Bedste dyne test

Bedste dyne test guide (2024) – Helårsdyner bedst i test til bedre og komfortabel søvn

Din dyne er en vigtig spiller for at sikre, at du får en god nattesøvn. Der findes rigtigt mange dyner på markedet, og det kan være svært at finde hoved og hale i de mange valgmuligheder. I denne dyne test guide har vi taget et kig på 10 dyner, så du kan finde den bedste dyne til dig.

Hvilke produkter er med i bedste dyne bedst i test

 1. Bedre nætter Mayan
 2. Bedre nætter Essential
 3. HUGGED® BAMBUSDYNE – HELÅRS
 4. Cocoon Voksen dyne
 5. Scandinavian Tyngdedyne
 6. Mille Notti Nature dundyne
 7. HeavyZleep 2250 – Tung voksendyne
 8. Duermo Kugledyne
 9. Sengefabrikken Dundynen

#1 Bedre nætter Mayan

Bedre nætter Mayan

Fremhævede egenskaber

 1. OEKO-TEX®-certificeret, Downpass-certificeret og Astma-Allergi-mærket
 2. Tre varmegrader
 3. Allergivenlig dyne

Produktdetaljer

Her får du en fantastisk dyne. Denne dyne er OEKO-TEX certificeret, Downpass-certificeret og den er også Astma-Allergi-mærket. En mere skånsom og allergivenlig dyne end denne finder du vist ikke.

Du bruger cirka en tredjedel af dit liv på at sove. Derfor er det også vigtigt, at du vælger en virkelig god dyne, der passer på dig, og som er skånsom mod dig. Det er lige præcis, hvad du får med denne dyne, der er sund, dejlig og allergivenlig.

Dynen har en bæreevne på 11, og den er fremstillet med det allerfineste Downpass certificeret fyld. Fyldet består af 90% moskusdun. Disse dun sikrer, at dynen er let, blød og har en god isoleringsevne. 10% af fyldet er af førsteklassessmåfjer, der bidrager til en støttende effekt. Fyldet er omkranset af et blødt dynevår i 100% økologisk bomuld.

Denne fine dyne kommer i tre varmegrader: varm, lun og sval. Den varme er den perfekte dyne til de kolde vintermåneder. Den lune er en god helårsdyne for de fleste, men den svale dyne er en god sommerdyne.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en dyne, der er produceret med dig og naturen for øje, og som er allergivenlig, så er Mayan-dynen lige noget for dig. Her får du en virkelig god dyne, der er enormt lækker at sove med.

#2 Bedre nætter Essential

Bedre nætter Essential

Fremhævede egenskaber

 1. OEKO-TEX certificeret og Downpass-certificeret
 2. Lækre, sunde andedun
 3. Dynevår i 100% bomuld

Produktdetaljer

Med Essential dynen kan du godt gøre dig klar til at gå en god søvn. Her får du en dyne, der er OEKO-TEX og Downpass-certificeret, hvilket gør dette til en allergivenlig dyne. Dette er en dyne, der hverken er for varm eller for kold, hvilket gør den behagelig at sove med året rundt.

Dynen er fremstillet med 90% andedun og 10% førsteklassesfjer. Dette gør, at dynen har en behagelig varme og lethed. Dynen har en bæreevne på 10, hvilket betyder, at dunene er gode til at holde på varmen, men samtidig også er gode til at lede overskydende fugt væk. Fjerene i dynen er omkranset af et dynevår i 100% bomuld.

Dynen er som ovenfor nævnt allergivenlig, og den indeholder ingen sundhedsskadelige stoffer. Derudover lever dynen op til de højeste standarder inden for dyrevelfærd, etik og kvalitet.

Dynen fås kun i én version, nemlig lun. Dette gør dynen oplagt at bruge som helårsdyne. Hvis du dog enten fryser meget eller sveder meget, bør du overveje en anden dyne.

Derfor skal du købe produktet

Denne dyne er perfekt til dig, der gerne vil have en lun dyne, du kan bruge året rundt. Derudover får du en allergivenlig dyne, der ikke indeholder nogle sundhedsskadelige stoffer.

#3 HUGGED® BAMBUSDYNE – HELÅRS

Hugged® Bambusdyne - Helårs

Fremhævede egenskaber

 1. Lavet i 100% økologisk bambus
 2. Temperaturregulerende materiale
 3. Svedabsorberende og -transporterende

Produktdetaljer

Hvis du gerne vil sove godt og trygt, så er denne Hugged bambusdyne lige noget dig. Bambusdynen er en helårsdyne, der er fremstillet af 100% økologisk bambus. Dette sikrer, at du får en blød og svedabsorberende dyne.

Bambus har masser af fantastiske fordele. Dette naturlige materiale er temperaturregulerende, og så er det enormt blødt. Bambus er tungere end fjerdyner, hvilket gør, at dynen virker naturligt beroligende på kroppen.

Dynen er naturligvis allergivenlig, og den er OEKO-TEX certificeret.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en temperaturregulerende dyne, der er fremstillet i bambus fremfor med dun og fjer, så er denne helårsdyne fra Hugged lige noget for dig.

#4 Cocoon Voksen dyne

Cocoon Voksen dyne

Fremhævede egenskaber

 1. Temperaturregulerende
 2. Fremstillet af 100% naturmaterialer
 3. Kan vaskes ved 60 grader

Produktdetaljer

Her får du en lækker dyne fra Cocoon, der er med til at sikre, at du kan få en god nattesøvn, og undgå opvågninger grundet sved, fugt eller dårligt soveklima. Her får du en dyne uden kemi, der er fantastisk til at regulere sig efter din kropstemperatur.

Dynen er fremstillet i 100% naturmaterialer, nemlig kapok udvendigt og bomuld indvendigt. Hverken støvmider eller bakterier kan leve i kapok. Men hvad er kapok egentligt?

Kapok er en fiber fra kapoktræet. Kapok har en silkeblød overflade, hvilket netop gør fibrene perfekte i dyner og puder. Dette naturlige materiale er desuden modstandsdygtigt overfor husstøvmider og bakterier, hvilket gør dette til en allergivenlig dyne.

Dynen kan vaskes ved 60 grader. Bemærk, at de anbefales at bruge sæbenødder eller et økologisk vaskemiddel. Herefter skal dynen i tørretumbleren – bemærk, at en kapok dyne tager meget lang tid om at tørre. Anvend gerne uldbolde, når du tørrer dynen.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en naturlig dyne uden dun og fjer, så er denne kapok dyne et oplagt valg. Derudover er dynen ideel til dig, der har brug for en dyne, der er allergivenlig.

#5 Scandinavian Tyngdedyne

Scandinavian Tyngdedyne

Fremhævede egenskaber

 1. Beroliger og mindsker tankemylder
 2. Antibakteriel, antistatisk og allergivenlig
 3. Temperaturregulerende: farvel til svedige nætter

Produktdetaljer

Hvis du gerne vil opleve mindre tankemylder, et roligere sind og en dybere, mere afslappende søvn, så er denne tyngdedyne lige noget for dig. Tyngdedyner benytter berøringstrykstimulering, hvilket kan være med til at mindske uro og søvnproblemer. Takket være dynens vægt kan du få en dybere og mere effektiv REM søvn, hvilket er med til at give en bedre søvn, mens også mere energi i hverdagen.

En tyngdedyne er tungere end en normal dyne, og den føles nærmest som et kram. Dynens vægt gør, at kroppen automatisk slapper mere af, hvilket gør, at du nemmere kan falde i søvn. Denne dyne fås i tre forskellige vægtklasser, så du kan vælge den vægt, der passer til dig. Som tommelfingerregel skal dynens vægt svare til cirka 10-15% af din kropsvægt.

Dynen er desuden temperaturregulerende, hvilket gør den ideel til dig, der sveder meget om natten. Derudover er dynen allergivenlig.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en tyngdedyne, så er dette lige en dyne for dig. Her får du en tung dyne, der er med til at sikre, at du får en god nats søvn. Det er en behagelig dyne, der er med til at sikre et sundt sovemiljø. Denne dyne kan bruges på alle årstider. Husk, at i modsætning til en almindelig dyne, så er en tyngdedyne tungere.

#6 Mille Notti Nature dundyne

Mille Notti Nature dundyne

Fremhævede egenskaber

 1. 90% dun, 10% gåsefjer
 2. OEKO-TEX certificeret
 3. Kan vaskes ved 60 grader

Produktdetaljer

Her får du en luksuriøs dyne, der har et fyld af 90% gåsedunsdyner og 10% fjer. Dynen er allergivenlig og er OEKO-TEX certificeret, hvilket er din garanti for, at dynen ikke indeholder nogle sundhedsskadelige stoffer. Dynen kan vaskes ved 60 grader, hvorefter du skal komme den i tørretumbelering.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en virkelig luksuriøs dyne, så er dette lige dynen for dig.

#7 HeavyZleep 2250 – Tung voksendyne

HeavyZleep 2250 - Tung voksendyne

Fremhævede egenskaber

 1. Reducerer søvnproblemer
 2. Tung og fyldig dyne af dun og fjer
 3. Fugt- og temperaturregulerende og allergivenlig

Produktdetaljer

Her får du en tungere dyne, der er fremstillet af kvalitetsfjer og -dun. Dunene og fjerene er omgivet af et dynevår i 100% bomuld. Denne dyne er til dig, der gerne vil have den perfekte balance mellem vægt og komfort.

Takket være dynens vægt har den en beroligende fornemmelse. Derudover kan dynen regulere temperaturen og fugt. Dette sikrer, at du får en behagelig temperatur hele natten. Endvidere har dynen allergivenlige egenskaber. Våret er OEKO-TEX certificeret, mens fyldet er Downafresh certificeret.

Dynen er en helårsdyne, som du kan få en behagelig nattesøvn med på alle årstider, idet dynen kan regulere temperaturen – både på de varme sommernætter og de kolde vinternætter.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne dyne, hvis du gerne vil have en lidt tungere dyne, der også er allergivenlig. Dynen er desuden ideel til dig, der gerne vil have en helårsdyne.

#8 Duermo Kugledyne

Duermo-Kugledyne

Fremhævede egenskaber

 1. Beroliger sindet
 2. Fyldt med små glaskugler
 3. Fås i flere vægtklasser og størrelser

Produktdetaljer

Her får du en prisvenlig kugledyne, der er en god dyne til at afhjælpe søvnproblemer, stress og angst hos både børn og voksne. Dynen er fyldt med små glaskugler på størrelse med sandkorn – det er disse glaskugler, der giver kugledynen dens vægt.

Grundet dynens vægt vil dynen holde din krop nede. Dette tryk vil få kroppen til at udskille mere serotonin (lykkehormonet) og melatonin (søvnhormonet) og samtidig reducere mængden af kortisol (stresshormonet) fra centralnervesystemet. Dette gør alt sammen, at du vil blive mere afslappet og dermed falde hurtigere i søvn samt sove godt.

En kugledyne er den perfekte dyne til personer, der liger af søvnløshed, søvnproblemer, ADHD, angst, stress, udbrændthed og andre mentale udfordringer.

Udover de små glaskugler er kugledynen fremstillet af 100% bomuld. Glaskuglerne er antibakterielle, og de nærmest smyger sig om kroppen, så du får den bedste komfort.

Dynens betræk er silkeblødt og allergivenligt. Du kan vaske betrækket, hvis du har behov for det. Med til dynen følger også en praktisk rejsepose.

Det anbefales, at vægten på din kugledyne er 10-15% af din kropsvægt.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du lider af søvnproblemer, angst, stress, ADHD, udbrændthed eller andre mentale udfordringer, der gør det svært for dig at falde i søvn (eller du sover dårligt), så er dette en perfekt dyne til dig. Her får du en virkelig god dyne, der gør, at du kan sove godt hele natten og få en behagelig søvn.

#9 Sengefabrikken Dundynen

Sengefabrikken Dundynen

Fremhævede egenskaber

 1. OEKO-TEX certificeret
 2. Helårsdyne
 3. 90% andedun og 10% førsteklasses småfjer

Produktdetaljer

Her får du en dundyne, der er OEKO-TEX certificeret, hvilket betyder, at dynen er allergivenlig, og at den ikke indeholder nogle sundhedsskadelige stoffer. Dynens fyld består af 90% andedun og 10% førsteklasses småfjer. Både dun og fjer er Downpass-certificerede, hvilket betyder, at dynen lever op til de højeste standarder inden for dyrevelfærd, etik og kvalitet.

Dynevåret er i 100% bomuld, og dynen har en bæreevne på 10. Hvis du er på udkig efter en sund, behagelig og lun helårsdyne, så er denne dyne et oplagt valg.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en lækker helårsdyne, der er lun og behagelig at sove med, så er denne dyne lige noget for dig.

Vælg den perfekte dyne: Fordele og ulemper ved forskellige materialer

Lad os tage et kig på de forskellige typer dun:

 • Gåsedun: Velegnet til allergikere, god til at holde på varmen og en høj bæreevne
 • Moskusdun: Meget fin kvalitet, dejligt fyldige og bløde. God isoleringsevne og åndbare
 • Edderdun: Luksusiøse, varme og lette. De er åndbare og fugtabsorbrende.

Fra letvægtsdyner til helårsdyner: Hvilken type dyne bør du vælge?

Der findes mange dyner på markedet, så det kan være svært at vælge den rette dyne. Den bedste dyne for dig er heller ikke nødvendigvis den bedste dyne for din partner. Nogle foretrækker en lun helårsdyne, mens andre foretrækker en let og luftig sommerdyne til sommermånederne, men en tyk og varm dyne om vinteren og således har to dyner.

Lad os kigge på de forskellige overvejelser, du bør gøre dig, inden du køber en ny dyne:

 • Foretrækker du en helårsdyne, eller vil du gerne have en varm dyne til vinteren og en luftig dyne til sommeren? Hvis du vælger en helårsdyne, så vælg en lun dyne, der hverken er for sval eller varm. En tyndere dyne vil nemlig blive for kold om vinteren, mens en varmere dyne vil blive for varm om sommeren. Hvis du sveder meget om sommeren, men fryser om vinteren, så er både en sommer- og vinterdyne nok nødvendig. Uanset hvad, så husk at vælge en behagelig dyne.
 • Har du problemer med at holde varmen, eller sveder du meget? I så fald er det vigtigt at vælge en dyne, der kan regulere temperaturen. Særligt, hvis du har det varmt om natten, bør du vælge en dyne, der kan regulere temperaturen, så du sover i et tørt sovemiljø. Her er det også vigtigt at kigge på dynens åndbarhed og eventuelt vælge en tyndere dyne.
 • Har du særlige krav til dynens fyld? Vil du gerne have en klassisk dun- og fjerdyne, eller vil du gerne have, at dynens fyld skal være uden dyr? Hvis du gerne vil have en vegansk dyne, så kan du overveje materialer, såsom økologisk bambus eller en kapok dyne. En bambusdyne er typisk en meget åndbar dyne takket være materialets temperaturregulerende egenskaber. Hvis du gerne vil have en dundyne, så overvej hvilke dun du gerne vil have.
 • Skal din dyne være allergivenlig? Du finder i dag rigtigt mange allergivenlige dyner på markedet. Du kan med fordel sikre dig, at dynen er certificeret med OEKO-TEX.
 • Vil du gerne have en tyngdedyne eller en kugledyne? Disse typer dyner er tungere, og det er især gode dyner til dem, der har søvnproblemer, stress, angst eller andre mentale udfordringer, der påvirker søvnen.
 • Har du brug for en enkeltdyne eller en dobbeltdyne? Overvej også, hvor lang dynen skal være.
 • Hvad er dit budget? Du kan sagtens få gode dyner til fornuftige penge, men du kan også få dyner i den helt dyre ende. Vi anbefaler ikke, at du vælger en virkelig billig dyne, da disse som regel ikke er de bedste dyner.

Hvad er dynens bæreevne?

Du har helt sikkert set, at nogle dyner har en såkaldt bæreevne. Men hvad i alverden betyder det? Det er egentlig bare et udtryk for, hvor isolerende og varm dynen er. Desto højere bæreevne, desto mere isolerende og varm vil dynen være. Skal du bruge en vinterdyne eller helårsdyne, så skal dynen have en høj bæreevne. Svale dyner har en lavere bæreevne.

Den gamle skala går fra 1 til 16, mens den nye skala går fra 100 til 1100. For begge skalaer gælder det, at desto højere bæreevne, desto mere isolerende og varm vil dynen være. Bemærk dog, at selv en varm dyne med en høj bæreevne også skal være let og luftig, idet luften er med til at holde dynen varm.

Hvor stor skal min dyne være?

Som tommelfingerregel skal du vælge en dyne, der er minimum 20-30 cm længere, end du er høj. Hvis både du og din partner skal sove under samme dyne, så vælg eventuelt en dobbeltdyne. Dobbeltdyner kan fås helt op til 240 cm. Vær dog opmærksom på, hvor bred din seng er, så du ikke vælger en dyne, der er alt for stor i forhold til sengens størrelse.

Hvor længe holder en dyne?

I gennemsnit holder en dyne i 10-15 år, hvis du passer godt på den. De bedste dyner kan dog holde i endnu flere år, så længe du blot passer godt på den. Det anbefales, at du vasker din dyne 2-4 gange årligt. Husk altid at læse, hvordan din dyne skal vaskes, så du vasker den korrekt.

Derudover anbefales det, at du ikke bruger et sengetæppe, da det kan gøre, at både din dyne og din seng har svært ved at komme af med varmen. Sørg også for at ryste din dyne, når du reder din seng, så fyldet fordeles jævnt.

Det kan også nogle gange være rart at hænge din dyne til udluftning (selvfølgelig ikke i regnvejr).

Hvad er bedst: Fiber eller dun?

Edderdun er de varmeste og letteste dun. Herefter kommer dun fra græs og moskusænder og til sidst andedun. Andedun hører til blandt de billigeste dyner. Hvilken type dun, du skal vælge, afhænger af, hvor varmt du har det, og om det er en sommerdyne, vinterdyne eller helårsdyne.

Fibre er også rigtigt gode. Økologisk bambus er utroligt lækkert at sove med, og det kan være lige så godt som dun. Mange vælger bambus eller kapok, hvis de ønsker en vegansk dyne. Fiberdyner er typisk billigere end dundyner.

FAQ

Hvilken dyne er den bedste dyne?

Dette afhænger naturligvis af lige præcis dig, men vi har i denne dyne test guide kåret Duermo Kugledyne til den bedste dyne grundet de mange gode egenskaber. Bemærk dog, at vi mener, at alle ti dyner i denne dyne test hører til blandt de bedste dyner på markedet.

Findes der bæredygtige og allergivenlige dyner?

Ja, det gør der i hvert fald. HUGGED® BAMBUSDYNE – HELÅRS og Cocoon Voksen dyne er to af de bedste dyner i denne dyne test, hvis du gerne vil have en mere allergivenlig og bæredygtig dyne.

Hvordan vasker man sin dyne korrekt?

Her skal du læse på lige præcis din dyne. Mange dyner kan vaskes ved 60 grader, men sørg for at læse på lige præcis din dyne.

Om forfatteren

Hvilke produkter tester vi?

Kasper er en erfaren del af teamer hos Testbutler.dk, hvor han specialiserer sig i at skabe indhold, der er både informativt og letforståeligt.

Kasper har en passion for at hjælpe forbrugerne med at træffe velinformerede beslutninger, og det skinner igennem i hans dybdegående produktanmeldelser og guides.

Fra køkkenudstyr til personlig pleje, Kasper sørger for, at læserne får de mest præcise og nyttige oplysninger for at forbedre deres dagligdag.