomiske pocketfjedre med syv komfortzoner

Produktdetaljer

Her får du ren hverdagsluksus. Sengen indeholder tre komfortlag og har syv indbyggede komfortzoner. Dette giver uovertruffen liggekomfort. Du har mulighed for at vælge mellem fire farver: lys grå, dyb blå, sand og antracit.

Topmadrassen er en luksus madras med komfortzoner. Madrassen er både ventilerende og åndbar, hvilket er med til at give et bedre sovemiljø. Kernen er af naturlatex, der netop er utroligt åndbart, og så er det allergivenligt (topmadrassen er OEKO-TEX 100 certificeret). Madrassen har et vaskbart og blødt betræk.

I springmadrassen er der brugtet dobbelt lag intelligente Ergonomic+ pocketfjedre med 7 komfortzoner. Madrassen har også airflow-polstring, hvilket giver en kølende effekt samt øget komfort.

Elevationsbunden kan styres med en trådløs fjernbetjening, og motoren er lydsvag. Selve sengerammen er fremstillet af massivt svensk fyrretræ, der er FSC certificeret.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en af de bedste elevationssenge, og du gerne vil have en hverdag med mere luksus, så er denne seng et perfekt valg.

#6 Ragna Nordlys

Ragna Nordlys

Fremhævede egenskaber

 1. Håndbygget i Thy
 2. 7 komfortzoner
 3. 25 års garanti

Produktdetaljer

Her får du en lækker seng. Nordlys topmadrassen fås med enten memory skum eller naturlatex. Derudover er den allergivenlig, og madrassen har et aktivt ventilerende betræk, der er med til at sikre, at du holder en optimal temperatur, mens du sover. Den indbyggede komfortzoner i både top- og springmadrassen er udviklet til at aflaste kroppens trykpunkter.

Springmadrassen har 7 komfortzoner og aflaster naturligt kroppens trykpunkter. Derudover er springmadrassen udviklet med airflow teknologi, hvilket er med til at give et sundt og køligt sovemiljø, hvilket giver en bedre søvn.

Du kan indstille sengen, så den passer til dig. Du kan mulighed for at løfte sengen 67 grader i hovedenden og 45 grader i fodenden – du kan nemt indstille elevationssengen med den medfølgende trådløse fjernbetjening.

Sengen har desuden svagt LED-lys i bunden af sengen, og du kan slukke og tænde lyset med fjernbetjeningen.

Derfor skal du købe produktet

Dette er også en virkelig god elevationsseng i verdensklasse. Vi kan godt lide airflow teknologien i springmadrassen, der er med til at sørge for, at du har et køligt og sundt sovemiljø.

#7 Senses Elevationsseng

Senses Elevationsseng

Fremhævede egenskaber

 1. Fås i 3 fastheder
 2. Topmadras i 100% naturlatex
 3. Betræk i 100% naturligt hør, der virker kølende

Produktdetaljer

Med Senses har du mulighed for at vælge mellem tre fastheder ved at justere fjedrene. Topmadrassen er fremstillet i 100% naturlatex og er OEKO-TEX certificeret. Denne topmadras vil virkelig gøre en forskel for din søvn, idet den både er åndbar og behagelig. Betrækket er af 100% naturligt hør, der er naturvenligt, blødt, åndbart og kølende.

Du får den unikke 7 bedre™-springmadras, der er opbygget med tre forskellige slags pocketfjedre. Disse er fordelt på springmadrassens syv individuelle zoner. Hoftezonen er desuden udviklet med 90% fjederkraft, hvilket sikrer, at din rygsøjle holder en ergonomisk korrekt, lige linje, mens du får din skønhedssøvn. Du har selv mulighed for at vælge din fasthed på springmadrassen.

Elevationsbunden er fremstillet af svensk fyrretræ, der er FSC-certificeret.

Derfor skal du købe produktet

Dette er en skøn elevationsseng til dig, der gerne vil have mulighed for at tilpasse madrassen, så den passer til dig. Derudover er den ideel til dig, der gerne vil have en kølende effekt, idet topmadrassen har en kerne af naturlatex og et betræk af hør, der er med til at køle dig i løbet af natten.

#8 Norhland Prestige Delux Elevation

Norhland Prestige Delux Elevation

Fremhævede egenskaber

 1. Trådløs fjernbetjening og kan styres med en app via telefon/tablet
 2. 9 komfortzoner
 3. 25 års garanti

Produktdetaljer

Hvis du drømmer om en eksklusiv søvnoplevelse og en seng i virkelig god kvalitet, så er Norhland Prestige Delux Elevation et oplagt valg. Sengen har en klassisk opbygning med 42 lameller i bunden, inklusiv justerbare lameller. Derudover har sengen to automatisk nakkevip, der aktiveres, når du sidder i sengen. Her får du en danskproduceret kvalitetsseng i verdensklasse.

Sengen er fremstillet på en 20 cm tyk træramme, der er robust og slidstærk. Det er også derfor, at sengen kommer med en 25 års garanti. Sengen kommer med en springmadras i god kvalitet, der består af pocketfjedre. Der er desuden indbygget ni komfortzoner i pocketfjedrene. Dette er med til at give sengen god komfort, idet du får støtte de helt rigtige steder.

Og sengen har selvfølgelig også en lækker Delux topmadras. Topmadrassen er på hele 10 cm, og du kan vælge mellem en latex topmadras eller en topmadras af Wonderpur. Hvis du sveder meget om natten, så vil en latex topmadras være at foretrække, idet det er et meget åndbart materiale. Wonderpur skum derimod former sig efter kroppen og er dejlig varm. Begge materialer giver god støtte.

Derfor skal du købe produktet

Her får du en elevationsseng i yderst god kvalitet, så du kan få en god søvn hver nat. Dette er sengen til dig, der gerne vil have det bedste af det bedste, og som går op i dansk design og håndværk.

#9 Norhland Signatur Luksus Elevation

Signatur Luksus Elevation 180x200 cm

Fremhævede egenskaber

 1. 5 komfortzoner
 2. Valgfri eksklusive runde egetræsben
 3. Trådløs fjernbetjening

Produktdetaljer

Her får du en elevationsseng, hvor både madrassen og teknologien bare er i orden. Du kan selv vælge topmadrassen, så du er sikker på, at den passer til din krop. Derudover fås sengen i tre klassiske farver: sort, mørkegrå og lysegrå. Dette er en flot og stilren elevationsseng, hvor komfort og funktionalitet er i højsædet.

Sengen er opbygget med en springmadras med pocketfjerdre, der har fem komfortzoner. Disse komfortzoner sikrer maksimal støtte, der hvor du synker ned i madrassen. Derudover giver pocketfjerdrene fasthed til sengen.

Du kan vælge enten en topmadras af latex eller memory skum. Memory skum er perfekt til dig, der gerne vil have støtte, samt en madras der former sig efter kroppen. Latex er fantastisk til varmeregulering.

Derfor skal du købe produktet

Dette er en god seng til dig, der gerne have mulighed for at tilpasse din elevationsseng, så den passer til dig. Derudover er sengen af høj kvalitet, og du kan være sikker på at sove godt.

Elevationssenge: En moderne vej til optimal søvn

Med en elevationsseng har du mulighed for at justere hoved- og fodenden. Du har som regel også mulighed for at justere højden på hele sengebunden. Dette gør altså, at du kan tilpasse sengen, så den passer til lige præcis dig.

Fordi du kan justere sengen, giver det dig også mulighed for at optimere din nattesøvn. Sengen giver dig langt mere fleksibilitet end en normal seng, hvilket kan være en fordel, hvis du eksempelvis lider af gigt, rygproblemer, kredsløbsproblemer eller andre problemer, der eventuelt påvirker din søvn.

Og så er det da også meget rart, at du kan nyde din morgenmad i sengen eller se en god film i sengen.

Søvn er livsvigtigt

Du ved det nok allerede, men søvn er helt utroligt vigtigt for vores helbred og generelle velbefindende – både fysisk og psykisk. Vores hjerne er afhængig af at få nok søvn. Det er, mens vi sover, vi oplader og restituerer, og derfor er det også ekstremt vigtigt, at du prioriterer din nattesøvn.

Memory foam eller naturlatex?

Dette er i sidste ende smag og behag, og hvad der passer bedst til dig. Memory foam er rigtig godt til at forme sig efter lige præcis din krop. Memory skum bruger varmen fra din krop til at forme sig. Naturlatex derimod har temperaturregulerende egenskaber, og det er enormt åndbart. Dette gør latex til et oplagt valg til dig, der sveder meget om natten.

Du kan eventuelt prøve en madras af begge materialer, så du er sikker på, at du vælger den rigtige type madras til dine behov og din krop.

Tips til en god nattesøvn

Mange mennesker har problemer med at få en god nattesøvn. Dette er problematisk, idet søvn som ovenfor nævnt er så utroligt vigtigt for os. Derfor har vi her samlet en række tips og trick til en god nattesøvn, så du kan få den bedste søvn:

 • Sørg for at sove i en god seng, der passer til din krop. Hvis du er i tvivl om, hvilken seng du skal vælge, så søg eventuelt råd hos en ekspert
 • Sørg ligeledes for at vælge gode madrasser, der passer til din krop og dine behov
 • Hold dit soveværelse mørkt og køligt. Luft gerne ud inden sengetid, og hav eventuelt mørklægningsgardiner
 • Undgå støj i soveværelset. Støj påvirker din søvn negativt, så sørg for, at soveværelset er så stille som muligt
 • Sov i behageligt sengetøj, der er ventilerende. Det kan eksempelvis være bambus eller hør
 • Undgå elektronik/skærmtid én time før sengetid, da lyset fra skærmen har en negativ effekt på din søvn. Derudover er diverse stimuli fra TV, telefon, tablet osv. med til, at hjerneaktiviteten kører på højt niveau, hvilket gør det sværere at falde i søvn
 • Vælg en god dyne og hovedpude
 • Sørg for at spise sundt og varieret og få nok motion (undgå dog hård motion lige inden sengetid)
 • Prøv eventuelt at meditere inden sengetid, hvis du har svært ved at falde i søvn
 • Undgå koffein sidst på dagen
 • Undgå alkohol, da det påvirker din søvn negativt (også selvom det måske virker nemmere at falde i søvn)

FAQ

Gør elevationssenge en forskel hvad angår søvnkvalitet?

Mange elevationssenge kan være med til at give ekstra støtte, og mange mennesker har god gavn af en elevationsseng. Denne sengetype kan bestemt være med til at give bedre nætter, men husk selvfølgelig, at sengen skal passe til dig.

Hvor længe holder en elevationsseng?

Det afhænger af sengen. Elevationssenge kommer i mange forskellige prisklasser. Billige elevationssenge vil naturligvis ikke holde i lige så lang tid som de mere eksklusive modeller. Nogle mærker tilbyder 5 års garanti, mens andre tilbyder helt op til 25 år. Dette siger lidt om, hvor længe en elevationsseng kan holde – særligt hvis du passer godt på den. Bemærk dog, at det nogle gange er nødvendigt at skifte madrassen.

Er en elevationsseng værd at investere i?

Vi mener bestemt, at en elevationsseng er værd at investere i. Den kan være med til at give bedre nætter, og du kan helt sikkert finde en elevationsseng, der passer til dit soveværelse.

Om forfatteren

Liva er Testbutler.dk's skønhedsekspert. Med en baggrund i kosmetologi fokuserer hun på at levere klare og præcise anmeldelser inden for hudpleje og makeup.

Hendes mål er at hjælpe læserne med at træffe velinformerede valg i skønhedsverdenen.