Bedste boxmadras test - 1

Bedste boxmadras test guide (2024) – boxmadrasser bedst i test til optimal nattesøvn og komfort

En boxmadras er en sengetype, og den er rigtig populær herhjemme. Du får nemlig rigtig meget seng for pengene. Derudover er det en nem løsning, da det i og for sig blot er en madras med ben på. Her skal du hverken bruge en sengeramme eller en sengebund.

Vi har i denne bedste boxmadras test guide taget et kig på 10 forskellige boxmadrasser, så du kan finde lige præcis den bedste boxmadras til dine behov.

Hvilke produkter er med i bedste boxmadras bedst i test

 1. Bedre nætter Venus
 2. Nordic Dream Freja Fjord
 3. Pure Dunlopillo Boxmadras
 4. Sengefabrikken Monark Komfort
 5. Nordic Dream Saga Nordlys
 6. Nordic Dream Astrid Älv
 7. MasterBed Standard Sleepy – Boks
 8. Bedre nætter Senses
 9. Nohrland Prestige Eksklusiv Box

#1 Bedre nætter Venus

Bedre nætter Venus 4040

Fremhævede egenskaber

 1. Specialudviklede 7 bedre™ zoner
 2. Valgfri madras
 3. To lag pocketfjedre

Produktdetaljer

Venus har været den bedstsælgende seng hos mærket siden 2013. Her får du en seng, der giver dig de bedste forudsætninger for en god nats søvn og god komfort.

Sengen er udviklet med bandets specialudviklede 7 bedre™ zoner, der består af tre forskellige slags pocketfjedre. Disse er inddelt i unikke zoner, der individuelt støtter din nakke, skuldre, lænd og hofter. Dette gør, at du får en korrekt ergonomisk aflastning hver eneste nat, så du kan sove godt og vågne op frisk og veludhvilet.

Boxmadrassen kommer automatisk med Essential topmadrassen, men du har mulighed for at opgradere til enten Polar eller Mayan. Lad os kigge på Essential, som sengen automatisk kommer med.

Essential er basis topmadrassen. Madrassen har en kerne af 100% naturlatex, der har et dejligt blødt betræk. Betrækket har antiskrid på undersiden, hvilket sikrer, at madrassen ikke rutsjer. Du får her en topmadras af høj kvalitet med god åndbarhed og elasticitet. Topmadrassen er med Refibra-coveret, der er udviklet med den nyeste tekstilteknologi, der danner ny bomuldsmasse ud af gamle bomuldsrester. Denne bomuldsmasse blandet den Lyocell-fibre. Dette skal et holdbart betræk, der er utroligt blødt.

Boxmadrassen har to lag pocketfjedre. Disse pocketfjedre sikrer, at du får en dyb, præcis og sund støtte af kroppen. Fjedrene er polstret med 25 mm åndbar mintskum. Herefter de indrammet af 20 cm massivt FSC-certificeret fyrretræ.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en virkelig god boxmadras, hvor du får optimal støtte, så er denne boxmadras lige noget for dig. Med denne seng er du ét skridt tættere på en god nattesøvn.

#2 Nordic Dream Freja Fjord

Freja Fjord - 180x200

Fremhævede egenskaber

 1. Dobbelt lag pocketfjedre i højeste kvalitet
 2. Trykaflastende boxmadras
 3. Syv komfortzoner

Produktdetaljer

Hvis du drømmer om en luksus boxmadras, så behøver du ikke lede længere. Freja emmer af luksus, og du får en seng i rene, nordiske linjer. Dette er en yderst komfortabel seng, der giver dig optimal aflastning og støtte. Derudover er sengen produceret i Danmark.

Takket være sengens trykaflastende komfort, er den efterspurgt og elsket af mange. Sengen er fremstillet af robuste materialer af høj kvalitet, og den har hele syv komfortzoner.

Freja er opbygget i to lag. Sengens øverste lag er en trykaflastende topmadras, der giver en ergonomisk trykfordeling af kroppens trykpunkter. Den nederste del af sengen er boxmadrassen, der har danskproducerede og ergonomiske pocketfjedre, der tilpasser sig efter kroppens trykpunkter.

Topmadrassen giver en nærmest vægtløs fornemmelse, og den har en 6,5 cm tyk kerne af ErgoFlex skum. ErgoFlex står får ergonomi og fleksibilitet. Det er også lige præcis, hvad du får med denne topmadras. Derudover har madrassen forskellige fastheder på hver side – den ene side er mere fast, mens den anden er mere blød. Den ene side har små forhøjninger, hvilket er med til at give en virkelig god støtte og komfort. Denne side er særlig ideel til personer med lændeproblemer, og som har behov for ekstra støtte. Den anden side derimod er mere fast og giver en god stabilitet.

Topmadrassens kerne har en åben cellestruktur, der reagerer på kropstemperatur, tryk og fugtighed. Dette er med til at sikre optimal luftstrømning i madrassen. Madrassen tilpasser sig temperatur og kropsvægt, hvilket betyder, at du altid har en god temperatur og optimal aflastning.

Madrassens betræk er fremstillet af bambus, der er blødt, let og åndbart. Faktisk kan bambus optage helt op til 50% mere fugt end bomuld – helt uden at det føles vådt. Dette gør denne topmadras ideel til dig, der har det varmt om natten. Topmadrassen er allergivenlig og uden sundhedsskadelige stoffer.

Og så har vi boxmadrassen. Den har ergonomiske pocketfjedre, og den understøtter kroppen, uanset hvad din sovestilling er. Pocketfjedrene former sig efter din kropsvægt, så du får aflastning, præcis hvor du har behov for det.

Mellem madrassens fjedre er der Airflow-skum. Dette er med til at gøre fjedrene mere elastiske og smidige, og det virker antibakterialt og holder fugt væk fra madrassen. Sengerammen er bygget af massivt svensk fyrretræ.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en boxmadras i luksusklassen, så er denne seng det perfekte valg. Her går kvalitet, æstetisk og komfort op i en højere enhed.

#3 Pure Dunlopillo Boxmadras

Pure Dunlopillo Boxmadras

Fremhævede egenskaber

 1. Minimalistisk design
 2. Madras i naturlatex
 3. Syv komfortzoner

Produktdetaljer

Her får du en klassisk, enkel og komfortabel boxmadras med 7 komfortzoner. Boxmadrassen har en 16 cm kerne af naturlatex og yderligere et 5 cm ekstra komfortlag. Sengen er opbygget af en 12 cm træramme, og betrækket er aftageligt, så det nemt kan lynes af og vaskes. Takket være et vaskbart betræk har du også mulighed for at vende madraskernen.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en simpel boxmadras af høj kvalitet, så er denne fra Dunlopillo et oplagt bud.

#4 Sengefabrikken Monark Komfort

Sengefabrikken Monark Komfort

Fremhævede egenskaber

 1. 60 mm hybridskum topmadras
 2. 7 unikke komfortzoner
 3. Danskproduceret boxmadras

Produktdetaljer

Her får du en boxmadras af en solid træramme med to fjedrelag og en luksuriøs topmadras. Topmadrassen er den øverste madras på sengen. Den kommer med en 60 mm høj kerne af komfortskum, der tilpasser sig kroppens bevægelser. Betrækket i Tencel sørger for god åndbarhed og fugtabsorbering. Topmadrassen er desuden OEKO-TEX certificeret, hvilket er din garanti for, at madrassen er allergivenlig og er fremstillet uden nogen sundhedsskadelige stoffer.

Tencel-betrækket er utroligt blødt – faktisk endnu blødere end bomuld, og det er skånsomt mod huden. Derudover er det absorberende, så du kan holde et tørt sovemiljø.

Boxmadrassen er med to individuelle fjederlag. Det nederste lag består af 150 mini bonellfjedre pr. mr2. Det øverste lag består af 220 pocketfjedre pr. m2. Disse er inddelt i 7 komfortzoner. Fjedrelagene er polstret med 25 mm komfortskum. Der er 25 års garanti på fjedrene.

Derfor skal du købe produktet

Her får du virkelig meget seng for dine penge. Sengen er forholdsvis budgetvenlig sammenlignet med kvaliteten og komforten, hvilket gør det til den perfekte seng til dig, der gerne vil have en god boxmadras, men ikke vil op i de højeste prisklasser.

#5 Nordic Dream Saga Nordlys

Nordic Dream Saga Nordlys

Fremhævede egenskaber

 1. Dobbelt fjedrelag giver øget støtte
 2. God støtte til skuldre, ryg og hofter
 3. Designet og produceret i Danmark

Produktdetaljer

Her får du en klassisk seng i et simpelt og stilrent design. Boxsengen har en behagelig liggekomfort, så du kan slappe helt af. Derudover indeholder sengen ergonomiske fjedre, der tilpasser sig efter din vægt og kropsbygning, hvilket sikrer en optimal komfort og støtte.

Sengens topmadras er af naturlatex, hvilket skaber en nænsom støtte og aflastning, så kroppen kan slappe helt af og dermed komme i den dybe søvn. I latexkernen finder du komfortzoner, der tilpasser sig kroppens zoner. Dette sikrer, at du får individualiseret støtte til skuldre, hofter, nakke, ryg og lænd.

Topmadrassen er desuden OEKO-TEX certificeret. Derudover er betrækket udviklet til at øge åndbarheder i madrassen. I siderne er der eksempelvis anvendt et airflow system, der sikrer ekstra god ventilation. Dette er med til at sikre et godt og optimalt soveklima.

Boxmadrassen er også med til at sikre høj komfort og er udviklet med ergonomiske fjedre. Den er skabt med et dobbelt fjedrelag, hvilket øger komforten og giver bedre aflastning af kroppen. Boxmadrassen er også udviklet med skum over fjedrene, der beskytter fjedrene og er med til at bevare et sundt soveklima. Skummet er også OEKO-TEX certificeret.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en boxmadras med en ventilerende topmadras, der er udviklet til at give dig en bedre søvn, så skal du tage et nærmere kig på denne boxmadras.

#6 Nordic Dream Astrid Älv

Nordic Dream Astrid Älv

Fremhævede egenskaber

 1. Boxmadras med opbevaring
 2. 7 komfortzoner i madrassen
 3. Produceret af danske sengehåndværkere

Produktdetaljer

Her får du en skøn seng, der er som en drøm at sove på. Topmadrassen er udviklet til at give din krop den rigtige støtte. Madrassen indeholder naturlatex, hvilket er både ventilerende, åndbart og elastisk. Takket være materialets elasticitet hjælper det med at støtte ryg, hofter, skuldre og nakke, så du ligger anatomisk korrekt. Materialet er desuden fast, hvilket giver en fastere madras, hvor du ikke synker for dybt ned. Madrassen er OEKO-TEX certificeret og fri for sundhedsskadelige stoffer.

Boxmadrassen er udviklet med de bedste materialer, hvor stabilitet og komfort er i højsædet. Boxmadrassen indeholder Ergonomic+ pocketfjedre med 7 komfortzoner. Dette sikrer en optimal aflastning hele natten. Ydermere er boxmadrassen udviklet med airflow-polstring, der øger sengens ventilationsevne.

Sengen har en opbevaringsboks med en dybde på 20 cm, så du eksempelvis kan opbevare sengetøj eller lignende.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en rigtig god boxmadras, der har opbevaring, så er denne boxmadras fra Nordic Dream et rigtig godt bud.

#7 MasterBed Standard Sleepy – Boks

MasterBed Standard Sleepy - Boks

Fremhævede egenskaber

 1. Klassisk boksmadras med 2-lag fjedre og 5 komfortzoner
 2. Danskproduceret design i holdbar kvalitet
 3. Vælg mellem 3 komfortable topmadrasser

Produktdetaljer

Med denne boxmadras får du et flot design, der er danskproduceret. Sengen har en god affjedring og fem komfortzoner. Dette sikrer, at du ligger godt og får den støtte, du har behov for.

Boxmadrassen er inddelt i to lag af fjedre; bonellfjedre og pocketfjedre. Pocketfjedrene er inddelt i fem komfortzoner, der sikrer den rigtige støtte. Du kan få sengen i to forskellige slags tekstiler og i syv farver. Derudover fås sengen i medium, fast og ekstra fast.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en seng i et minimalistisk design, hvor der samtidig er fokus på komfort, så er denne boxmadras et godt bud.

#8 Bedre nætter Senses

Bedre nætter Senses 3060

Fremhævede egenskaber

 1. Tre forskellige slags pocketfjedre
 2. Vælg mellem tre topmadrasser
 3. Boxmadras af fyrretræ fra Sverige

Produktdetaljer

Denne boksmadras har specialudviklede 7 bedre™ zoner, der består af tre forskellige slags pocketfjedre. Disse er inddelt i forskellige komfortzoner, der støtter din nakke, skuldre, lænd og hofter. På den måde er du sikker på at få korrekt aflastning hver eneste nat.

Madrassen kommer automatisk med Essential topmadrassen, men du har mulighed for at opgradere til Polar eller Mayan. Essential er basis topmadrassen. Topmadrassen har en kerne af 100% naturlatex, der har et blødt betræk med antiskrid på undersiden. Dette sikrer, at madrassen ikke rutsjer. Derudover har madrassen god åndbarhed og elasticitet. Betrækket er fremstillet af 100% naturligt hør og er både blødt og utroligt åndbart. Hør har desuden en kølende effekt.

Boxmadrassen har en stærk træramme, hvilket gør sengen ekstra robust og stabil.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en robust og lækker boxmadras, så er denne seng et oplagt valg.

#9 Nohrland Prestige Eksklusiv Box

Nohrland Prestige Eksklusiv Box

Fremhævede egenskaber

 1. 9 komfortzoner
 2. Valgfri eksklusiv latex eller eonderpur topmadras med sommer/vinter side
 3. Dansk design og håndværk

Produktdetaljer

Her får du en boxseng, hvor komfort og kvalitet er prioriteret. Du får en komplet seng inkl. en valgfri topmadras og ben. Der medfølger en eksklusiv sommer og vinter side. Den ene har et kølende lag, mens den anden har et varmende lag mellem selve kernen og det yderste stof.

Boxmadrassen har to lag fjedre, hvilket sikrer en stabil og yderst komfortabel søvn. Du får desuden 25 års garanti på ramme og fjedrebrud. Dette er en eksklusiv boxmadras, der virkelig er designet til at give dig en god søvn. Sengen har ni komfortzoner, der er fordelt i skulder- og hoftezoner for at give maksimal støtte netop de steder, hvor mange synker mere ned i madrassen.

Madrassens fasthed kommer i medium, fast eller ekstra fast. Hvilken du skal vælge, afhænger af din vægt. Derudover har du mulighed for enten at vælge topmadrassen i latex eller Wonderpur (memory skum). Latex har en ventilerende effekt, hvilket gør dette materiale ideelt til dig, der har det varmt om natten. Hvis du har tendens til at fryse, er Wonderpur et godt valg, og derudover former det sig efter kroppen.

Du kan vælge mellem fem flotte farver: Mørkegrå, lysegrå, sort, sand og mørkeblå.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en eksklusiv seng, så er denne seng fra Nohrland et rigtig godt bud. Vi kan godt lide, at du har mulighed for at vælge mellem to forskellige topmadrasser. Endvidere har denne seng ni komfortzoner, hvilket gør den yderst komfortabel.

Latex versus memory skum

Der er mange fordele ved både memory foam og naturlatex, men de to madrasser er forskellige. Memory foam former sig efter kroppen via kropsvarmen, hvilket kan være en fordel, hvis du eksempelvis har rygproblemer. Derudover er memory foam god til at holde på varmen, hvilket gør det til et godt valg, hvis du har en tendens til at fryse.

Naturlatex derimod er naturligt meget ventilerende og kølende, hvilket gør det til et godt materiale, hvis du har det meget varmt om natten. Latex topmadrasser er også mere faste end memory foam.

Det er altså i sidste ende individuelt, om du skal vælge latex eller memory foam, da det afhænger af din krop og dine behov.

Sådan vælger du den helt rigtige boxmadras

Skal du have en ny boxmadras? Det kan være udfordrende at finde den rigtige seng med så mange valgmuligheder. Nedenfor har vi skrevet nogle overvejelser, som du med fordel kan gøre dig, inden du køber en ny boksmadras. Husk dog, at det altid er en god idé at prøve sengen, så du er sikker på, at du vælger den bedste boksmadras til dig.

 • Har du rygproblemer, nakkesmerter eller andre problemer, der kræver tilpasset støtte? Har du eksempelvis rygproblemer, kan det være, at du har brug for en særlig topmadras fremfor den medfølgende topmadras, så du får den rette støtte.
 • Ønsker du en topmadras med memory skum, latex eller et andet materiale? Memory skum og latex er uden tvivl de mest populære valg. Latex er naturligt utroligt ventilerende, mens memory foam former sig efter kroppen og er varmere. Mange med rygproblemer foretrækker memory foam.
 • Vil du gerne have en boksmadras med opbevaring? I denne test guide har vi kåret Nordic Dream Astrid Älv til den bedste boxmadras med opbevaring.
 • Har du særlige ønsker i forholds til design? Du finder mange forskellige boxmadrasser i mange forskellige designs, så der er helt sikkert også ét design, der passer til dig.
 • Hvad er dit budget? Du kan både finde en billigere boxmadras eller en dyrere model. En billig boxmadras har som regel ikke samme kvalitet som de dyrere modeller, men du kan sagtens finde billigere modeller, der er gode at sove på.
 • Sørg også for at vælge fjedre og fasthed efter din vægt. Desto flere fjedre boxmadrassen har, desto mere præcist kan sengen tilpasse sig kroppen, så du får mest muligt støtte. Fastheden er også vigtig at overveje. Hvis du vejer mere, har du behov for mere fasthed, så fjederne ikke giver så meget efter, når du ligger i sengen.

FAQ

Er boxmadrasser holdbare i længden?

Ja, boxmadrasser er holdbare. Billigere boxmadrasser er naturligvis ikke lige så holdbare som boxmadrasser af højere kvalitet, men de bedste boxmadrasser burde holde i mange år. Mange boxmadrasser kommer også med 25 eller 15 års garanti, hvilket siger noget om, hvor længe sengen burde holde.

Skal jeg bruge en topmadras?

Du kan i princippet godt sove på en boxmadras, som den er, men det anbefales at bruge en topmadras. Det giver bedre komfort, og det forlænger levetiden på din boksmadras.

Hvilken hårdhed har de fleste boxmadrasser?

Du kan få boxmadrasser med flere forskellige hårdheder. Dette afhænger også af topmadrassen. Du kan eksempelvis vælge en trykaflastende topmadras øverst for øget komfort eller en topmadras med memory skum, der er blød. Du kan også vælge en topmadras af latex for en mere fast madras.

Om forfatteren

Hvilke produkter tester vi?

Kasper er en erfaren del af teamer hos Testbutler.dk, hvor han specialiserer sig i at skabe indhold, der er både informativt og letforståeligt.

Kasper har en passion for at hjælpe forbrugerne med at træffe velinformerede beslutninger, og det skinner igennem i hans dybdegående produktanmeldelser og guides.

Fra køkkenudstyr til personlig pleje, Kasper sørger for, at læserne får de mest præcise og nyttige oplysninger for at forbedre deres dagligdag.